anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna dimi! Povestea mea e astfel. Sunt din Republica Moldova si sunt studenta in anul 3 la limbi straine, Universitatea Pedagogica. Studiez doua limbi: franceza (de baza) si engleza. Problema e ca abia acum realizez cat de dificil e la limbi straine. Ambii profesori sunt aiurea. Engleza aproape ca nici nu o cunosc, imi e foarte greu, toata noaptea nu am dormit, iar azi nu am mers la facultate. Le-am zis parintilor ca vreau sa fac o pauza, ca daca nu merg la cursuri de engleza, in special, degeaba fac aceasta facultate. Eu am o pronuntare foarte buna, intotdeauna am fost laudata in privinta aceasta. Ideea e ca de ceva vreme simt ca ceva se intampla cu capul meu, parca nu mai pot memora nimic, de aceea am si luat aceasta decizie radicala, simt ca nu mai pot continua studiile, in plus la noi se studiaza o sumedenie de porcarii, iar franceza si engleza nu avem decat a cate 4 pare pe saptamana. Mie imi plac foarte mult limbile straine, dar nu stiu ce sa fac ca sa-mi fie usor. As vrea sa stiu cum e la Facultatea de limbi straine in Romania sau in orice alta tara. Precizez ca vreau sa fiu profesoara neaparat. Va rog frumos ajutati-ma daca ati inteles mesajul meu!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este posibil sa-ti fie usor si nu ar trebui sa cauti usurinta, ci dimpotriva, munca grea.
Eu cred ca tu nu studiezi suficient singura si de asta ai toate problemele astea. Pentru 4 ore pe saptamana de limba straina ar trebui, ca acasa, sa studiezi macar 12-14 ore in fiecare saptamana (asta un minim absolut).
Ideea este sa mergi la facultate, la toate cursurile si seminariile foarte bine pregatita. Cand ti se preda un curs, in aceeasi zi, citeste-l cu mare atentie macar de 5-6 ori. Mergi al biblioteca, citeste cu atentie toata bibliografia optionala care ti-a fost data la inceputul semestrului (sau cere profesorului o lista extensiva de carti utile). In timpul facultatii trebuie sa inveti foarte mult, ceea ce faci la facultate sa fie doar a zecea parte din ceea ce inveti cu adevarat intr-o zi.

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ai nevoie de o pauză de 1-2 săptămâni, să te debarasezi cu totul de realitate, să faci o excursie pe undeva și la întoarcere să faci un studiu aprofundat.
Mult succes pe mai departe!
Pa, pa.

| Mihaela1964 a răspuns:

Cursurile si stilul de invatat la facultate sunt complet diferite de cele din liceu,se bazeaza pe mult studiu,pe aprofundare,chiar ore-n sir zilnic. Daca spui ca-ti doresti mult sa ajungi profesor,gandeste-te la asta mereu,mobilieaza-te,ia chiar si ceva lecitina si vitamine, invata pe orice cale(participand la meditatii, ore de consultatii, studiu), dar nu renunta cu nici un chip.In Romania nu cred ca-i mai usor, ia-ti gandul de la asta, nu-s profesori mai blanzi, nici materie mai putina:in definitiv limba franceza si engleza este aceiasi pretutindeni.Bafta!

| ElenaSA a răspuns:

Cred ca pe tine te streseaza ceva.Ma gandesc daca ai reusit sa termini toate examenele cu bine sau e o probleme finalizarea studiilor.Nu stiu cati ani se fac la voi.Dar un an de pauza nu te-ar ajuta.Ai uita si ce stii acum.

| LucianStroe a răspuns:

Daca nu faci un lucru din placere, mai bine renunti la el. E pierdere de timp.

| elena445 a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat la fel o saptamana si mi-am revenit.