ADMITERE 2005 - FACULTATEA DE AUTOMATICA SI CALCULATOARE DIN UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
Twitter Share
Facultatea de Automatica si Calculatoare din Universitatea Politehnica din Bucuresti organizeaza concursul de admitere pentru anul universitar 2005 - 2006. Admiterea in Facultatea de Automatica si Calculatoare va avea loc in zilele de 25 si 26 iulie 2005. Ora de incepere a fiecarei probe scrise de concurs este 10:00.
Inscrierea candidatilor la concursul de admitere se face in perioada 18 - 23 iulie 2005, zilnic intre orele 9:00 si 16:00, cu exceptia zilei de 23 iulie, cand inscrierea se termina la ora 12:00, conform prevederilor metodologiei de admitere privind organizarea si desfasurarea admiterii în învatamântul superior in anul universitar 2005 - 2006.
Continutul dosarului de inscriere este urmatorul:
- 4 poze tip buletin de identitate
- adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru facultate
- certificat de nastere(copie legalizata)
- diploma de bacalaureat sau adeverinta de la liceu (se elibereaza in cazul in care nu s-a eliberat diploma de bacalaureat) in original.
Cifra de scolarizare este de 535 de locuri subventionate de la buget si 150 de locuri la forma cu taxa.
Locurile sunt distribuite pe specializari dupa cum urmeaza:
- specializarile Calculatoare si Tehnologia informatiei: 285 de locuri subventionate de la buget + 75 de locuri la forma cu taxa
- specializarea Automatica si Informatica Aplicata: 250 de locuri subventionate de la buget + 75 de locuri la forma cu taxa
Ocuparea locurilor se face prin examen, in functie de optiunile individuale, pe specializari, in ordinea mediei finale de admitere. Media examenului de bacalaureat intervine cu o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
Concursul de admitere consta in sustinerea a doua probe scrise, la disciplinele Algebra si elemente de analiza matematica si Fizica, sub forma de test - grila.
Adresa: Splaiul Independentei 313, cod postal 060042, sector 6, Bucuresti, corp ED 103-105,
E-mail: dpopescu@router.indinf.pub.ro
Telefon: +4021-402 91 79;
Fax: +4021-318 10 14
Prezentare pe scurt
Facultatea de Automatica si Calculatoare pregateste ingineri specialisti in domeniile "Ingineria Sistemelor" si "Calculatoare si Tehnologia Informatiei", pe baza unor programe de studii moderne, in care aspectele teoretice sunt imbinate cu excelenta practica. Studentii facultatii beneficiaza de un mediu de invatamant competitiv care stimuleaza creativitatea, initiativa stiintifica si tehnica, dezvoltarea personala si implicarea activa a viitorilor specialisti in construirea societatii cunoasterii.
Facultatea ofera programe de studiu pe modelul Licenta, Master si Doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile si organizate in cicluri de invatamant astfel:
- Ciclul I cu o durata de 4 ani care pregateste ingineri diplomati cu studii de licenta;
- Ciclul II cu o durata de 1 1/2 sau 2 ani care pregateste ingineri cu diploma de master stiintific sau profesional;
- Ciclul III cu o durata de 3 ani care pregateste specialisti cu diploma de doctor inginer.
Detalii despre procesul de invatamant pot fi regasite in:
Brosura Facultatii
Procesul de instruire beneficiaza de amfiteatre, sali de curs si laboratoare dotate cu o infrastructura moderna, resurse multiple de tehnica de calcul, echipamente multimedia, acces la Internet si retele wireless.
Facultatea de Automatica si Calculatoare isi desfasoara activitatile didactice si de cercetare stiintifica prin cele 3 catedre: Automatica si Ingineria Sistemelor, Automatica si Informatica Industriala si Calculatoare, si prin diverse centre si laboratoare de cercetare.
Mentinerea excelentei in cercetare este una din prioritatile facultatii, cercetarea stiintifica fiind orientata pe proiecte si programe nationale, europene si internationale. Abordand domenii strategice cum ar fi stiinta si ingineria calculatoarelor, automatica avansata, robotica, tehnologii informatice moderne, cercetarea stintifica din facultate acopera o gama larga de tematici, printre care mentionam sisteme inteligente de control, sisteme dinamice, calcul de inalta performanta, sisteme Grid, arhitecturi orientate pe servicii, inteligenta artificiala, grafica computationala, e-learning, interactiunea om-calculator, sisteme integrate de productie, sisteme de diagnosticare automata, bioinginerie.
Studentii Facultatii de Automatica si Calculatoare au multiple posibilitati de afirmare. Ei au acces gratuit la baza materiala, la Internet si, prin cursuri suplimentare de pregatire in facultate, pot obtine certificate de calificare si competenta in diferite domenii de specialitate.
Studentii cu cele mai bune rezultate profesionale participa la concursuri nationale si internationale, beneficiaza de stagii de pregatire la universitati de prestigiu din strainatate si sunt antrenati in colectivele de cercetare de excelenta ale facultatii.
In fiecare an, un numar de aproximativ 500 de absolventi isi gasesc un loc de munca pe piata interna si internationala, in companii, institute de cercetare sau universitati de prestigiu.
Admitere
Facultatea de Automatica si Calculatoare organizeaza concurs de admitere pentru anul universitar 2010-2011, detalii in Metodologia de admitere a U.P.B. Cifra de scolarizare este de 500 locuri subventionate de la buget si 150 locuri cu taxa (total 650 locuri). Repartizarea locurilor pe domenii si specializari este urmatoarea:
Domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei: 275 locuri
Specializarea: Calculatoare - 225 locuri
Specializarea: Tehnologia Informatiei - 50 locuri
Total 275 locuri subventionate de la buget
Domeniul Ingineria Sistemelor Automate: 225 locuri
Specializarea: Automatica si Informatica Aplicata - 225 locuri
Total 225 locuri subventionate de la buget
Total locuri cu taxa 150 locuri ambele domenii
Inscrierea la concursul de admitere se va desfasura in perioada 9-17 iulie 2010 cu posibilitatea de preinscriere pe site-ul admitere.pub.ro.
Concursul pentru admiterea in anul universitar 2010-2011 are loc in zilele de 19 si 20 iulie 2010.
Incepand cu anul universitar 2009-2010, facultatea introduce cate o serie cu predare in limba engleza, la cele doua domenii: Ingineria Sistemelor, respectiv Calculatoare si Tehnologia Informatiei.
Selectia studentilor care vor frecventa cursurile in limba engleza se va face pe baza unui document de atestat de limba care va fi depus la inscriere.
Ocuparea locurilor se face prin examen, in functie de optiunile individuale, pe specializari, in ordinea mediei finale de admitere. Media examenului de bacalaureat iintervine cu o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
Exemplu de aplicare a metodologiei de admitere pe baza de optiuni
Concursul de admitere consta in sustinerea a doua probe scrise, la disciplinele Algebra si Elemente de Analiza Matematica si Fizica, sub forma de test - grila. Programele analitice, valabile la cele doua discipline de concurs, pot fi consultate accesand adresele de mai jos:
Algebra si Elemente de Analiza Matematica
Fizica
Studentii admisi in anul I 2010 - 2011 vor primi cazare in caminele studentesti care apartin facultatii de Automatica si Calculatoare.
Informatii generale
Facultatea de Automatică şi Calculatoare organizează Admiterea 2011 la studii universitare de licenţă (4 ani) pe două domenii de studiu: Calculatoare şi tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor.
Admiterea se desfăşoară pe domenii de licenţă şi formă de finanţare (buget sau taxă). Candidaţii, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, pot opta la înscriere pentru oricare din cele două domenii şi oricare din cele două forme de finanţare, în ordinea preferinţelor.
Studenţii admişi în domeniul de studiu Calculatoare şi tehnologia informaţiei vor urma în primii doi ani cursurile din trunchiul comun specifice domeniului şi vor opta la sfârşitul anului II de studiu pentru unul din programele de studii Calculatoare (hardware) şi Tehnologia informaţiei (software).
Studenţii admişi în domeniul de studiu Ingineria sistemelor vor urma cursurile specializării Automatică şi informatică aplicată, cu posibilitatea de a alege în anii III şi IV de studiu mai multe discipline de Automatică sau de Informatică aplicată.
Absolvenţii studiilor universitare de licenţă ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare primesc Diplomă de Licenţă şi calificarea de Inginer în domeniul şi programul de studii absolvite.
Toţi candidaţii declaraţi admişi şi înmatriculaţi în anul I de studiu, care nu au domiciliul în Iaşi, vor avea asigurate locuri de cazare subvenţionate în căminele studenţeşti din campusul Tudor Vladimirescu în anul universitar 2011-2012.
Statistica admitere licenta 2010
Oferte locuri de muncă pentru absolvenții AC
Admitere candidaţi de etnie rromă
Admitere candidaţi din Republica Moldova
Procedura de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă
Taxa de înscriere - 100 lei (condiţii de scutire taxă)
Metoda de selectie Admitere olimpici Acte necesare pentru înscriere Sesiunea Iulie 2011 Sesiunea Septembrie 2011
Studii universitare de licenta (4 ani) – conform Legii 288/2004 si Legii 1/2011, pentru absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat
Domeniu de studii (descriere generală, planuri de învăţământ) Calculatoare si Tehnologia Informatiei Ingineria sistemelor
Program de studii (calificări) Calculatoare Tehnologia informatiei Automatica si informatica aplicata
Competențe asigurate
Ocupații posibile
Numar de locuri Buget 126 125
Taxa (2700 lei/an) 40 20
Metoda de selecţie:
Admiterea se realizează pe facultate, cu opţiuni pentru cele două domenii de studii.
La înscriere se depune un singur dosar şi se plăteşte o singură taxă de admitere, indiferent de numărul de opţiuni.
Admiterea la Calculatoare şi tehnologia informaţiei (CTI) se face pe baza unui test de matematică şi a mediei de la bacalaureat.
Admiterea la Ingineria sistemelor (Automatică şi informatică aplicată) se face numai pe baza concursului de dosare.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vă adresaţi secretariatului facultăţii:
Tel.: +40-232-278680 / int. 1331
Tel/fax: +40-232-231343
E-mail: decanat@ac.tuiasi.ro TEST GRILĂ
MA = 0, 9 × NTG + 0, 1 × MB
unde:
MA = Media de Admitere
NTG = Nota la testul grilă
MB = Media la examenul de Bacalaureat
Pentru testul grilă este valabilă programa de matematică M1 de la examenul de bacalaureat 2011.
Testul grilă va avea 20 de subiecte, din care:
50 % - algebră
35 % - analiză matematică
15 % - geometrie şi trigonometrie.
Fiecare subiect va avea 4 variante, din care una singură este corectă.
Durata testului: 3 ore.
Exemple de teste de matematica pentru admiterea la CTI (varianta completă)
Pot opta pentru CTI şi candidaţii care au absolvit bacalaureatul cu o probă de matematică de tip M2, cu condiţia să susţină testul grilă de admitere din programa de matematică M1. CONCURS DE DOSARE:
MA = 0, 2×MB + 0, 4×NMIB + 0, 4×ML
unde:
MA = Media de Admitere
MB = Media la examenul de Bacalaureat
NMIB = Nota la proba de Matematică sau la Informatică (la alegere) la examenul de Bacalaureat
ML = media mediilor anuale la Matematică din toţi anii de liceu
Se iau în calcul mediile la matematică din liceu şi de la bacalaureat atât pentru cei care au parcurs o programă de tip M1, cât şi pentru cei cu M2.
Admitere olimpici Lista Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
Lista concursurilor nationale si internationale agreate de Facultatea de Automatica si Calculatoare
Acte necesare pentru inscriere Absolventi de liceu cu examen de bacalaureat in 2011
Absolvenţi de liceu cu examen de bacalaureat – promoţii anterioare
Fişa de înscriere tip - instrucţiuni de completare
Dosar plic – model de completare
Sesiunea Iulie 2011 Calendarul admiterii
Calculatoare și tehnologia informației (CTI) Ingineria sistemelor (IS)
(Automatică şi informatică aplicată)
11 - 15 iulie Înscrieri Înscrieri
16 iulie Test admintere
17 iulie Afișare rezultate test CTI
18 iulie Afişare rezultate preliminarii admitere
(în ordinea mediilor de admitere şi a opţiunilor din fişa de înscriere)
19 - 25 iulie Completare dosar cu diploma în original şi înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi
(un candidat declarat admis la buget trebuie să aibă la dosar diploma de bacalaureat în original şi să se înmatriculeze)
(un candidat declarat admis la taxă trebuie să aibă la dosar diploma de bacalaureat în original sau copie legalizată, să se înmatriculeze şi să achite o parte din taxa de studii pentru primul semestru)
Afişare rezultate intermediare (zilnic) pe site
(un candidat declarat anterior admis care îşi retrage dosarul eliberează un loc care va fi redistribuit în ordinea mediilor de admitere şi a opţiunilor din fişa de înscriere)
25 iulie Afişarea rezultatelor admiterii
(candidaţi cu diploma de bacalaureat în original şi înmatriculaţi)
26 - 30 iulie Completare locuri (eventual) rămase libere după retrageri
(un loc eliberat prin retragerea unui candidat înmatriculat poate fi ocupat de un alt candidat dacă acesta din urmă îşi completează dosarul cu diploma de bacalaureat în original şi se înmatriculează)
30 iulie Afişarea rezultatelor finale ale admiterii – sesiunea Iulie 2011
(candidaţi cu diploma de bacalaureat în original şi înmatriculaţi)
Desfasurarea admiterii Anunţuri
Situatia inscrierilor
Rezultate intermediare
Rezultate finale admitere
Sesiunea Septembrie 2011 - pe locurile eventual neocupate in sesiunea Iulie 2011 Calendarul admiterii
Desfasurarea admiterii Anunţuri
Situaţia înscrierilor
Rezultate admitere
Rezultate finale admitere
Finalizare studii
Studenţi - Finalizare studii
Informaţii privind metodologia, calendarul şi activităţile referitoare la finalizarea studiilor universitare de licenţă şi de masterat, atât pentru promoţiile curente cât şi pentru cele anterioare.
Studii Durată Promoţia
Studii universitare de licenţă 4 ani < 2011
2011 2012
Studii universitare de masterat 1, 5 - 2 ani < 2011
2011
2012
Studii universitare de lungă durată 5 ani < 2010 -
-
Studii postuniversitare de masterat 1 an < 2011 -
-
Studii universitare de scurtă durată (colegiu) 3 ani < 2007 - -
Facultatea de Automatică și Calculatoare, București
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Facultatea de Automatică și Calculatoare
Sigla Facultăţii de Automatică şi Calculatoare
Înființată în 1963
Aparține Universității Politehnica din București
Tipul de stat
Decan Prof. dr. ing. Dumitru Popescu
Sediul București, România
Website www.acs.pub.ro
Facultatea de Automatică și Calculatoare s-a deschis în 1963 ca parte integrantă a Universității Politehnica din București (U.P.B) și oferă pregătire în domeniile: structura și arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicații software, inteligență artificială și sisteme expert (studenții de la specializarea Calculatoare) și ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboți și sisteme automatizate de producție, bioinginerie și sisteme inteligente, automatizări industriale (pentru studenții de la specializarea de Automatică și Informatica Industrială).
[modificare] Planuri de învățământ
Corpurile ED şi EF ale Facultăţii de Automaticǎ şi Calculatoare din UPB
În prezent, Facultatea de Automatică și Calculatoare cuprinde trei catedre:
Automatică și Ingineria sistemelor;
Automatică și Informatică industrială;
Calculatoare.
Toate activitățile sunt coordonate de către Consiliul facultății compus din 40 de membri (26 de cadre didactice de la cele 3 catedre, 4 cadre didactice de la alte catedre și 10 studenți). Facultatea pregatește ingineri la cursurile de zi, cu durata de patru ani, în domeniile Calculatoare și Tehnologia Informației și Ingineria Sistemelor Automate.
Pentru absolvenții învățământului superior se organizează cursuri de master, cu și fără taxă. Facultatea de Automatică și Calculatoare oferă absolvenților posibilitatea continuării și aprofundării activității de cercetare prin studiile doctorale în mai multe domenii. Absolvenții cu diplomă ai învățământului universitar pot urma cursuri postuniversitare organizate în cadrul facultății.
[modificare] Cercetare
În anii 70 și 80, la Facultatea de Automatică au fost create mai multe calculatoare, multe intrate în producție de serie: CND1, Felix M, Felix PC, Felix MC, HC, aMIC.
În prezent, cercetarea științifică este orientată pe proiecte și programe naționale și internaționale din domeniile: Automatică avansată, Tehnologii informatice moderne, Știința și ingineria calculatoarelor și Arhitecturi de calcul și programare.
[modificare]
Facultatea de Automatică și Calculatoare
facultatea_de_automatica
Facultatea de Automatica si Calculatoare pregateste ingineri specialisti in domeniile Ingineria Sistemelor si Calculatoare si Tehnologia Informatiei, pe baza unor programe de studii moderne, in care aspectele teoretice sunt imbinate cu excelenta practica. Studentii facultatii beneficiaza de un mediu de invatamant competitiv care stimuleaza creativitatea, initiativa stiintifica si tehnica, dezvoltarea personala si implicarea activa a viitorilor specialisti in construirea societatii cunoasterii.
Facultatea de Automatica si Calculatoare pregateste ingineri in urmatoarele domenii: structura si arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicatii software, inteligenta artificiala si sisteme expert (pentru studentii de la specializarea Calculatoare) si ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboti si sisteme automatizate de productie, bioinginerie si sisteme inteligente, automatizari industriale (pentru studentii de la specializarea de Automatica si Informatica Industriala).
Planul actual de invatamant este rezultatul a peste 30 de ani de experienta si evolutie, pe durata careia a suferit mai multe modificari, urmarind indeaproape progresele inregistrate in Automatica si Calculatoare. Datorita cursurilor organizate de Facultatea de Automatica si Calculatoare, diploma acordata este echivalenta cu diplomele celor mai prestigioase universitati din lume.
Activitatea de cercetare din facultatea de Automatica si Calculatoare, precum si cea de proiectare, consulting si expertiza, sunt desfasurate in principal de catre catedrele de specialitate dar si de catre centrele de cercetare din cadrul facultatii, rezultatele din cercetare fiind un criteriu important pentru evaluarea aptitudinilor cadrelor didactice, fiind in consecinta monitorizate cu mare atentie.
Detalii despre procesul de invatamant pot fi regasite in:
Brosura Facultatii
Adresa: Splaiul Independentei 313, cod postal 060042, sector 6, Bucuresti, corp ED 103-105
E-mail: dpopescu@router.indinf.pub.ro
Telefon: +4021-402 94 94
Fax: +4021-318 10 14
Website: acs.pub.ro
Specializari
Calculatoare
Automatica si informatica industriala
Conducere
Decan: Prof. dr. ing. Dumitru POPESCU
Prodecan: Prof. dr. ing. Adina FLOREA
Prodecan: Prof. dr. ing. Valentin SGARCIU
Prodecan: Prof.dr.ing. Florica MOLDOVEANU
Prodecan: Prof.dr. ing. Florin RADULESCU
Secretar Științific: Prof. dr. ing. Nicolae CONSTANTIN
Catedre
Automatică și Ingineria sistemelor
șef de catedră: Prof. dr. ing. Ioan DUMITRACHE
telefon: +4 021 402 91 67
fax: +4 021 402 95 87
Automatică și Informatică industrială
șef de catedră: Prof. dr. ing. Radu DOBRESCU
telefon: +4 021 402 92 69
Calculatoare
sef de catedră: Prof. dr. ing. Valentin CRISTEA
telefon/fax: +4 021-402 93 33
Facultati
Inginerie Electrica
Energetica
Automatica si Calculatoare
Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
Inginerie Mecanica si Mecatronica
Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice
Ingineria Sistemelor Biotehnice
Transporturi
Inginerie Aeorospatiala
Stiinta si Ingineria Materialelor
Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor
Inginerie in Limbi Straine
Stiinte Aplicate
Inginerie Medicala
Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
Copyright © 2010 Universitatea Politehnica din Bucuresti. Toate drepturile rezervate. Optimizare Seo | Older version | EMAIL UPB : MAIL.UPB.RO
De ce INGINERIA SISTEMELOR, respectiv AUTOMATICĂ ŞI INFORMATICĂ APLICATĂ?
Motorul progresului şi izvorul ideilor de cercetare este DORINŢA omului de a-şi maximiza confortul şi minimiza efortul, de creştere a bunăstării! Transpunerea în realitate a DORINŢEI se realizează prin AUTOMATIZARE, care – într-o exprimare foarte simplă şi clară – înseamnă combinarea elementelor create de alte domenii (calculatoare, electronică, mecanică, electrotehnică, fizică, chimie, etc.) în SISTEME performante şi necesare lumii înconjurătoare.
Mai mult…
Iată câteva dintre activităţile studenţilor din cadrul Departamentului de Automatică şi Informatică Aplicată, aplicaţii realizate în cadrul orelor de laborator sau a proiectelor de diplomă:
Am încercat să îți copiez de pe net despre această facultate, dar nu a vrut Site-ul să accepte așa ceva. Eu ți-aș recomanda o facultate legată de calculatoare, că este mai pentru o femeie. Despre calculatoare sunt mai multe facultăți, dar nu mă pune să îți caut eu toate aceste facultăți. Când eram de vârsta ta era asta, Informatica de la matematică și ceva legat de calculatoare pe la ASE. Noi am făcut legea lui Hook în clasa a 9 a! Se pare că acum au fost schimbate programele. Nu știu din ce localitate ești. Eu acum îți scriu din București. Baftă la Bac. pentru moment. Mihai
Cursuri Facultatea de Automatica si Calculatoare (CS)
Semestrul 2
Licenţă
Anul 1
CC
CB
CA
Bazele electrotehnicii
Educaţie fizică şi sport 2
Fizică computaţională
Instrumente informatice
Limba străină 2
CC
CB
CA
Matematică 3
Metode numerice
Pedagogie 1
Prelucrarea informaţiei
CC
CB
CA
Proiectare logică
CC
CB
CA
Structuri de date
Tehnici de comunicare
Anul 2
Achiziţii de date
CC
CB
CA
Calculatoare numerice I
Didactica specialităţii
CC
CB
CA
Electronică digitală
Instrumentaţie virtuală
Limba străină 4
Matematică 4
CC
CB
CA
Paradigme de programare
CC
CB
CA
Practică
Proiectarea algoritmilor
CC
CB
CA
Protocoale de comunicaţii
Psihologie educaţională
Anul 3
Arhitectura sistemelor de calcul
CC
CB
CA
Baze de date I
Comunicare educaţională
Ingineria calculatoarelor
Ingineria programelor
Istoria ideilor şi gândirii politice
Marketing industrial
Marketing strategic
CC
CB
CA
Optimizarea asistată de calculator a modulelor electronice
Portofoliu pedagogie. Examen final
Practica pedagogică
Proiectarea cu microprocesoare
CC
CB
CA
Sisteme de operare
Anul 4
E-commerce
Instrumente pentru dezvoltarea programelor
Învăţare automată
C5
C4
C3
C2
C1
Pregătire proiect de licenţă
Programare web
Sisteme CAD/CASE
Sisteme de operare II
Sisteme tolerante la defecte
Structura şi arhitectura sistemelor numerice
Testarea sistemelor
VLSI I
Master
Anul 1
Administrarea bazelor de date II
Analiza si extragerea automata a continutului documentelor
Aplicatii WEB semantice
Calcul numeric paralel
Cluster and Grid Computing
Curs avansat de Ingineria Programelor
Data mining si data warehousing
Distributed Algorithms
Distributed Systems
Geometrie computationala
Instrumente CASE pentru proiectarea aplicatiilor cu baze de date
Instrumente colaborative si metode de centralizare a informatiilor pentru proiecte de cercetare
Modelarea datelor
Modelarea informatica a proceselor complexe de afaceri
Monitorizarea si securizarea serviciilor de retea
Multi-agent Systems
Natural Language Processing
Notiuni avansate de grafica pe calculator
Prelucrari distribuite in Internet
Sisteme avansate de analiza si prelucrare a imaginilor
Sisteme cu microprocesoare avansate
Sisteme de procesare in timp real cu microprocesoare
Sisteme distribuite
Sisteme distribuite avansate
Sisteme multi-agent
Sisteme multiagent
Solutii de retea pentru ISP
Symbolic and Statistical Learning
Verificarea si validarea programelor
Anul 2
Elaborare proiect de dizertatie
Elaborarea proiectului de dizertatie
Managementul proiectelor
Master Project in AI
Master Project PDCS
Scrierea unei propuneri de cercetare
Selected Topics in Artificial Intelligence
Technical Communication and Writing Techniques
Tehnici de comunicare si scriere tehnica
Semestrul 1
Licenţă
Anul 1
Biochimie
Cultură şi civilizaţie
Doctrine politice
Educaţie fizică şi sport 1
CC
CB
CA
Fizică
Grafică inginerească
Introducere în informatică
Istoria filosofiei
Istoria religiilor
Limba străină 1
Logică
CC
CB
CA
Matematică 1
CC
CB
CA
Matematică 2
CC
CB
CA
Mecanică
CC
CB
CA
Programarea calculatoarelor
Psihologia educaţiei
Utilizarea sistemelor de operare
Anul 2
CC
CB
CA
Analiza algoritmilor
Elemente de electronică analogică
Filosofia culturii tehnice
Filosofie cognitivistă
Introducere în organizarea calculatoarelor şi limbaj de asamblare
Limba străină 3
Pedagogie 2
Politologie
CC
CB
CA
Programare orientată pe obiecte
Psihoinventică
CC
CB
CA
Teoria sistemelor
Anul 3
CC
CB
CA
Algoritmi paraleli şi distribuiţi
Bioinginerie
CC
CB
CA
Calculatoare numerice II
Economia firmei
Economie generală
CC
CB
CA
Elemente de grafică pe calculator
CC
CB
CA
Limbaje formale si automate
CC
CB
CA
Proiectarea asistată de calculator a modulelor electronice
Psihologia personalităţii
CC
CB
CA
Reţele locale
Anul 4
Aplicaţii integrate pentru intreprinderi
Arhitecturi şi prelucrări paralele
Arhitecturi şi prelucrări paralele C1
Baze de date II
Bazele managementului
Compilatoare
Evaluarea performanţelor
Integrarea sistemelor informatice
Inteligenţă artificială
Interacţiunea om-calculator
Managementul proiectelor
Managmentul proiectelor software
Procesarea semnalelor
Procesarea semnalelor C2
Proiectarea reţelelor
Proiectarea reţelelor C1
Sisteme cu microprocesoare
Sisteme cu microprocesoare C2
Sisteme de prelucrare grafică
Sisteme de programe pentru reţele de calculatoare
Sisteme incorporate
Sisteme incorporate C2
Structuri multiprocesor
Structuri multiprocesor C1
Utilizarea bazelor de date
Master
Anul 1
Administrarea bazelor de date I
Calculabilitate si complexitate
Categorii si Computer Science
TAGCMRV
SSA
SRIC
SCPD
MTI
MSC
ISI
IMSA
ICE
IA
GMRV
CSE
AOSCAMI
ABD
AAC
Cercetare
Cerctare
Circuite inteligente bazate pe logica fuzzy
Complemente de matematica
Computer and Network Security
Data mining
Dezvoltarea aplicatiilor pentru Internet (Java EE si .NET)
Implementarea sistemelor de baze de date
Knowledge Representation and Reasoning
Management financiar
Managementul organizational
Managementul resurselor umane
Managementul si securitatea informatiilor
Metode si Algoritmi de Planificare
Operating Systems (practical)
Parallel Programming
Planificarea si implementarea serviciilor de retea
Reprezentarea cunostintelor
Securizarea ruterelor si a switchurilor
Sisteme adaptive si colaborative
Sisteme avansate de baze de date
Sisteme avansate pentru baze de date
Sisteme de operare avansate
Sisteme informatice si standarde deschise
Sisteme informationale: modele si standarde
Sisteme si tehnici multimedia
Structuri avansate VLSI
Tehnici de programare pentru prelucrari grafice de inalta performanta
Transmisia datelor multimedia in retele de calculatoare
Type Systems and Functional Programmig
Type systems and functional programming
Anul 2
Advanced Topics in Computer and Network Security
Advanced Topics in Distributed Systems
Arhitectura sistemelor cluster si GRID
Auditarea securitatii retelelor
Comunicarea in afaceri
Concepte avansate in programare
Criptografie
Elaborare lucrare de dizertatie
Elaborare proiect dizertatie
Managementul marketingului
Metode si tehnici de programare in High Performance Computing
Motoare de grafica 3D in timp real
Neural Networks
Notiuni avansate de Baze de Date
Politici si strategii
Proiectarea aplicatiilor J2EE
Realitate virtuala
Securitatea informatica
Self-organizing Systems
Sisteme de incredere
Sisteme de regasire a informatiei
Sisteme ERP
Sisteme paralele si distribuite
Omite cursuri
Alte Cursuri
Proiecte POSTDOC - EXCEL POSDRU 89/1.5/S/62557
Proiect e-UPB Sistem integrat de servicii electronice
Proiect AmICare - Sistem de inteligenta ambientala pentru asistare medicala la domiciliu
Proiect SCA- Sisteme complexe Autonome
Cursuri Auxiliare
ACN - FILS
Self enrolment
Cercetare Master Anul 2
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: SSA)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: SRIC)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: SCPD)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: MTI)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: ISI)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: IA)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: TAGCMRV)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: ABD)
Curs Administrare si Cercetare An 2 (Seria: AAC)
Maximizează toate
Maximizează toate
Caută cursuri:
Omite Logare
Ascunde blocul Logare
Logare
Utilizator
Parolă
Aţi uitat parola?
Omite Selector
Ascunde blocul Selector
Selector
Ciclu studii:
Anul: Semestrul:
Omite Navigation
Ascunde blocul Navigation
Navigation
Acasă
Cursuri
Omite Bug Reporting & Support
Ascunde blocul Bug Reporting & Support
Bug Reporting & Support
SupportPentru a raporta eventuale bug-uri si pentru support, va rugam folositi acest link.
Cu ajutorul acestui cont de pe site-ul de suport puteti raporta problemele pe care le aveti. NU va puteti autentifica folosind contul de pe suport pe site-ul de cursuri. CONTURILE NU SE FAC AUTOMAT pe site-ul de suport.
Omite Important Q&A
Ascunde blocul Important Q&A
Important Q&A
QuestionQ: Nu am cont pe site. Cum pot sa-mi accesez cursurile?
A: Lista completa a administratorilor de site se afla aici. Fiecare facultate are propriile reguli de generare a conturilor. Contactati administratorul dvs pe mail sau deschideti un tichet de support pentru a afla detalii. Contul primit poate fi folosit pe toate site-urile de cursuri din cadrul UPB. Vezi cum, aici.
Omite Statistici
Ascunde blocul Statistici
Statistici
Omite Calendar
Ascunde blocul Calendar
Calendar
◄ Luna precedentăiunie 2011Luna următoare ►
Lu Ma Mi Jo Vi Sâ Du
1 2 3 4 5
Azi luni, 6 iunie 6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Omite Utilizatori online
Ascunde blocul Utilizatori online
Utilizatori online
(ultimele 5 minute)
Imaginea Silviu-Alexandru BADRAGANSilviu-Alexandru BADRAGAN
Imaginea Ioan-Alexandru ACHIMIoan-Alexandru ACHIM
Omite Link-uri Utile
Ascunde blocul Link-uri Utile
Link-uri Utile
WebLinkUniversitatea Politehnica Bucuresti
WebLinkBiblioteca UPB
WebLinkPortalul Studenti.pub.ro
Arhiva site-urilor de cursuri din anii precedenti se afla la http://www.curs.pub.ro.
Acest site este hostat pe platfoma hardware achitionata din proiectul nr. 154/323 cod S
Facultatea de Automatica si Calculatoare pregateste ingineri specialisti in domeniile "Ingineria Sistemelor" si "Calculatoare si Tehnologia Informatiei", pe baza unor programe de studii moderne, in care aspectele teoretice sunt imbinate cu excelenta practica. Studentii facultatii beneficiaza de un mediu de invatamant competitiv care stimuleaza creativitatea, initiativa stiintifica si tehnica, dezvoltarea personala si implicarea activa a viitorilor specialisti in construirea societatii cunoasterii. Facultatea ofera programe de studiu pe modelul Licenta, Master si Doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile si organizate in cicluri de invatamant astfel: Ciclul I cu o durata de 4 ani care pregateste ingineri diplomati cu studii de licenta; Ciclul II cu o durata de 1 1/2 sau 2 ani care pregateste ingineri cu diploma de master stiintific sau profesional; Ciclul III cu o durata de 3 ani care pregateste specialisti cu diploma de doctor inginer.
Descriere:
Procesul de instruire beneficiaza de amfiteatre, sali de curs si laboratoare dotate cu o infrastructura moderna, resurse multiple de tehnica de calcul, echipamente multimedia, acces la Internet si retele wireless. Facultatea de Automatica si Calculatoare isi desfasoara activitatile didactice si de cercetare stiintifica prin cele 3 catedre: Automatica si Ingineria Sistemelor, Automatica si Informatica Industriala si Calculatoare, si prin diverse centre si laboratoare de cercetare. Mentinerea excelentei in cercetare este una din prioritatile facultatii, cercetarea stiintifica fiind orientata pe proiecte si programe nationale, europene si internationale. Abordand domenii strategice cum ar fi stiinta si ingineria calculatoarelor, automatica avansata, robotica, tehnologii informatice moderne, cercetarea stintifica din facultate acopera o gama larga de tematici, printre care mentionam sisteme inteligente de control, sisteme dinamice, calcul de inalta performanta, sisteme Grid, arhitecturi orientate pe servicii, inteligenta artificiala, grafica computationala, e-learning, interactiunea om-calculator, sisteme integrate de productie, sisteme de diagnosticare automata, bioinginerie. Studentii Facultatii de Automatica si Calculatoare au multiple posibilitati de afirmare. Ei au acces gratuit la baza materiala, la Internet si, prin cursuri suplimentare de pregatire in facultate, pot obtine certificate de calificare si competenta in diferite domenii de specialitate. Studentii cu cele mai bune rezultate profesionale participa la concursuri nationale si internationale, beneficiaza de stagii de pregatire la universitati de prestigiu din strainatate si sunt antrenati in colectivele de cercetare de excelenta ale facultatii. In fiecare an, un numar de aproximativ 500 de absolventi isi gasesc un loc de munca pe piata interna si internationala, in companii, institute de cercetare sau universitati de prestigiu.
anonim_4396 întreabă: