| Bell_4716 a întrebat:

ma ajuta cineva si pe mine? Curind va trebui sa imi aleg profesie desigur dupa ce termin scoala! Deci.nu prea stiu ce sa aleg...ma puteti ajuta voi cu ceva? plizz!(Funda)big grin

Răspuns Câştigător
| brandiburu a răspuns:

Niciodata sa nu lasi pe altcineva sa decida in locul tau. Mai ales cand este vorba despre viitorul tau.

Cauta sa faci ceva care sa-ti placa, sa te atraga, sa fii cat mai captivata de domeniu si vei vedea ce repede vei dobandi extrem de multe cunostinte. Daca mai si faci banuti frumosi din ce ti-ai ales, poti spune ca ai reusit in viata: faci ce iti place si primesti si bani pentru asta.

Majoritatea oamenilor se duc la "scoli de renume" pentru ca vor sa multumeasca ego-ul parintilor (care se lauda cu ce copii destepti au) si ajung sa munceasca in domenii pentru care n-au tragere de inima si/sau inclinatii. Randamentul lor este, astfel, scazut, angajatorii sunt nemultumiti si, de aici, pleaca un intreg lant de probleme.

5 răspunsuri:
| Roxyy16 a răspuns:

Medicina e de succes. Intotdeauna vor fi oameni bolnavi care au nevoie de ajutor. Eu acum sunt la liceu...profil de stiinte ale naturii, voi continua cu medicina, specialitate: oftalmologie. Desi, imi place mult si actoria raman pe medicina. Oricum, desi vezi medicina( dau un exemplu- ca am inceput cu ea big grin) o profesie importanta... unele persoane nu sunt facute pentru ea. Trebuie sa cauti ceea ce iti place pentru ca peste cativa ani ajungi sa detesti meseria pe care ai ales-o. Succes!

| anonymousexpert a răspuns:

Salut. Prima data, pentru a-ti alege profesia potrivita trebuie sa stii exact domeniul in care vrei sa activezi. De exemplu ce profil urmezi in liceu, la ce te consideri cel mai bine pregatit, ce te atrage sa faci, etc. Daca o sa imi dai aceste detalii poate o sa pot sa te ajut cumva.

| bulin a răspuns:

Pai dupa ce termini scoala urmeaza liceul... depinde ce iti place eu de exemplu am ales medicina - chirugie generala ca specializare urmeaza-ti instinctul

| Isabela96 a răspuns:

Eu iti sugerez sa urmezi liceul in ceva practic si util cum ar fi mate-info sau economic poti sa alegi si filologie sau chimie biologie... orice te intereseaza dar cu primele doua poti urma orice facultate iar in cei 4 ani de liceu banuiesc ca vei descoperi cu siguranta cea ce iti doresti sa faci in viitor si la ce te ricepi pentru ce ai aptitudini.

| ÐaÍÍÍa a răspuns:

Pai depinde... dupa cum ai terminat scoala...
Ca nu te poti face vanzator cu media 9 sa zicemstraight face
acum depinde si ce iti place

tongue
Succes!