| User1234578 a întrebat:

Bună seara! Am aproape 17 ani. Deci, prin urmare sunt minora. Acum termin clasa a 10 a, dar din motive personale, ar trebui sa ma las de liceu dupa ce promovez clasa a 11-a. Am vrut sa ma transfer la profesională, ca totuși sa primesc o diploma și o calificare, însă acum mama și a schimbat părerea și nu este de acord sa ma transfer. Intrebarea mea este: dupa ce promovez anul acesta și se încheie situația școlară, ar trebui sa ma duc la secretariat să depun o cerere pentru acea diploma/ adeverință de absolvire a 10 clase? Mă ajutați și cu un exemplu de cerere?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Dupa terminarea clasei a 11, poti primi adeverinta de la scoala, ca ai terminat 11 clase.
Restul liceului (la seral) va trebui sa faci doua clase (12+13) si doar dupa poti da Bac-ul si merge la facultate.
Deci, daca e posibil, nu renunta la clasa a 12-a, LA ZI!

| anonimg a răspuns:

Nu renunța la școală. Contactează www.adra.ro și ei te vor susține financiar gratuit ca să îți continui școala. Și dacă mai sunt și alte nevoi, te vor susține și cu acelea.

| Kiran a răspuns:

Nu se face cerere scrisa pentru a-ti primi diplomele, ci pur si simplu te duci la secretariat, precizezi ca iti doresti diploma de 10 clase si doamna / domnul de acolo va aduce ca un "caiet" doar ca plin cu diplome inca necompletate si de acolo v-a trebui doar sa semnezi de 2 ori, v-a taia intr-o forma acea diploma si ti-o va da.

Pentru a renunta la liceu trebuie sa redactezi o cerere de retragere daca ai 18 ani (daca nu ai 18, trebuie tutorele tau sa faca asta), apoi de la secretariat te vor trimite la director / directoare pentru a te justifica in fata lui / ei, iti v-a semna pe acea cerere si te vei reintoarce la secretariat, unde de acolo este treaba lor.

| Ionut2025Tz a răspuns:

Explica situatia la secretariat si te ajuta doamnele de acolo cum sa formulezi cererea.
Acum indiferent de motivele personale, nici o situatie nu justifica renuntarea la educatie. Explicai mamei tale acest lucru. Este tutorele tau legal, iar tu ai dreptul la educatie.

| Ton8fhg a răspuns:

Motive personale? Si imobilizata la pat daca ai fi, tot poti urma scoala. Acum se poate online. Ai facut un copil? Sa te ajute mama cu copilul si mergi la scoala.