| Blue_2512 a întrebat:

Buna stie cineva crezu funda cel mai rapid rasp scuze categoria

Răspuns Câştigător
| Ciuuf a răspuns:

Eu il stiu...tu il stii?

6 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Da.
Cred intr-unul Dumnezeu, Tatal Atotiitorul, Facatorul cerului si al Pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.
Si intr-unul domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul nascut, care din Tatal S-a nascut mai-nainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iar nu facut, Cel de-o fiinta cu Tatal, prin care toate s-au facut.
Care pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria si s-a facut om.
Si s-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat
Si a-nviat a treia zi, dupa Scripturi.
Si s-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
Si iarasi va sa vina cu slava/marire(unii zic "slava", altii, "marire"), sa judece viii si mortii a carui imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care din Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul(aici iti faci cruce)
Este inchinat si marit/slavit, care a grait prin prooroci
Intr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Marturisesc un botez intru iertarea pacatelor
Astept invierea mortilor
Si viata veacului ce va sa fie.
Amin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crezul Ortodox de la Niceea

Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoţiitorul,
Făcătorul cerului şi al pământului, văzutelor tuturor şi nevăzutelor.
Şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toţi vecii.
Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat,
Născut, nu făcut, Cel de o fiinţă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire
S-a pogorât din ceruri
Şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara
Şi S-a făcut om.
Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont,
Şi a pătimit şi S-a îngropat.
Şi a înviat a treia zi după Scripturi.
Şi S-a suit la ceruri şi Şade de-a dreapta Tatălui.
Şi iaraşi va să vină cu slavă, să judece viii şi morţii,
A cărui Împărăţie nu va avea sfârşit.
Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă Făcătorul,
Care din Tatăl purcede,
Cela ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul Este închinat şi slăvit,
Care a grăit prin prooroci.
Întru-una Sfântă Sobornicească şi apostolească Biserică,
Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor,
Aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să fie.
Amin!

| Kesha1428 a răspuns:

Eu il stiu, uite:
CREZUL

Cred într-unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, vazutelor tuturor si nevazutelor.

Si într-unul Domn Iisus Hristor, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai înainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.

Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mîntuire S-a pogorît din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfînt din Maria fecioara si s-a facut om.

Si S-a rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a îngropat.

Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi.

Si S-a înaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.

Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit.

Si întru Duhul Sfînt, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci.

Într-una sfânta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.

Marturisesc un Botez, întru iertarea pacatelor.

Astept învierea mortilor.

Si viata veacului ce va sa vie.

Amin!

Funda?

| Biiby a răspuns:

Si eu il stiu happy
CREZUL
sau
SIMBOLUL CREDINTEI

Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii.
Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut.
Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S-a facut om.
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si s-a ingropat.
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi.
Si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Carele a grait prin prooroci.
Intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Marturisesc un botez, intru iertarea pacatelor.
Astept invierea mortilor.
Si viata veacului ce va sa fie. Amin.

Fundita :*?

| aurora1427 a răspuns:

Cred intr-unul Dumnezeu Tatal atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si al nevazutelor.
Si intr-unul Domn Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, unul nascut, care din Tatal s-a nascut inainte de toti vecii; lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut; cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut;
Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din cer si s-a intrupat din Duhul Sfant si din Maria Fecioara si s-a facut om;
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, a patimit si s-a ingropat;
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
Si S-a suit in ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii, a carui imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care din Tatal purcede; cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si marit, carele a grait prin prooroci.
Si intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Marturisesc un botez pentru iertarea pacatelor.
Astept invierea mortilor.
Si viata veacului ce va sa vie.
Amin.

Funda?

| Blue_2512 explică:

Si eu il stiu