anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna sera TPU, azi vreau sa pun si eu o întrebare la care o sa dau FUNDA +VOT si va rog sa raspundeti doar daca știți nu doar pentru FUNDA sau pentru a avea cat mai multe răspunsuri!

Mie imi place meseria de Politai si vreau sa ma fac Politai.
Dar de multe ori mi s-a spus ca e prea periculos sau ca nu te plătește așa de mult in comparație cu altceva.

Si daca nu as fi Politai as vrea sa ma orientez pe Avocat sau Arhitect.

Si întrebarea mea este care dintre aceste 3 meseri(Politai,Arhitect, Avocat)are cele mai bune avantaje?
Si ce trebuie sa faci pentru a fi Arhitect sau Avocat(liceul, etc.)
Si la Arhitect as mai avea o întrebare:cum faci un plan al unei case sau la o clădire?(te gandesti cum vrea clientul si iti imaginezi totul ai așa?)
Si care se plătește mai bine?

Mentionez ca eu am 12 ani.Si din nou nu vreau răspunsuri scurte ca sa se afle in treaba cineva sau gen:aștepta si o sa vezi tu, etc.

Si daca ați alege Politai/Arhitect sau avocat de ce age alege asta?

Multumesc ca mati ascultat si sa înceapă răspunsurile::::

Răspuns Câştigător
| VladGH a răspuns:

Toate-s bune, arhitect, este ceva interesant si trebuie sa ai rabdare, avocat/politist face parte din juridic, cred ca ai avea pentru ele interes egal. Arhitectura se studiaiaza, nimeni nu spune sa fii talentat, unde vei studia iti vor arata, iti vei dezvolta imaginatia geometrica si ai nevoie de matematica. Daca vei fi un arhitect bun, vei vedea cite proiecte vei face si cite comenzi vei primi, totul depinde de tine. Baga la minte ca sa-ti alegi o profesie in care sa ai pasiune. Vei vedea inca multe idei iti vor veni. Bafta.

14 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Toate sunt bune dsca le faci cu pasiune! Dar ti-as face o alta sugestie:Ce zici de notar? Aceasta meserie este cel mai bine platita si fara prea multa munca!

| Piratul10 a răspuns (pentru onasis1961):

Pai pe mine ma atrage polițai pentru ca ai acțiune,ii urmărește pe criminali, ii mai inpusti si toate lucrurile tari, asta e pasiunea mea.
Si la întrebarea ta, nu nu vreau sa fiu Notar, cred ca e plictisitor.

| Piratul10 a răspuns (pentru Piratul10):

Cand ma refer ca ii inpusti, nu ma refer ca impusti pe cine vrei tu, ma refer întrun caz de urgență ceva.Sau cand trebuie neaparat sa ii prinzi ii mai impusti in picior, mana)

| PirvulescuCosmin a răspuns:

Ok, eu iti spun un raspuns ca la un fratior mai mic. Cel mai bine platit este un Arhitect daca te implici in proiecte mai ample. Se castiga la cateva mii de euro sau chiar mai mult. Dar este foarte greu. Si da ca arhitect intrebi clientul spre ce se orienteaza iar apoi tu faci schite si i le prezinti.

DAR si ca avocat se castiga binisor DACA esti un avocat bun si castigi cazuri mai dificile. Dar daca vrei sa castigi bine si sa traiesti cu bani mai multi ARHITECT este cel mai bine.

Politistii castiga destul de bine, dar cand vine clipe grele risti sa te concedieze.

Respect. Sper sa te ajute raspunsul meu!

| DiamondEyes a răspuns:

Tu daca vrei sa ramai in tara dupa ce-ti termini studiile, trebuie sa te uiti pe piata muncii, sa vezi ce se cauta.
In Romania job-urile cautate sunt cele in comert, constructii, IT, medical si cam atat[ cred].
Daca ti-ar placea sa ai meseria de politist, ti-ar recomanda sa dai la o academie, ceva cu SRI-u, nu prea detin informatii despre asta insa, vei avea un loc asigurat de munca cu un salar destul de bun.

| Piratul10 a răspuns (pentru DiamondEyes):

Nu nu vreau in tara pentru ca sunt in Germania si o sa imi conitui aici studiile.
Acum, ce zici?

| Piratul10 a răspuns (pentru DiamondEyes):

Si la comerț, ce vrei sa spui cu asta (ce joburi sunt cu comerț )?

| LikeARollingStone a răspuns:

Daca pasiunea ta este sa fii politist, fii politist!
Cred ca esti prea mic pentru a te gandi la o cariera pentru banii pe care i-ai putea castiga...Banii or sa vine, orice ai face, dar visele ba.
Ca arhitect se castiga destul de bine dar e destul de greu sa gasesti de munca in Romania...pe langa faptul ca trebuie sa ai si talent la desen.
Iar avocat...pur si simplu nu imi place, nu stiu de ce. big grin
Orice ai alege, succes.

| Piratul10 a răspuns (pentru LikeARollingStone):

Pai,eu sunt in Germania, deci caut aici si nu nu prea sunt talentat la desen.

| Piratul10 a răspuns (pentru LikeARollingStone):

A si da, pasiunea mea e de polițist.

| Piratul10 a răspuns:

Si daca ma fac Avocat/Arhitect de unde știu sigur ca voi avea un caz/proiect?
Te angajezi la o firma?

| Kanyee a răspuns:

Trebuie in primul rand sa alegi ceva spre care sa ai tu inclinatie. Ca avocat, trebuie sa ai capacitatea de a memora foarte multe legi, care se modifica tot timpul, iar ca arhitect trebuie sa ai talent la desen, viziune in spatiu etc.

Daca vrei sa lucrezi in Politie, trebuie sa urmezi o scoala de specialitate (Academia de Politie), dar pana atunci cred ca iti vei schimba preferintele.

Numai bine

| Piratul10 a răspuns (pentru Kanyee):

La imaginat așa case sau lucruri, oameni sunt bun dar la desen nu sunt prea bun(deloc bun).
Si care e diferența dintre un Arhitect si un Inginer?
Ce face unul si ce altul?

| TutiGMati a răspuns:

Raspunsul meu este:
Esti prea tanar sa te gandesti la viitor, peste cativa ani o sa vezi ca nu o sa mai ai aceeasi parere si daca ar fi sa-ti mentionez una dintre cele trei meserii as zice sa te orientezi spre avocat deoarece acolo castigi cei mai multi bani. FUNDA?