| ANDREEA61541 a întrebat:

Eu, vreau sa devin profesor de istorie.La intrare la universitate(Universitatea din Bucuresti) se mai da teste? Pot face doua facultati in paralel?
Daca da la intrarea in facultatea de psihologie si cultura civica se mai da teste?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Buna Andreea, eu am absolvit Istoria din cadrul UB, si din intrebarile puse vreau sa analizez doar ideea de a face doua facultati in paralel. La Istorie sunt cativa din promotie care raman in cercetare sau invatamantul universitar, evident, cei mai buni. Ceilalti se pot face profesori la generala, pentru asta trebuie sa faca modulul pedagogic in paralel cu facultatea si sa ia examenul de titularizare, sau la liceu, si le trebuie master si modul pedagogic partea a doua. Sau pot sa se angajeze pe orice post de studii superioare care nu cere o formatie anume, caci diploma prestigioasa a Universitatii Bucuresti se va tine de ei toata viata, precum ciulinele de oaie. De ce sa nu incerci sa fii printre primii? Iar daca nu vei reusi, poti sa te faci profesor de scoala, asta nu e greu. La Istorie, conteaza in primul rand lectura. Primesti bibliografii, si cu cat citesti mai mult din ele, cu atat intelegi mai bine, iei note mai mari si te observa profesorii. Zoe Petre, fie pomenita, a murit luna asta, ne-a dat 3700 de pagini la Grecia Antica. Sa citesti atat pentru un singur curs! Nu am fost la cursuri, am fost la un singur seminar, am citit cam jumatate si am luat 10, dar noroc ca mai citisem cate ceva ce dansa nu a dat, plus ca citisem surse. Iar ca sa citesti, si sa poti fi in fata, trebuie timp, nu poti sa mergi la alta facultate in paralel. Bafta colega!

| ANDREEA61541 explică (pentru minrest):

Multumesc,pentru raspuns! M-ai ajutatat foarte mult!

1 răspuns: