Legislatia din Romania nu te impiedica sa urmezi un master chiar daca studiile tale de licenta sunt intr-un cu totul alt domeniu (da stiu, suntem tari). Practic poti termina relatii publice si sa faci masterul in domeniul inteligentei artificiale.
Trecand peste asta, da te poti inscrie la un master de psihologie judiciara insa trecand peste faptul ca nu ai cunostintele de baza. Dupa ce termini masteratul va trebui sa mergi la colegiul psihologilor pentru un atestat de libera practica in domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale iar pentru asta neavand studii de licenta in psihologie vei avea nevoie de un an de experienta si recomandarea a doui psihologi atestati.
Tine minte ca treaba e mai complicata aici si nu stiu daca la criminalistica se suprapun atestarile (gen sa implice elemente de psihologie muncii ca aia e alta atestare) dar e posibil ca pe langa cea descrisa mai sus e posibil sa mai fie nevoie de altele.
Intrebarea mea ar fi alta, neavand cunostintele de baza in domeniu, cum planuiestis a compensezi pentru ele, pana la urma expertiza ta va baga oameni in inchisoare va modela parerea judecatorilor cu privire la lungimea sentintelor, va tine oameni in penitenciare pentru ca ii dellari nepregatiti sa iasa. Stii ce presupune meseria?
Uh...ok..am inteles acum. Iti multumesc mult pentru timpul acordat si informatii!
Cu placere.
Licenta este un examen sustinut la finalul facultatii...Ce legatura este?
îți trebuie licență în domeniu, nu master.
Uită-te pe toate concursurile de angajare la stat, peste tot se specifică ''licență în domeniul x''. Nicăieri nu-ți cere un anume master.
Ciclurile de studii superioare in Europa se impart in 3: Ai ciclul de licenta, ciclul de masterat si cel de doctorat. Da se intampla ca licenta sa fie si lucrarea finala prin care dovedesti ca ai asimilat cunostintele necesare pentru a primi diploma (care si ea se numeste Licenta) dar e mai mult decat atat.