| BiraSorina a întrebat:

Bună seara! Sunt clasa a 12a și nu știu ce carieră să îmi aleg: mi-ar plăcea undeva la mediu și mai ușor.

4 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Regula e simpla. Cu cat e mai usoara scoala/pregatirea pentru o profesie cu atat e salariul mai mic.

De aici alegerea e la tine.

| tonyc7 a răspuns:

Alegeti ceva la care te priccepi si care sa iiti placa.

| Violleta2022 a răspuns:

Agricultura

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce te pasionează? Explorează asta.

Cât de mai ușor, exact asta voiam și eu, până am descoperit că în realitate nu există muncă ușoară sau grea, există muncă, care uneori este a dracului de grea chiar și măturător pe străzi, în școli sau manager. Munca vine la pachet indiferent de gradul ei de dificultate cu răspunderi, așteptări de la colegi, șefi, parteneri, subalterni happy și cu beneficiile ei.
Ca o muncă în adevăratul sens al cuvântului să fie ușoară ar avea următoarele repere (să se respecte programul, cel minim de 8 ore, deși pe nicăieri nu e doar 8 ore, dar mai găsești câte unele, să nu ai mulți colegi și mulți șefi, deci ai avea mai puțini oameni de mulțumit într-o instituție/firmă sau mai puțini oameni pe care să te pliezi tu și după care să te ghidezi, să fie un volum minim de cerințe).

Dar vreau să înțelegi că orice muncă poate fi dificilă dacă nu este aleasă în funcție de atuurile tale și de sfera ta de interese. Dacă ești sensibilă nu ai ce căuta în armată, te-ar prinde domeniul artei sub toate formele ei, dacă ai o inteligență emoțională puternică mergi pe facultățile cu profil social (psihologie, sociologie, pedagogie) și implicăte în joburi pe ajutor uman, pe umanitate, dacă ai șefia în sânge mergi pe marketing, management, chiar jurnalism, dacă ești introvertă și detești mulțimile ai mare grijă ce facultate îți alegi deoarece te va ucide să stai toată viața în fața unui auditoriu să vorbești, să prezinți să susții unele și altele chiar și cu inteligență emoțională tot vei detesta să fii un psiholog și să știi că trebuie să vină om după căruia trebuie ca tu să-i vorbești. Dacă nu-ți place totuși învățătura, toceala, nu încerca filosofie, istorie, nici chiar psihologie, pedagogie, mergi pe domenii precum antrenor de fitnes, dezvoltăți o afacere, încearcă domeniile mai practice precum mecanica, sculptura, muzica, șofatul, gastronomia, florăria, hand-made-ul și lista rămâne deschisă la toată paleta de muncă practică.