| andreeaaa1 a întrebat:

Cum vi se par poeziile facute de mine? Vreau sa imi cer scuze pentru ca nu am mai pus cratima si am mai scris prescurtat dar am mult de scris.
*Te uramsresc!
Din orice te-ai suparat/si vina pe mine ai dat/chiar daca nu iti vorbesc/eu tac si iti dovedesc/ca iubirea in inima mea o cresc/cu firmituri de magie/ce-ti aduce bucurie/bucuria ceti umple sufletul/siti aduce zambetul/iubirea mereu are un loc aparte/parcai scoasa dintr-o carte/dintr-o carte de povesti/pe care tu o citesti/in fiecare zi cand te vei uita in ea/iti vei aduce aminte de privirea mea/privirea ce te cuprindea/cand inocenta ta gres dadea/timpul trece...viata-i grea/fara mangaierea ta/tu vei uita/de fata ce te iubea/sin iubire gres vei da/pentru ca te va urmari amintirea mea
*regrete
prea tarziu pentru regrete/pentru false sentimente/eu acum fug de tine/tu cauti speranta in mine/fug de minciunile ta; e/ce pentru mine sunt mortale/prin minciuni numai ranesti/poate tu chiar ma iubesti/imi spui ca nu ne vom mai desparti/si ca impreuna vom muri/dupa ce mai umilit/acum vrei sa fii iubit/si eu am avut nevoie de tine/dar tu nu ai fost alaturi de mie/nu stiutiu cum sa iti explic/ca mi-e frica sa nu pic/intr-un mment team uitat/dar acum ai aflat/si iar ma indragostesc de tine/si iar incepe chinul pentru mine/dar am sa incerc sa uit ca exista suferinta/imi trebuie doar putina vointa/promit ca am sa incep sa zambesc/nu numai sa patimesc
*schimba-te
Si mereu iti voi spune"schimbate"/si la viitor gandeste-te/anturajul nu va trai cu tine/el stie numai sa dezbine/o relatie stransa/si aproape de final ajunsa/ce toti o invidiau/pentru ca numai dragoste vedeau/si daca cineva ma vorbit de rau/intreaba-ma pe mine sufletul tau/ce te iubeste neconditionat/chiar daca cu degetul ai fost aratat/si sa avem incredere unul in altul/sa nu ne intereseze ce spune satul/sa ne iubim si sa ne respectam/cantecul iubirii cu totii sa'l invatam/imi doresc ca mereu aproape sa fim/niciodata s anul ne despartim/si ca in sufletele tuturor/sa-nfloreasca acest miros de dragoste imbietor/cum a inflorit in mine/si sa nu apara coltii unui caine/ce venin iti procura prin atat ura/ci numai floare cereasca de iubire/cu parfum de fericire.

*Suferinta
Nu meriti iubirea mea/poti sa eu dai alteia/nu meriti nici macar o mangaiere/vreau s ate vad urland de durere/poate crezi ca sunt rea/dar suferinta e foarte grea/si tu nu o poti simti/fiindca nu stii a iubi/eu nu prea stiu sa pierd/si nu am sa te cred/cand la mine vei veni/spunandu-mi ca ma vei iubi/nu am degand sa plang/ci am degand sa inving/durerea ce ma cuprins/dar zambetul meu tea impins/sa tendragostesti din nou/de fata cu chip de bibelou/dar ce trist sa intors roata/acum ma vezi pe mine nu o vezi pe alta/ma vezi pe mine/batandumi joc de tine/si te-ntrebi"ce s aintamplat"/cum de s-a schimbat/unde-i fata care a fost/acum totul e fara rost/nu intelege cin a putut a o schimba/nici daca ar vrea/nu ar mai putea recupera/clipele de suferinta/si cele de dornta/de al vedea/di de al saruta/a prins o ura puternica/a mai ramas doar o parte mica/din ea care zambeste doar cand vrea/si cand este nevoie/a mai ramas doar o cheie/care o va convinge ca tu o iubesti/vrea sai dovedesti/s-a saturat de corbe vrea fapte/fapte adevarate/are nevoie de tine/pentru a disparea ura ce sufletul ei o intretine/si astfel o sa renasca/dragostea ceo sa rapeasca/ura din ea/revenind fericirea

*iubesteo
invata sa o pretuiesti/invata sa o iubesti/invata sa gandesti/inainte sa vorbesti/si toti iti spuneau"nu te minte"/reuseste sa iti spuna cele doua cuvinte/te simti mandru iubit/ai si de ce pentru ca e anul a fugit/cand de rau tovarasii tai te-au vorbit/pe cand tu ai ocolit/dragostea ce te-a insotit/luni bune/alege ori pe ei ori pe mine/totul depinde de tine/raspunde-mi nu te abtine/nu-ti face griji plec cu capul sus/dar tu ar trebui sa-ti dai seama ca eu m-am dus/si nu plec ca o pierzatoare/ci ma retrag ca o invingatoare/ceea ce pe tine t doare/cand a fost vorba sa alegi/ai ales sa te legi/de prietenii tai iubiti/ce acum sunt fericiti/alaturi de persoanele iubite/iar tu cauti imposibilul in alte fete amagite/si in alta ma cauti pe mine/ceea ce nu vei gasi stii bine/am acel ceva special/ce pentru tine e fatal/si cand te vei gandi la mine/amintesteti cat de mult am tinut la tine/nu ma mai interesezi/si cred cancepi sa aberezi/daca crezi ca ne vom impaca/tu niciodata nu te vei schimba/dar daca imi vei demonstra/cred ca ar fi ceva/poate mias schimba parerea/as crede ca ai invatat sa pretuiesti/si tot odata sa iubesti/si chiar mas bucura/sa stiu ca cineva/isi va gasi fericirea/langa baiatul ce nustia cei iubirea/pana atunci ramai cu iubita ta/pe mine nu ma mai cauta/

Si daca gresesc
Si daca gresesc/tot pe mine ma ranesc/pe tine nu prea te intereseaza/de viitorul ce urmeaza/si daca gresesc/multe lovituri primesc/de la destinul pecetluit/ce suferintamia daruit/de cand te-am cunoscut pe tine/inima mea geme de atatea suspine/di daca gresesc/spunanduti ca te iubesc/nu stiutiu ce sa zic/cred ca n-am sa fac nimic/doar ca n-o sa mai repet/cuvintele ce ti le-am soptit incet /dar mereu inimioara me va bate in piept/usor soptinduti un secret/
*invata cei iubirea
cand te vei uitan trecut ma vei vedea pe mine/si vei intran pamant de atat rusine/ti-ai batut joc de dragoste nevinovata/ce de mine nu va putea fi uitata/fara tine soarele parcanumai rasare/si incet fericirea mea dispare/lumina nu va aparea/atunci cand voi intalni pe altcineva/si nu poate fi oricine/pentru a acoperi golul lasat de tine/acel cineva/trebuie sa-mi castige-ncrederea/nu cu flori cu ciocolata/ci cu iubire adevarata/ce
nu ai putut sa-mi daruiesti/tu stii numai sa gresesti/gresesti prin vorbes gresesti prin fapte/fapte ce numai pot fi iertate/am invatat sa daruiesc iubire/si sa impart fericire/spre deosebire de tine ce stii numai sa gresesti/iar in incheiere a ranesti

*numai e
mi-e dor de tine mi-e dor de noptile senine/in care ne declaram iubire/sin care exista fericire/sub luna ce ne privea/si felinarul e stralucea/toata lumea se uita/cand de mana ma tinea/el mereu se lauda/chiar daca lumea vorbea/era mandru cu mine/nu avea de ce sa-i fie rusine/ma iubea sincer/si cand aparea pe cer/o steluta sclipitoare/imi spunea"uite asa vreau sa te vad mereu/zambitoare/era atat de special/era ca un val/ce ma purta departe de toate problemele/si imi rezolva dilemele/pentru mine era aer/cu care traiam si pe carel respiram/acum a disparut/chiar daca eu as fi vrut/sa ramana noapte/sa nu ma minta spunandu-mi vorbe desarte/

Amagire
catre un baiat cu ochi caprui/care fura inima oricui/iti scriu o scrisoare/in care nu-ti adresez cuvinte amagitoare/dar nu prea are rost/ce a fost a fost/acum nu se mai intoarce la mine/crede-ma eu te vroiam pe tine/poate va veni cineva care va avea/grija si de inima mea/inimioara care-i drogata/de a ta iubire falsificata/mereu imi ziceai ca numai la mine tii/dar minteai fara sa stii/ca-ntr-o zi se va afla/si acea minciuna a ta/vorbe aruncante-n vant de tine/vorbe amagitoare pentru mine/ma faceai sa ma simt fericita/dar acum ma simt umilita/dupa a noastra despartire/am incercat sa uit de acea fericire/am incercat sa-l uit pe EL/baiatul care il credeam altfel/acum ma gandesc/doar imi amintesc/clipele frumoase/si clipele siropoase/acum...clipe amagitoare/fara nicio scapare/imi place sa-mi amintesc de tine/poate intr-un fel imi face bine/dar dimineata-mi dau seama /ca iar ma cuprinde teama/ca te vad cu ea de mana/peste balustrada impreuna/iubirea ce tio detin in inimioara/nu as mai vrea sa dispara/as vrea sa tio impartasesc/fara sa banuiesc/ca noi numai suntem impreuna/fiindca am fost doar o luna/vorbe incalcite/suflete dezamagite/care se uita si se pierd in zare/fara nicio alinare

*Aberatii...
a trecut un an/si nici un semn de la gentalman/poate a uitat/sau pur si simplu nu i-a pasat/a uitat ce a iubit/si cat a fost fericit/erau cei mai fericit de pe pamant/nu sra fi depsartit nicicand/oare asa a vrut sa fie/sau asta e o comedie/cineva isi bate joc de mine/sau asta s eintampla si la tine/poate sunt alte sentimente/sentimente cu defecte/ce ar fi bine/sa le pastrezi pentru tine/nu le oferi cuiva/s-ar putea s aregreti candva/si persoane ce le primeste/sigur se indragosteste/de o persoana falsa/poate chiar si mincinoasa/lumea toata barfeste/el inca te pacaleste/lumea toata suspina/pe ea nimeni nu o alina/a mai trecut juma'de an/nici un semn de la gentelman/poate sa facut uitat/si de toti neglijat/crede ca asa e bine/ea nu o sa se gandeasca la tine/dar te-ai inselat/fata tot nu a uitat/ea sa gandeste zi si noapte/ca intr-o zi o sa se desparte/de lumea rea ce o inconjoara/si crede ca fa fi ca odinioara/prin scrisori vechi si prafuite/incepe sa se uite/isi aminteste cum era/si cata dragoste impartea/o lacrima ii cade/stingand flacara ce arde/iar din lumanare /ramane doar o sulfare/silele treceau/eu nu se intalneau/fata a inceput sa creada/ca nul va mai vedea vreodata/dar din zare/iese o lumina arztaoare/ea fu uimita/si pe loc fericita/lumea-n treaga a zambit/iar cei doi sau regasit/
Am multe greseli de ortografie dar m-am grabit.Sa imi spuneti care v-a placut cel mai mult.

7 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Cu parere de rau, draga Andreea, acestea nu sunt poezii ci doar insiruiri de banalitati si impardonabile_adica ce nu pot fi scuzate-greseli de ortografie.Ai scris o multime de randuri, insa importanta nu e cantitatea ci calitatea.Invata mai intai sa scrii corect romaneste, citeste multa poezie valoroasa si apoi apuca-te de scris.Mult succes!

| Skylerx a răspuns:

Sunt superbe! Doamne, cum le faci? Si eu sunt poeta (la scoala poeta clasei - asta mi-e numele) dar eu le fac pentru copii (am doar 13 ani) si de aceea. big grin

| Derye a răspuns:

O poezie nu e o insiruire de cuvinte cu rima.

E bine pentru inceput, dar ar fi trebuit sa NU (!) te grabesti, si sa incerci sa evoluezi cat mai mult.
Sa scrii cat mai putine versuri, si sa lasi multe de inteles.

| frumusik96 a răspuns:

Super tare tu le-ai facut?

| DenysaDulcika a răspuns:

De-as fi profa ti-as da 10 pe loc sunt superbe.Cum de reusesti sa le faci? Eu nici macar una intreaga nu o fac bine pana la final sunt super misto si de placut mi-a placut ultima nota 10 happy

| Andreutza184 a răspuns:

Wow! Si fratele meu scrie poezii dar nu pune atat suflet. Daca e poti sa ma ajuti cu o poezie pentru cartea mea?!

| SeniiiOritta a răspuns:

Foarte fainee! Mie cel mai mult mi-au placut "Aberatii", "Invata ce-i iubirea", "iubesteo", "Invata ce-i iubirea", si restul sunt frumoase, dar preferatele mele alea sunt. Te sfatuiesc sa continui cu asta. Poate cine stii, ajungi undeva sus, chiar foarte sus. Si cel mai important : Nu asculta gurile rele, ele te vor trage in jos!

Bafta in continuare!