| Ana00i a întrebat:

Îmi puteți da cât mai multe informatii despre aceste domenii? (marketing și turism, cartografie, psihologie) As vrea sa știu aspecte pozitive și negative, care ar fi mai avantajos pentru viitor, facultăți bune și cât de repede îți poți găsi un loc de munca. Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| ElSueno a răspuns:

Vreau să încep prin a spune ca nu am experiență în domeniile prezentate de tine, dar îți pot oferi câteva opinii.

1. Marketing: Trebuie să fi sociabilă, descurcareață și să reziști la stres. Bineînțeles că mai trebuie să ai și carismă și să știi să convingi oamenii despre anumite lucruri. Eu unul n-aș alege o carieră într-un astfel de domeniu, e multa bătaie de cap iar dacă nu știi cum să "învârți" un om o să fi zdrobită de concurență.

2. O carieră în turism nu mi se pare una prea lungă, mai puțin și vor dispărea astfel de agenții. Adică să fim serioși, vacanța ți-o poți rezerva online, biletele de avion la fel, există TripAdvisor care îți dă mult mai multe informații decât un ghid turistic. Tot mai multă lume preferă AirBNB-ul în loc de hoteluri. Vor fi din ce în ce mai puține joburi în domeniul turismului, cel puțin pentru cei cu facultate, dacă nu cumva vrei să ștergi mese.

3. Cartografie: "Tehnologia e parte din noi, nu văd vreo carte cu foi". Versul ăsta spune tot, iar majoritatea cărților istorice au fost restaurate, deci tu ce vei mai face?

4. Psihologie: Asta da, dacă te pasionează. Va mai dura ceva până creierul și inima noastră vor fi înlocuite cu unele de metal. Oamenii vor fi mereu instabili din punct de vedere emoțional. Dar până să ajungi un pshilog bun e cale lungă. Mai întâi termini o facultate, îți faci un master. Cu job-ul e mai greu, că toți cer experiență, dar dacă chiar îți dorești cu adevărat te vei descurca.

Eu unul nu ti-aș recomanda să faci nicio facultate din cele menționate mai sus. Singura facultate pe care aș face ar fi ori cea de Medicina ori cea Media, unde înveți să lucrezi cu efectele speciale, să filmezi, să editezi imagini și filme și multe altele.

Iar dacă vrei ceva cu un job asigurat recomand Academia de Poliție sau cea Militară. Dacă te duce capul poți încerca chiar și la SRI. Ai un job asigurat, lucrezi la stat, au ei grijă de tine, n-ai treaba toată viața.

Știu pe cineva care a lucrat ca polițist într-o bancă, deci nu făcea nimic, și s-a pensionat la 40 de ani, cu o pensie de 2700 lei.

0 răspunsuri: