Facultatea sau meseria ti-o alegi singur, depinzand strict de ceea ce iti place tie sa faci in viata, pentru ca aia va deveni profesia ta, pe urmatorii 40 de ani.
Degeaba intrebi in stanga i dreapta, ca nu te ajuta cu nimci asta, dimpotriva, iti va creea cnfuzie si nu vei stii ce mai vrei.
Pune picioarele la apa rece si gandeste-te singura, ce ti-ar place tie sa profesezi in viata si daca te-ai vedea mergand cu placere la munca si facand doar ceea ce iti place.
Am uitat sa mentionez:
Nu-ti trebuie facultate pentru toate profesiile.
Unele nu sunt atat de streante pe cat par si apoi, o facultate in ziua de azi, nu-ti asigura un loc de munca, dimpotriva, ingrosi randurile somerilor, ca nu se scot in fiecare an, mii de posturi de ingineri, avocati sau medici, cati produc facultatile.
Poti scrie pe Google "Ce poti face cu o diploma in geografie" etc. Din biologie cred ca e clar din prima medic. Nu?
Buna. Si eu sunt tot la filologie in clasa a 12-a. Te-ai putea orienta pe turism sau sa dai la Litere sa te faci profesor sau translator. Mai ai varianta de jurnalism sau ceva in educatie fizica si sport. Bafta!
sorinaa0 întreabă: