| Link01234 a întrebat:

Bună! În viitor aș dori să urmez cursurile facultății de Informatica din cadrul UAIC și am niște întrebări despre acest lucru.
1.Cursurile se țin în aceeași clădire sau în mai multe?
2.Cat de aglomerat îmi va fi orarul? (Am găsit orare pe internet dar nu prea am înțeles cum funcționează laughingȘi dacă voi avea o zi libera pe săptămână?
3. Examenele constau în teorie și programe de scris?
4.Voi fi nevoit sa învăț multă teorie?
5.Ce limbaje de programare voi învață?
6.Se reia informatica din liceu?
7.Cat de grea este aceasta facultate? Țin sa menționez ca mai am unele goluri dar recuperez materia și lucrez singur acasă.

4 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

1. In aceeasi cladire, corpul C este dedicat facultatii de info [+feaa]
2. Impredictibil, poti avea zile cu pana si 10 ore, dar orele limita sunt intre 8 dimineata si 8 seara. Eu pana acum am prins numai semestrul 1 cu o vinere libera, insa era libera numai pentru ca nu mergeam la un curs facultativ]. Orarul nu este ca in liceu, este iregular, fiecare curs/seminar/laborator tine 2 ore [alege proful cand sa-si puna pauza, dupa prima ora sau dupa a doua] si poti avea mai multe ore libere in timpul zilei.
Eu zic mai bine sa speri sa nu ai seminarii sambata... de la 8. Exista un seminarist pe semestrul 2 caruia nu-i prea pasa de somnul studentilor, si uite asa am ajuns eu un semestru intreg sa nu mai dorm sambata.
3.Da, insa depinde de materie si specificul ei. Poti avea examen din full teroie cu grile sa zicem, altele care te pun sa aplici teoria impreuna cu algoritmica, si mai ai un tip de evaluare la laborator unde ti se da un algoritm de facut in 30-40 de minute, se numesc "probe practice".
4. Categoric, asta daca vrei sa ramai la buget si mai vrei si bursa.
5.Destule cat sa iti iasa pe urechi. Pe semestrul 1 am trecut prin C/C++ si Assembly, pe al doilea OOP in C++, C pe standard POSIX in linux, R la statistica, si-un limbaj al facultatii numit "Alk", o corcitura de mai multe limbaje, oricum e folosit numai pentru o materie, vei vedea singur sa nu-ti stric surpriza; in anul 2 parca o sa trecem prin Java si baze de date; si in anul 3 prin Python si oleaca de C#; insa eu recomand sa inveti de pe acum limbajul tau preferat ca sa mergi mai lejer la internshipuri serioase.
Eu am invatat C# in primul an pe cont propriu pentru ca e un fel de cutit elvetian al limbajelor, poti face aplicatii de desktop, mobil, frontend, backend+servere si pana si ML.
6. Da, doar ca exponential mai rapid, in primele 4 saptamani te trece prin toata informatica [C/C++] de liceu.
7. Daca in liceu esti de 10, aici [la orice facultate de info din tara] s-ar putea sa nu fii nici de 5. Pentru ca aici nu inveti programare, ci informatica in sensul de stiinta, cu matematica si teoria adiacente. Iar daca vorbim de stiinte, e clar ca dificultatea este mult mai crescuta decat la una pe filiera umanista de exemplu.

| Link01234 explică (pentru LPCTSTR):

Mulțumesc mult pentru răspunsuri! Crezi ca ar fi potrivit sa urmez aceasta facultate dacă vreau sa devin frontend web developer? Știu ca se face un pic în anul 2 sau 3 html și css. Chiar dacă nu se face foarte mult pe acesta ramura, eu sunt dispus sa învăț singur, ulterior sa urmez un master în tehnologii internet la Brașov. Doar ca este în lb. engleza...

| LPCTSTR a răspuns (pentru Link01234):

Faculta trebuie urmata daca vrei sa fii in rand cu lumea, este practic garantia angajatorului ca tu ai minimul habar de informatica si-o gandire relativ pe felie; faculta nu e obligatorie daca esti vreun geniu care stie deja incat sa se angajeze [foarte putine cazuri, de asta necesitatea diplomei].
Acum, faculta nu te ajuta la prea multe in ceea ce priveste webdev-ul, prin simplul fapt ca inveti stiinta si nu obiectul muncii. De fapt, faculta te ajuta in chiar putina masura la job tocmai din cauza ca te multispecializeaza [sacrificiul in detrimentul supraspecializarii; pentru supraspecializare exista cursuri si certificatii separate], de asta e nevoie de munca in paralel, nu exista programator care sa iasa multumit din facultate cu doar informatiile invatate. Asa cum am zis, eu deja invat C# desi voi ajunge acolo abia in anul 3.