| unsflettrist a întrebat:

Bună! O persoană care nu aude (are implant cohlear )poate să devină asistent medical?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Asta este o intrebare foarte dificila pentru noi, fiindca nu stim regulile si conditiile de angajare a unui surd (sau mut), intr-un spital sau intr-o clinica medicala.

Este posibil sa nu se accepte deoarece poti sa ai implantul defect, sa nu auzi cand bolnavul ala fiind in situatie critica striga dupa ajutor si tu sa nu poti sa-l salvezi, fiindca nu ai auzit.

Dar ma repet, nu cunsoc legislatia in vigoare si nu ti-as putea spune cu certitudine daca este sa nu posibil, fiindca acolo exista risc sa moara cineva cu tine de mana, daca implantul cohlear decide sa se blocheze temporar sau sa nu mai functioneze,

| unsflettrist explică (pentru Violleta2022):

Vă dau dreptate....Sunt in anul 2 la o scoală postliceală si imi este din ce in ce mai greu. Am ajuns la concluzia că nu prea mi se potrivește din cauza faptului că nu aud și mă gândesc să renunț sad ...Mulțumesc pentru răspuns! O zi bună!

| darrio2007 a răspuns (pentru unsflettrist):

Ai incercat cu aparat auditiv?

| unsflettrist explică (pentru darrio2007):

Da, am purtat aparat auditiv pana la 28 de ani, a fost ok cu aparatul, chiar puteam sa vorbesc la telefon. Am vrut sa imi cumpar alt aparat auditiv nou si o doamna asistenta care nu se pricepea bine la audiograma mi-a distrus nervul auditiv si din cauza ei am avut alte probleme de sanatate, am avut acufene (zgomote in ureche). Nu stiam ce sa mai fac, eram anxioasa ca nu voi mai putea auzi. Am fost la un medic ORl si mi-a spus ca singura sansa de a auzi este sa imi fac o operatie de implant cohlear si am acceptat. Eu "aud" dar nu prea inteleg ce spun oamenii.

| unsflettrist explică (pentru unsflettrist):

Am vrut sa ma fac medic, dar stiu ca nu este posibil. Am avut amici hipoacuzici care sunt studenti la Medicina...insa ma tot gandesc cum au reusit sa fie acceptati acolo...cam ciudat, nu?

4 răspunsuri: