Tu esti o fire cam anxioasa.
Probabil ai si fobia socială.
Iti poti trata anxietatea, pentru a înlătura neliniștea asta din sufletul tau. Exista medicamente care te pot ajuta. Consulta un psihiatru!
Multumesc pentru sugestie, ma voi gandi la posibilitatea de a consulta un psihiatru.
Insa chiar daca voi lua medicamente care sa ma linisteasca, acele medicamente nu ma vor scapa de consecintele grave care ar putea sa ma afecteze in cazul in care fac o greseala in laborator.
Eu acum ma simt nelinistita din cauza gandului ca pot ajunge chiar si la inchisoare daca Doamne fereste, din greseala, dau un rezultat HIV pozitiv la o persoana care nu are HIV. CHestiile astea pot avea consecinte grave si asupra pacientului, si asupra mea. Nu cred ca medicamentele ma pot scapa de consecintele astea.
De aceea, ma gandesc la posibilitatea de a lucra intr-un alt domeniu, unul in care o greseala sa nu aiba consecinte fatale.
Trebuie să te liniștești. În primul rând, pacientul nu se poate lua dupa o singura analiză. Trebuie să o repete si ele trebuie repetate si la alte laboratoare. Un medic destept nu se va grăbi să l diagnosticheze.
Cat despre tine, sunt sigur ca nu vei ucide pe nimeni.
Te va costa enorm de mult să te reprofilezi. Mai bine incerci la un psiholog intâi.
Multumesc pentru sugestie, voi incerca sa vorbesc cu un psiholog despre asta. Stiu ca va fi greu sa ma reprofilez, nu a fost usor sa ajung unde sunt acum si sa iau totul de la zero iar nu e usor. Dar chiar nu stiu daca as putea trai cu meseria asta toata viata.
Ma simt nelinistita din cauza gandului ca pot ajunge chiar si la inchisoare daca de exemplu, din greseala/neatentie, dau un rezultat HIV pozitiv la o persoana care nu are HIV sau invers, dau HIV negativ la cineva care chiar are. O astfel de incurcatura ar avea consecinte grave si asupra pacientului, si asupra mea.
De aceea, ma gandesc la posibilitatea de a lucra intr-un alt domeniu, unul in care o greseala sa nu aiba consecinte atat de grave.
Cunosc o persoana similara cu tine dar care cred ca lucreaza altundeva Doar ca sa fiu sigur, lucrezi cumva in Cluj-Napoca?
Da, sunt din Cluj. Dar nu cred ca ma cunosti.
(Apropo, asa ca o paranteza, ma bucur sa mai gasesc o persoana careia ii plac anime-urile.)
Hai ca mai incerc, ai venit in Cluj cumva din Bucovina?
Nu, am venit in Cluj din judetul Mures. Sunt din Transilvania
Ah, well, am incercat hai la un suc acum :v jk