Fara liceu sau curs de "bucatar", poti fii angajat doar ca ajutor de bucatar si evident, plata sa fie pe masura muncii.
Daca doresti sa fii angajat ca bucatar, ai nevoie de cel putin un CURS DE BUCATAR, daca nu ai terminat un liceu economic, clasa de alimentatie publica.
Da poti dar nu o sa fii platit ca un bucatar pentru ca nu ai patalama la mana. Sunt multi asa pe plantatie... e plina lumea de ei.
Amator, acasă da. Să profesezi, nu, pentru că trebuie niște minime cunoștințe despre gătit, despre alimentele vegetale, despre tranșare, filetare, timpii de preparare etc. Avantaj, dacă ai talent, răbdare, ingeniozitate, dar mai ales, ai gătit acasă.
Bună! Nu ai şanse extrem de mari dacă nu ai o diplomă. Poate mă înşel. Majoritatea ajung ajutor de bucătar fără ceva cu care să ateste. Sunt sigură că se poate şi fără diplomă sau cursuri, dar nu cunosc pe nimeni fără să fii ajuns bucătar. Am un prieten care a făcut şcoală 6 luni şi a luat diplomă pentru a deveni bucătar. Nu ştiu exact cum se numeşte şcoala, dar fără cursuri-diplomă e mai greu. Vor să ateşti cu ceva că ştii să găteşti şi să faci diferenţe între anumite ingrediente/mâncăruri. El a lucrat ca ajutor de bucătar până a luat diploma pentru a putea fi bucătar "cu acte în regulă" să spun aşa.
Da, poti fi bucatar fara o scoala, doar daca incepi initial pe un post de ajutor de bucatar, iar pe masura ce abilitatile tale in bucatarie vor fi recunoscute de catre seful tau si in functie de necesitatile restaurantului vei putea deveni bucatar. Dar cu toate astea e nevoie de timp, si nu vei fi platit ca un buatar, adica muncesti ca un bucatar dar vei avea un salariu mai mic, asa ca mai bine termini scoala de bucatari
Bucatar da, cel care prajeste carnea la McDonalds este bucatar, iar ideea se extinde la orice restaurant care are un meniu fix si nu prea pretentios in care poti sa inveti sa gatesti mancarea respectiva doar vazand la altii cum o fac
insa CHEF nu o sa ajungi fara scoala SI NICI FARA TALENT... ENORM, degeaba faci scoala fara talent
Chef in romana e tradus bucatar-sef, care e corect mot-a-mot, dar DE FAPT inseamna de fapt un bucatar foarte, foarte, FOARTE bun care face cea mai buna mancare posibila si care e implicit bucatarul sef, insa invers NU se aplica, adica, daca cineva e bucatarul sef nu inseamna ca e si cu adevarat bun si isi merita apelativul de Chef
Bună, poți să fii bucătar fără studii!
Desigur că ai nevoie de multă răbdare pentru a învăța și de a căuta un local care să te angajeze fără experiență, cred că chiar dacă ai studii tot ajutor de bucătar începi, deoarece ceia ce îți oferă studiile într-o școală e nimic pe lângă ceia ce studii și experiență îți oferă lucrul într-un restaurant!
Din propria experiență-am lucrat 5 luni ajutor de bucătar, a fost dificil, totul era ceva nou dar după 5 luni am fost avansat ca bucătar,,, totul este posibil, este nevoie de foarte multă dorință și de învățat.
PulbereDeStea întreabă:
anonim_4396 întreabă: