anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! M-am angajat de 2 saptămâni la KFC. Problema îi că nu îmi place si aș dori să renunț. Aș putea să imi dau demisia chiar dacă am lucrat doar 2 săptămâni? Și oare pentru cât am lucrat voi fi plătită? Îmi este teamă de reacția angajatorului, deoarece este o persoană drăguță, problema mea este programul, nu rezist 8 ore si după cursuri online, proiecte, plus lucrarea de disertatie. Totodată, nu îmi place personalul care freacă menta în special cei de la bucătărie și nu fac produsele la timp, iar jignirile din partea clienților trebuie să le îndurăm noi, cei de la caserie.
Aș aprecia mult dacă m-ați putea ajuta cu un sfat sau cum să procedez în situația de față.
Mulțumesc!

42 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai ce sa iti fac daca te angajezi desi nu ai timp sa lucrezi 8 ore, munca a fost creata pentru cei care isi pot darui cel putin 8 ore din viata lor pe zi, daca ai si scoala normal ca e greu sa faci atatea chestii deodata.
Vei fi platita pentru toate zilele lucrate adica 2 saptamani
Mi se pare ca si in cazul tau este nevoie de un preaviz, preavizul dureaza 14 zile, nu bag mana in foc ca la tine e musai, dar cel mai bine vorbeste cu angajatorul explica-i motivul pentru care nu poti sa mai ramai

| Silviu0792 a răspuns (pentru Simpatic):

E poola cand prinzi o coada de aia pana la scarile alea rulante in weekend iti zic eu ca ti-ai dori sa iesi pe geam din KFC ....cam are dreptate fata habar nu ai ce vorbesti, ce salariu ca nu e mai mare de 1600-1800

| sierra1 a răspuns (pentru Silviu0792):

Intrebare: are alte alternative? Imi pare că nu, așa că habar neavând, "notificarea" ta e nulă

| Silviu0792 a răspuns (pentru sierra1):

Nu cred cand o da foamea-n vaccinati formeaza o coada de la usi laughing)

| Iana19 a răspuns (pentru Silviu0792):

Da, mulțumesc pentru înțelegere. Am lucrat în weekend, doar 2 persoane pe casa, pregatit produsele și ambalat, la bucatarie se freca menta, nu le afișează ce să prepare si trebuie să țipăm sa aducă sandvisuri și alte lucruri, iar restaurantul plin, lumea nu mai avea răbdare ne jigneau si spuneau că stăm degeaba. Duc lipsă de persoanal și vor ca in 3 minute sa fie gata comenzile, neavând produse preparate la timp sa nu mai zic că între timp mai veneau și curierii care mai aveau puțin și ne suflau în ceafă. Salariu promit 2500 asta din a 3 lună, însă când am fost să semnez pentru angajare 1800 net tot din 3 lună plus bonuri. Asta este, rezist cât pot, iar duupă o lună, maxim 2 îmi iau zborul?

| Silviu0792 a răspuns (pentru Iana19):

Nu e ceva nou, nu inteleg de unde a aparut regula asta ca primul salariu sa ti-l dea cand pleci ( nu inteleg, firar mama a dr de nesimtiti ) si la mine unde lucrez e la fel ma duc pe 2 luni si pooola bani nimic n-am luat rolling on the floor) tu faci ce crezi daca numai tii ritmul poti pleca cand vrei

Daca te-a pus pe ceva usor care nu necesita STRES MARE, nu iti inteleg motivele pentru care ai pleca, SINCER ....si la mine unde lucrez e la fel frec menta, stai asa daca nu te omori cu munca pana ti se termina contractul sau cand se incepe sa te foota la cap cu treaba si apoi poti pleca... pierzi niste BANI, tu faci ce vrei

Nu stiu poate par paranoia, daca doar pregatesti cartofii aia cu tot cu pui si nu ai treaba cu ce e in fata ma refer l-a luat comenzii si tinut contabilitatea din casa, nu vad un asa mare stres faci ce consideri

Cam îi stres spre exemplu vin cate 7-8 comenzi o dată poate si mai mult si o singură persoana la pregatit mancarea, sucuri si alte cele plus strigat numerele și împachetat pentru clineți toate astea în scurt timp în condițiile în care nu ai produse si trebuie sa tot strigi după ele. Dacă te vede că stai si astepti vine managerul sa vadă ce s-a întâmplat ca si când stai degeaba și îți atrage atenția. Deci nu știu, dar numa în situația mea să nu fiți. Oricum mi-am făcut-o cu mâna mea. Asta este rezist cât pot si după îmi dau demisia.

Ii stres când îți suflă clientul în ceafă si 8 oare în continuu doar servești clenții. 8 ore in picioare si daca nu sunt clenți între timp trebuie făcută aprovizionarea plus salate și alte chestii.

Păi tocmai că sunt casier și cam am treabă cu ce ii în față, asta îi problema. Eu la început am aplicat pentru bucătărie și după au spus că s-au răzgândit și vor casier, deși duc lipsă de personal la bucătărie. Casierul pregateste salatele, uneori cartofii și chiar și sandvișurile. Deci credeți-mă că la prima vedere pare ușor, dar te freacă din toate parțile, mai ales colegii care au impresia că cică vor să te învețe, în schimb doar stau și dau indicații.

Si nu esti rezistenta la stres gen, poate sa mai pacalesti doua saptamani astea cu restrictiile cu certificatu pooli mele si sa duci lipsa de clienti, ma rog un lucrul e cert ITI PLACE MUNCA LA FEL CUM IMI PLACE MIE, o seara faina sa ai! iti dai demisia si ai terminat simplu daca nu iti convine ce lucrezi sau ce faci

| marevna13 a răspuns (pentru Iana19):

Mi-ai putea spune intre ce orele erau turele de weekend? Puteai alege tu intre animumite ore?

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

Să-ți iei zborul de la kfc? păi cred că mânânci aripioare (moca desigur) până nu mai știi de tine. Și salariul e ok, nu?

| Silviu0792 a răspuns (pentru sierra1):

Pardon comentariu meu te viza pe tine, scuze SIMPATIKA am dat notificare gresita rolling on the floor)

| Iana19 a răspuns (pentru sierra1):

Bună, nu se mănâncă nimic, cel puțin eu nu consum asemenea alimente, iar de salariu, minim pe economie, 2 schimburi, iar acum cu pandemia programul îi haotic si nu mă mai încadrez cu facultatea, deși am avut o înțelegere cu angajatorul cu privire la program, iar acum îl schimbă aproape în fiecare zi. Deci, nu știu dacă merită.

| sierra1 a răspuns (pentru Iana19):

"cel puțin eu nu consum asemenea alimente" - acu serios, umbli cu mierea și nu te lingi pe degete? Dacă "merită" sau nu, doar TU știi. Ai alte opțiuni? se pare că nu...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti fată?

| Iana19 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Da.

Si sa fiu sincer cu tine, pleci si unde crezi tu ca te mai angajezi dupa cand astia vor sa ne bage in lock down?

Mă reprofilez și dau la armată. happy Oricum am niște studii finalizate, așa că în privința asta nu îmi fac griji că nu găsesc. În cel mai rău caz mă duc la concurență Mc happy

Nu stau sa fac spam pe intrebarea ta ma mai duceam si eu sa comand KFC erau 3 case de marcat in speta trei persoane ce luau comenzii, asadar nu poti sa imi zici ca iti vin tie toate persoane sa iti comande, in fine faci ce vrei

Da, probabil acolo nu duceau lipsă de personal si nu îi vorba că nu îmi place la muncă. Acum nu stau sa discut n probleme întâmpinate acolo. Gen sunt multe KFC-uri în țară așa că unde ați fost dvs. la KFC poate era mai roz. Și da, probabil îi mai ușor să privești din poziția de client, decât angajat într-o asemenea unitate. Mulțumesc pentru timpul acordat! Din toată discuția cu dvs. am înțeles un lucru. Oamenilor le place să judece, însă nu văd și din altă perspectivă. Nu caut un job unde sa frec menta, însă nu mi-se pare normal sa fac atâtea lucruri în scurt timp. Si ce legătura are covid-ul în treaba asta? Îi mai rău așa trebuie fiecare comandă împachetată. Iar daca nu, trebuie scanat certificatul, alți nervi, alt timp pierdut cu clientul care nu-și găsește certificatul și cu restul clienților care îți sar în cap că își vor comanada. O singură persoană la atâtea chestii îi imposibil. De obicei sunt 2 persoane pe tura de casier însă ei pregatesc produsele, ei le ambaleaza si tot ei le dau. Majoritatea dintre casieri freacă menta, iar fraiera începătoare trebuie să lucreze, nu mi-se pare normal.

| Silviu0792 a răspuns:

Te-as sfatuit sa iti dai demisia dupa fix o luna, asa dintr-o data o sa iti dea o pata neagra pe CV, nu ca ai nota tu acolo ca ai lucrat la KFC 10 zile, dar e spre binele tau mai bine le zici ca nu iti place modul de lucru iti dau banii pe o luna fixa si PA

Super așa fac, sper sa rezist. Mulțumesc!

| nemesmeda a răspuns:

Nu cred ca te plateste, in fine.

| Nimicwow a răspuns:

Totul depinde doar de tine! Daca nu vrei sa mai continui iti poti da demisia.