Sau alta idee: sa livreze mancare pentru gradinite, scoli.
Gradinitele private mai ales nu au bucatarie proprie.
Iar programul "Masă sănătoasă" pentru scolari i-ar putea aduce contracte cu scolile din oras sau satele invecinate.
Programele de After School au de asemenea nevoie de un loc unde sa duca copiii la masa.
Nu are nevoie de meniu A la Carte. Un meniu al zilei e suficient. Mai putina logistica cu ingredientele etc.
https://www.edupedu.ro/......februarie/
Dap. Ideea e ca majoritatea oamenilor nu muncesc din placere, ci ca sa aiba din ce trai. E greu sa începi o afacere cand ai fost 30 ani salariat. A face comert nu e pentru toata lumea, trebuie sa fie felul de om care-ti vinde lucruri chiar dacă ai tai copii raman nemancati.
Deci asta inseamna ca nu se mai poate urca pe scarile drumului celor care au reusit in viata? chiar nu stiu ce sa fac sa il ajut, ma simt foarte dezamagita fata de mine insumi cand vad ca nu pot sa il ajut cu lucrul asta...si stiu deja ca munca se va simti intotdeauna ca ceva obligatoriu si obositor din punct de vedere fizic si psihic oricat de mult ai iubii ceea ce faci...Deci, sa inteleg ca nu se mai poate face nimic in cazul asta?
Ce-am inteles de la afaceristii din Olanda: ei s-au prins cum trebuie sa meargă o afacere dupa ce au dat de trei ori faliment.
Atunci e clar precum apa dintr-un pahar ca nu se mai poate rezolva nimic...multumesc pentru ca mi-ai citit intrebarea si pentru ca mi-ai raspuns, site-ul asta parca e mort, nu mai e ce era odata, mai demult...era mult mai activ.
Daca il ajuti tu poate sa deschida o cafenea. Aveti nevoie de ceva avize si minim 4000 de euro fara spatiu inchiriat. Are nevoie sa puna deoparte pentru a schimba ceva. Poate fi si muncitor se cauta dar nu cred ca il va face mai fericit.
Ar putea incerca la alt restaurant, poate acolo lefurile sunt mai bune?
In ziua de azi se comanda foarte mult, poate daca isi deschide un restaurant tip take-away, sa livreze comenzi. Nu are nevoie de spatiu pentru mese, dar are nevoie de bucatarie si toate echipamentele.
Cel putin ar fi propriul sef.
Poate tristetea lui nu este de la locul de munca. Ati vorbit?
Sau, poate schimba locul de munca in acelasi domeniu. Am vazut ca bucatarii sunt cautati.
Vanzarea de haine pe olx nu este pentru el. Cat despre programare, ma tem ca habar nu ai cu ce se mananca. Nu o inveti din "cateva chestii".
La ce altceva se mai pricepe in afara de bucatarie?
O sa ma documentez despre asta, poate o sa-i placa ideea, nu stiu. El isi schimba locul de munca des, cam o data la cateva luni sau la jumatate de an fiindca restaurantele la care se angajeaza dau faliment sau cel putin asa imi zice el...e foarte complicata situatia, ma viziteaza numai de 2 ori pe an si vorbim la telefon o data la 2-3 saptamani si nici nu pot sa il ajut cu bani fiindca am pensie de boala care e mai mica decat salariul minim pe economie si mai are si mama mea adoptiva pensia care tot la fel nu-i cine stie ce suma mare de bani. Multumesc pentru sfat.
Nu am vorbit cu el pe tema asta, dar cred ca e din cauza decesului mamei mele biologice si are si un frate care a murit cu an mai tarziu dupa ce a murit mama, lucrurile astea te traumatizeaza pe viata. E adevarat ca nu prea stiu multe despre IT, dar m-am gandit la varianta asta fiindca chiar imi pasa de tatal meu si vreau sa il vad multumit cu viata lui macar pe plan profesional. Habar nu am la ce altceva se pricepe, stiu doar ca fratele lui care a murit era un tamplar foarte bun, se pricepea la orice, dar nu cred ca se pricepe tatal meu la din astea, nu cred ca l-a invatat ceva, doar lucruri simple poate, chiar nu stiu...sora lui a fost maseur (sau cum se cheama jobul ala pe care oamenii care fac masaje terapeutice il au) dar acum lucreaza la o cantina, gateste acolo.
Daca lucreaza intr-un oras universitar, cu campusuri universitare, firme mari etc acolo au de obicei cantina. Ar fi mereu ocupat. Angajat, dar fara griji.
Deci ar merge o afacere mica de familie, cu 2 bucatari
Ideea asta e foarte buna! Chiar o sa-i scriu mesaj sau o sa il sun sa vad daca îi place conceptul acesta! M-ai surprins! Multumesc mult! Dai raspunsuri foarte bune.
Judecand dupa ce am vazut pana acum, fabricile ofera cele mai bune posturi, pentru oamenii necalificati/fara studii.
Ofera drepturile salariale corect, dupa lege, beneficii extra (tichete, bonusuri, reduceri/gratuitati pe la partenerii lor), iar experientele din fabrici arata foarte bine in CV.
Eu pana acum am fost in fabrica din domeniul constructiilor, iar acum sunt in industria alimentara, la imbutelieri. In ambele am intrat cu 0 habar, si am avut succes.
Mediul de lucru al unui bucatar este mai solicitant decat al unor operatori de productie, zic eu. In fabrica ai postul tau, si mai mult supraveghezi decat muncesti fizic.
Asta daca prezinti incredere, si esti operator pe masini de productie, nu la operatiuni manuale (ca sunt si de alea).
Multumesc, La steaua care a rasarit mi-a dat cea mai buna varianta, dar o sa-i spun si ce mi-ai scris tu sa vad care optiune îi place mai mult.
Se vede ca cei care au scris aici si si-au dat cu parerea, nu au lucrat niciodata in acest domeniu si habar n-au de cerintele acestui domeniu. Este cel mai sensibil si pretentios domeniu comercial.
Pentru a produce mancare si a o distribui iti trebuie o groaza de aprobari si conditii ale spatiilor, utilajelor, mijloacelor de transport pentru aprovizionare si distibuire, personal autorizat in munca specifica si contabilitate.
antoniaidk întreabă: