Dacă te referi la meseriile ce necesită studii superioare ar fi: director general, avocat, anumite sectoare din medicină (chirugie, anumite specializări), programator (în general cei ce lucrează în IT), anumite sectoare din inginerie, expert contabil. Altele nu mai știu.
Dacă te referi la meseriile care nu necesită studii superioare: hairstylist (sau frizer), cosmetician, make-up artist, bucătar, cofetar/patiser, calificat în construcții (zidar, faianțar, zugrav, dulgher etc). Altele nu mai știu.
In tara noastra ORICE meserie este bine platita, daca o cunosti la nivel superior (maistru), fiindca sunt foarte putini muncitori calificati si si pai putini cu experienta si cunostinte multe (sunt deja "artisti" ai meseriei. Evident, la un asemenea nivel se ajunge dupa minim 15-20 ani experienta in domeniu.
Asemenea meseriasi sunt rare si in occident si peste tot sunt foarte bine platiti, dupa munca speciala.
Cunosc tamplar "artist" care face mobila din lemn, sculptat din mana, iar altul care este tinichigiu-giuvaier, care face si lucrari mari din cupru. Amandoi castiga lunar mii de euro, indiferent da lucreaza in tara sau in strainatate.
Meseriile la care este deficit de personal. Desigur ca un medic are salariu mare dar nu te gandi ca e exagerat, ia vreo 15.000 lei de la locul lui de munca de baza. Faptul ca se duce si lucreaza si la alta clinica sau ia spaga, asta e alta poveste. Si oricum la cat si-a tocit creierul cu invatatul...cu siguranta cei care se fac medici nu pun banii pe primul loc
Exista job uri platite foarte bine si unde nu iti trebuie studii, trebuie doar sa inveti sa faci ceva si sa-l faci bine. De ex meseriasii care vin sa-ti renoveze apartamentul cer pe o luna de munca cat castiga altii in 2 ani. De ce? Pt ca nu mai exista meseriasi si oamenii ar plati oricat
Inginer IT, sofer pe tir, mecanic auto, programator, stomatolog, manager vanzari, psiholog...
sorinaa0 întreabă: