In primul rand, nu poti compara liceul cu facultatea. La facultate esti mai mult pe picioarele tale, mai ales daca te muti in alt oras, iar grijile te cuprind mai mult.
In primul rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca alegand facultatea, iti alegi viitorul. La viitor ma refer la fiecare zi a vietii noastre, deoarece dupa terminarea facultatii, vei incepe sa lucrezi, si alegand facultatea, iti alegi meseria pe care o vei practica toata viata. Trebuie sa iti alegi ceva ce sa-ti placa, doarece facand ceva ce iti place, meseria devine o placere, nu munca in adevaratul sens al cuvantului.
Eu iti spun sa tinzi spre ceva cautat si platit, deoarece exista facultati care produc someri pe banda rulanta.
De exemplu, Politehnica e o facultate buna, mai ales faptul ca esti la mate-info. Automatica si calculatoare, arhitectura, inginerie, etc.
Ai in calcul medicina, unde ai multe specializari, ai unde sa alegi.
Eu cand ma gandesc la facultate, ma gandesc la viitor. Si eu sunt tot in clasa a11a, si am 3 variante: Tehnica dentara, medicina generala si inginerie medicala. La toate voi da admiterea, iar unde intru, acolo ma duc, doarece toate 3 meseriile imi plac foarte mult, iar doar o nota mai buna ma poate ajuta sa pot alege.
Iti recomand sa ai si tu mai multe variante, deoarece daca nu ai intrat la una, poti opta pentru alta.
Toate cele bune, si succes in noul an scolar!
Multumesc pentru raspuns,idee e ca la medicina nu as avea nici o sansa, am o profesoara de chimie care ne pune doar sa copiem din manual, mai sta la povesti cu noi si toate alea, m-am gandit sa dau la farmacie dar am vazut ca trebuie sa dau admitere la chimie, la fel si la medicina veterinara..chiar nu stiu ce sa fac
Eu sunt la filologie, si mai multi colegi tind dpre medicina. Acum nu mai fac nici chimie, nici fizica, nici bio, nimic. Nici anul trecut nu am facut cine stie ce, nici in a9a. Mi-am luat cartea de grile de la medicina si inca o carte cu materia si citesc, grilele acelea se dau si la admitere. Si medicina veterinara e super, daca iti place ceea ce faci. Mai ai timp sa te gandesti, dar daca vrei sa dai la o facultate la care se intra cu admitere, pregateste-te. Majoritatea colegilor mei incep acum din a11a.