Din pacate cuvintele acestui profesor sunt foarte adevarate, dar a omis sa spuna ca a doua facultate din acea categorie este Psihologia.
Daca esti pe principiul "fă ce-ți place" de ce te uiti la vorbele altuia? Fie el si un profesor. Daca iti place ceva cu adevarat si daca chiar iti doresti merita sa incerci sa ajungi cat mai departe. Cred ca persoana care a zis ca toti analfabetii merg la Jurnalism nu stie ce inseamna "analfabet". Un analfabet nu poate ajunge nici macar in clasa a V-a, a VI-a daremite la facultate. Si eu am ascultat de parerile celor din jur in legatura cu facultatea (am vrut sa merg la drept) si mi s-a zis ca e foarte greu si se intra doar pe pile si am renuntat la asta. Acum insa cand nu ma mai intereseaza ce cred ceilalti nu mai vreau eu sa merg in psre acest domeni pentru ca am descoperit si eu ca nu mi se potriveste deloc, mai ales ca nici nu sunt asa atrasa. Eu mai am 3 ani. De aceea trebuie sa te gandeti bine dininte unde vrei sa mergi ca sa nu regreti mai apoi. Oricum pana in clasa a XII-a posibil sa gasesti si alte pasiuni care se pot transforma in meserii pe viitor. Bafta! :*
Tocmai ce-am menționat, orgoliul nu mă lasă. Fac ceea ce-mi place în măsura în care nu vii la mine și-mi zici că "sunt pe drumul cel bun către nebunie" (psihologie) ori că "nu am niciun viitor" (jurnalism).
Termenul de "analfabet„ avea un unic scop peiorativ, desemnând oameni care tratează cu indiferență facultatea, apoi cariera respectivă. Evident că sensurile nu coincide, însă probabil că profesorul a vrut să-și exprime părerea într-un mod cât mai dur folosind noțiunea asta.
Mulțumesc!