Pai ce sa iti fac daca te angajezi desi nu ai timp sa lucrezi 8 ore, munca a fost creata pentru cei care isi pot darui cel putin 8 ore din viata lor pe zi, daca ai si scoala normal ca e greu sa faci atatea chestii deodata.
Vei fi platita pentru toate zilele lucrate adica 2 saptamani
Mi se pare ca si in cazul tau este nevoie de un preaviz, preavizul dureaza 14 zile, nu bag mana in foc ca la tine e musai, dar cel mai bine vorbeste cu angajatorul explica-i motivul pentru care nu poti sa mai ramai
E poola cand prinzi o coada de aia pana la scarile alea rulante in weekend iti zic eu ca ti-ai dori sa iesi pe geam din KFC ....cam are dreptate fata habar nu ai ce vorbesti, ce salariu ca nu e mai mare de 1600-1800
Intrebare: are alte alternative? Imi pare că nu, așa că habar neavând, "notificarea" ta e nulă
Nu cred cand o da foamea-n vaccinati formeaza o coada de la usi )
Da, mulțumesc pentru înțelegere. Am lucrat în weekend, doar 2 persoane pe casa, pregatit produsele și ambalat, la bucatarie se freca menta, nu le afișează ce să prepare si trebuie să țipăm sa aducă sandvisuri și alte lucruri, iar restaurantul plin, lumea nu mai avea răbdare ne jigneau si spuneau că stăm degeaba. Duc lipsă de persoanal și vor ca in 3 minute sa fie gata comenzile, neavând produse preparate la timp sa nu mai zic că între timp mai veneau și curierii care mai aveau puțin și ne suflau în ceafă. Salariu promit 2500 asta din a 3 lună, însă când am fost să semnez pentru angajare 1800 net tot din 3 lună plus bonuri. Asta este, rezist cât pot, iar duupă o lună, maxim 2 îmi iau zborul?
Nu e ceva nou, nu inteleg de unde a aparut regula asta ca primul salariu sa ti-l dea cand pleci ( nu inteleg, firar mama a dr de nesimtiti ) si la mine unde lucrez e la fel ma duc pe 2 luni si pooola bani nimic n-am luat ) tu faci ce crezi daca numai tii ritmul poti pleca cand vrei
Daca te-a pus pe ceva usor care nu necesita STRES MARE, nu iti inteleg motivele pentru care ai pleca, SINCER ....si la mine unde lucrez e la fel frec menta, stai asa daca nu te omori cu munca pana ti se termina contractul sau cand se incepe sa te foota la cap cu treaba si apoi poti pleca... pierzi niste BANI, tu faci ce vrei
Nu stiu poate par paranoia, daca doar pregatesti cartofii aia cu tot cu pui si nu ai treaba cu ce e in fata ma refer l-a luat comenzii si tinut contabilitatea din casa, nu vad un asa mare stres faci ce consideri
Cam îi stres spre exemplu vin cate 7-8 comenzi o dată poate si mai mult si o singură persoana la pregatit mancarea, sucuri si alte cele plus strigat numerele și împachetat pentru clineți toate astea în scurt timp în condițiile în care nu ai produse si trebuie sa tot strigi după ele. Dacă te vede că stai si astepti vine managerul sa vadă ce s-a întâmplat ca si când stai degeaba și îți atrage atenția. Deci nu știu, dar numa în situația mea să nu fiți. Oricum mi-am făcut-o cu mâna mea. Asta este rezist cât pot si după îmi dau demisia.
Ii stres când îți suflă clientul în ceafă si 8 oare în continuu doar servești clenții. 8 ore in picioare si daca nu sunt clenți între timp trebuie făcută aprovizionarea plus salate și alte chestii.
Păi tocmai că sunt casier și cam am treabă cu ce ii în față, asta îi problema. Eu la început am aplicat pentru bucătărie și după au spus că s-au răzgândit și vor casier, deși duc lipsă de personal la bucătărie. Casierul pregateste salatele, uneori cartofii și chiar și sandvișurile. Deci credeți-mă că la prima vedere pare ușor, dar te freacă din toate parțile, mai ales colegii care au impresia că cică vor să te învețe, în schimb doar stau și dau indicații.
Si nu esti rezistenta la stres gen, poate sa mai pacalesti doua saptamani astea cu restrictiile cu certificatu pooli mele si sa duci lipsa de clienti, ma rog un lucrul e cert ITI PLACE MUNCA LA FEL CUM IMI PLACE MIE, o seara faina sa ai! iti dai demisia si ai terminat simplu daca nu iti convine ce lucrezi sau ce faci
I primul rand, este un job simplu la KFC si iti aduce bani pentru cele 8 ore muncite, ca-i unul simplu, fara batai de cap si fara sa te solicite intelectual.
Nu are importanta ca-ti plac sau nu cei din bucatarie, ca nu esti angajata sa-i placi, ci sa-ti executi munca pentru care ai fost angajata acolo.
Daca numai dupa 2 saptamani iti dai demisia, asta va spune multe despre tine si nu in bine (in orice CV ai pune).
Te sfatuiesc sa te gandesti bine ce vrei de la viata, acum, cand inca iti permiti sa faci ce vrei, fiidca stai cu parintii si esti inca interetinuta.
Da, este ușor să prvești doar din perspectiva de client. Eu zic sa te angajezi acolo și după mai vedem. Nu sunt întreținută și nici nu dtau cu părinții. Am alte durse de venit și îmi permit sa fac ce vreau. Am ales KFC pentru faptul că în momentul de față este singurul job care imi permitea programul la facultate. Însă cu toate restricțiile imi fac programul total aiurea și nu mai pot continua. În fine aia e, rezist cât pot. Oricum deși îi post de casier din ce am văzut cam fac de toate, după 8 ore sunt praf.
Si de ce nu iei decizia asta pe cont propriu, ne ceri aprobarea pe aici )
Pentru a freca creierii altora și pentru a vedea cât de rea este lumea. Fac o cercetare si am expus problema asta. Nu mă așteptam să am atâtea răspunsuri.
Noi doi ne-am potrivi de minune pe considerentu asta ))
Daca si la KFC ti se pare munca gream sa te vad in contructii fetita, daca poti sa faci fata!
sa stai in spatele tejghelei sa preiei comada o comanda ca sa servesti clientul este intr-adevar obositor... dar asta-i cand esti crescut rasfatat, munca ti se pare grea si dai bir cu fugiti dupa 2-3 saptamani.
Fii-mea a lucrat 2 ani la KFC si Mcdaonalds, cat a fost in liceu si nu se plangea, dimpotriva, era fericita ca facea cativa banuti de buzunar pe munca cinstita, nu pe spinarea noastra, a parintilor, desii noi ii oferam totul, ca doar era inca eleva si merge zilnic la scoala, invata, isi facea temele samd.
Probabil ca tu nu vei face purici multi la nici o munca, ca-ti va fi greu si sa dai din maini, dar si sa-ti folosesti creierasul.
Mda, habar nu ai. Nu ii vorba ca nu îmi place la muncă, problema mea îi că simt că am facut o alegere proastă angajându-mă acolo. Pur și simplu nu mi-se pare ok colectivul și plus de asta îmi dă peste cap tot programul de la școală. Lucrez 8 ore plus disertația de făcut, proiecte plus cursuri. Eu întrebam dacă ar fi urât să imi dau demisia după 2 săptămâni, desi si eu îmi dau cu seama că ii nașpa atât pentru mine cât si pentru angajator. Acum imi face programul total aiurea si nu mai apuc sa ma axez pe școală. În fine, consider ca dacă nu aveți sfaturi utile, nu are rost să comentați și așa mă simt destul de aiurea.
Nu știu ce să spun. Mereu fac alegeri greșite și după îmi pare rău. Asta este, viața merge înainte. Și am învățat un lucru si anume să nu mai pun întrebări stupide aici pentru că și așa nu mă ajută cu nimic. Pace!
Si apropo nu am stat niciodată pe spinarea părinților, nu le-am cerut niciodată bani și nici nu mi-au dat, nu ști situația mea, dar din ce văd îți place să judeci. M-am axat pe studii am câștiagat bani din proiecte, burse, am lucrat în străinătate, am facut pe dracu în patru si am strâns bani cât am putut. Nu mi-a platit nimeni anii de studii, chiria si alte lucruri. Acum la final am facut alegerea asta și simt că sunt într-un impas si o sa cedez.
Pai oricum nu aveam cum ca sunt un cartofor cum ma descrie un anonim cu cont facut la misto pe aici care da sfaturi la lume unu cu nick de ceapa
Ca angajator iti spun sincer, daca tu imi vii cu un CV in care scrii ca ai lucrat 2-3 saptamani la KFC si ai demisioant, eu as pune la indoiala dorinta ta de munca si m-as gandii de 10 ori inainte, daca sa te angajez sau nu.
Nu m-am inselat niciodata in privinta oamenilor si cei cu dor de munca, nu au dat niciodata bir cu fugitii cand au dat de greu, dimpotriva. Apoi, toata lumea stie ca la FKC, McDonald si alte jobui de autoservice nu-i munca grea, dimpotriva. Munca grea este in constructii, in agricultura, la carat sacii cu carca, la dat cu lopata mortarul, nu la stat in spatele tejghelei servind clientii.
Asta este atitudinea pe care un angajator vrea sa o vada la un posibil angajat!
Pai oricum, nu știu după toată discuția avută aici pe TPU și reflectat de mai multe ori, a început sa îmi placă. Așa că nu renunț, ba chiar o să fac si practica acolo. Bine nu va fi un job permanent, dar pentru început m-am gândit că merită.
Nu-i nevoie sa mai vii aici si sa minti sau sa indulcesti discutiile, ca oricum vei decide ce vrei, indiferent de ce afirmi pe aici.
Voiam doar sa-ti explic, cum sta treaba cu un angajatorul care vede pe CV-ul tau cate saptamani lucrezi si pe unde, si care indirect vede dorinta ta de munca si felul de a te dedica muncii, indiferent de natura ei.
Chestia cu "meritatul" este strict personala, depinzand strict de seriozitatea pe acre o aloci muncii si nevoii tale sa obtii bani munciti cinstit. Merita cateoric pentru toti cei acre nu au munca si castiga cinstit un salariu.
Nu merita pentru un puturos, care ori sta pe spinarea parintilor ori nu are chef de munca.
Nu mă cunoști deloc! Te rog să nu mai intervi în discuție, am cerut o simplă părere. Cer doar respect! Nu ți-am cerut bani, nu mă întreți tu, vezi-ti de viața ta! Am depasit momentul, poate pun întrebari stupide, m-am acomodat la lucru și chiar îmi place. Nu văd de ce m-ai intevi, oricum parerile tale sunt nule pentru mine. Cred că fiecare ar trebui sa isi vadă de viața lui, nu sa mă faci cu ou si cu oțet ca nu îți merge. Vrei să dai sfaturi sau sa ajuti oamenii, dar mai rau înrăutățești lucrurile crede-mă. Ce fel de platformă este asta? În loc să ne sprijinim reciproc si sa căutăm înțepegere parcă mă simt ca la judecator. Ca sunt proastă, puturoasă, necinstită, mincinoasă, etc. Eu zic să reflectezi un pic.
Să-ți iei zborul de la kfc? păi cred că mânânci aripioare (moca desigur) până nu mai știi de tine. Și salariul e ok, nu?
Pardon comentariu meu te viza pe tine, scuze SIMPATIKA am dat notificare gresita )
Bună, nu se mănâncă nimic, cel puțin eu nu consum asemenea alimente, iar de salariu, minim pe economie, 2 schimburi, iar acum cu pandemia programul îi haotic si nu mă mai încadrez cu facultatea, deși am avut o înțelegere cu angajatorul cu privire la program, iar acum îl schimbă aproape în fiecare zi. Deci, nu știu dacă merită.
Da.
Si sa fiu sincer cu tine, pleci si unde crezi tu ca te mai angajezi dupa cand astia vor sa ne bage in lock down?
Mă reprofilez și dau la armată. Oricum am niște studii finalizate, așa că în privința asta nu îmi fac griji că nu găsesc. În cel mai rău caz mă duc la concurență Mc
Nu stau sa fac spam pe intrebarea ta ma mai duceam si eu sa comand KFC erau 3 case de marcat in speta trei persoane ce luau comenzii, asadar nu poti sa imi zici ca iti vin tie toate persoane sa iti comande, in fine faci ce vrei
Da, probabil acolo nu duceau lipsă de personal si nu îi vorba că nu îmi place la muncă. Acum nu stau sa discut n probleme întâmpinate acolo. Gen sunt multe KFC-uri în țară așa că unde ați fost dvs. la KFC poate era mai roz. Și da, probabil îi mai ușor să privești din poziția de client, decât angajat într-o asemenea unitate. Mulțumesc pentru timpul acordat! Din toată discuția cu dvs. am înțeles un lucru. Oamenilor le place să judece, însă nu văd și din altă perspectivă. Nu caut un job unde sa frec menta, însă nu mi-se pare normal sa fac atâtea lucruri în scurt timp. Si ce legătura are covid-ul în treaba asta? Îi mai rău așa trebuie fiecare comandă împachetată. Iar daca nu, trebuie scanat certificatul, alți nervi, alt timp pierdut cu clientul care nu-și găsește certificatul și cu restul clienților care îți sar în cap că își vor comanada. O singură persoană la atâtea chestii îi imposibil. De obicei sunt 2 persoane pe tura de casier însă ei pregatesc produsele, ei le ambaleaza si tot ei le dau. Majoritatea dintre casieri freacă menta, iar fraiera începătoare trebuie să lucreze, nu mi-se pare normal.
Te-as sfatuit sa iti dai demisia dupa fix o luna, asa dintr-o data o sa iti dea o pata neagra pe CV, nu ca ai nota tu acolo ca ai lucrat la KFC 10 zile, dar e spre binele tau mai bine le zici ca nu iti place modul de lucru iti dau banii pe o luna fixa si PA
Super așa fac, sper sa rezist. Mulțumesc!
selina întreabă:
Alexutzuu2010 întreabă: