Sunt anul 4, medicina : sfatul meu: citeste la materiile mari si grele in timpul anului scolar (ma refer la toata perioada pana la sesiune si presesiune), si doar uitate putin prin cele usoare in timpul sesiunii nu ai probleme cu ele (doar cat sa ti faci notite). In timpul anului chiar daca acumulezi suficienta informatie, o uiti pana la examen, si de obicei acea perioada e folosita pentru a intele informatia si pentru a face notite asupra informatiilor mai greu de inteles, sau care se uita mai des.
Nu te chinuii si obosii complet pana la sesiune, deoarece vei avea nevoie sa fii odihnit ca sa inveti pentru ele, examenele cer niste detalii, care nu le intalnesti, daca nu esti in specialitatea respectiva, si daca deja esti obosit nu o sa mai ai chef in timpul sesiunii.(Acest sfat ti l dau pentru ca ai zis ca simti ca cedezi, si nu stiu daca ai folosit prea multa energie intregul an, si nu ai mai lasat si pentru sesiune(nu trebuie sa fii complet liber, dar nu trebuie sa te extenuezi inainte de sesiune(acolo e singurul loc unde trebuie sa simpti acest stres si oboseala))
Lasa o zi (daca poti ) de relaxare inainte de examene, deoarece creierul obosit face niste greseli, indiferent cata carte ii bagi pe gat, o sa te simpti ca nu mai intelegi nimic daca nu ii dai o pauza inainte de exemen.
Prima data citeste cartea mai lent penntru a o intelege, apoi cand intelegi contextul poti citi mai repede, e greu si sa citesti cartea, dar sa o inveti.
Dupa ce ai citit cam fiecare carte odata, sau fiecare carte care crezi ca trebuie citita inainte de sesiune macar odata, imparte paginile la numarul de zile ramase astfel sa ai si zile de relaxare, cum crezi tu ca poti citi fara sa te obosesti prea tare(vei fi obosit oricum).
Sper ca iti este de ajutor, fiecare student lucreaza diferit. aceasta sunt sfaturile din punctul meu de vedere ca student.
În primul rând, nu te subestima! Este normal să te simți obosit și stresat când înveți pentru sesiune, însă acest lucru nu înseamnă că nu poți face față.
Îți recomand să îți organizezi timpul astfel încât să îți acorzi suficient timp pentru învățare, fără să te epuizezi. Încearcă să îți planifici orele de învățare în funcție de momentele în care te simți mai energizat și mai motivat. De asemenea, ia în considerare să îți faci o rutină zilnică de învățare, care să include și pauze scurte pentru a te relaxa și a te reface.
Dacă îți este greu să înveți singur, poți încerca să formezi un grup de studiu cu colegii tăi. Lucrând împreună cu alți oameni, poți învăța mai eficient și poți beneficia de sprijinul și încurajarea lor.
În cele din urmă, dacă simți că nu poți face față presiunii sau că te simți prea stresat, nu ezita să ceri ajutor. Poți vorbi cu un profesor sau cu un consilier de la facultate pentru a obține sprijinul de care ai nevoie
Faptul ca ți-ai luat colocviile cu note bune ar trebui sa te încurajeze. Ia-o ușor, materiile sunt grele. Incetul cu încetul, învață câte puțin în fiecare zi, constant.
Nu renunța când dai de greu, nu fa o obișnuință din asta.
Provoacă te pe tine însuți sa reușești, și recompensează te apoi.
Timp mai ai, însă nu foarte mult. Apuca te de azi! Nu lasă pe mâine ce poți face azi!
Spor!
Esti o fire puternica daca ai reusit sa intri la medicina si mai ales dupa ce ai fost la biologie. Trebuie sa iti gasesti timp si pentru tine, mai ales ca facultatea de medicina este una extrem de grea. Iti recoman sa nu pui atata presiune pe tine ci sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut. Poti sa apelezi la prograleme de pe telefon pentru ati organiza ziua, Asa vei vedea ca iti acorzi timp pentru tine si eventual pentru iesirile cu colegii/prietenii. Familia este importanta si ar trebui sa ai un sprijin din parte lor.
Iti doresc succes, si iti tin pumnii. Trebuie sa te gandesti ca sunt destui care evita facultatea de medicina tocmai din cauza greutatii.
Stiu ca poti sa duci la capat ceea ce ai inceput.
Este simplă treaba. Continui sau te oprești. Dacă ai luat în calcul să te oprești, înseamna că nu faci ceea ce-ți place.
Nu e capăt de lume nici dacă încerci 7 facultăți, mai ales dacă ai părinți care te susțin, însă ia în calcul timpul pierdut.
Niciun om nu poate învăța materia pentru medicină. Trebuie să-ți dezvolți strategii euristice de a găsi răspunsul corect.
Nu ar fi corect din partea noastra sa te sfatuim sa renunti la facultatea asta, dar te putem sfatuii sa-ti cantaresti tu puterile si sa fii cinstit cu tine, daca vrei intr-adevar sa sacrific 10 ani din viata, ca sa inveti medicina.
Primii 2 ani sunt cei mai usori ani la medicina, fiindac sunt chestii generale, dupa care se intra in detalii si multa, foarte multa munca. Dupa terminarea celor 6 ani, uremeaza 4 ani de rezidentiat, in care inveti si aplici in pratica ceea ce ai invatat.
Esti dispus sa inveti pe rupte 10 ani din viata ta?
Plecarea de acasa de la parinti este normal sa te afecteze, dar nu este nimic atat de grav pe cat afirmi tu, ca esti la cateva ore de parinti si apoi, exista internet si programe video, prin care-i poti vedea zilnic.
Cantareste cu intelepciune ce doresti sa faci in viata ta, ce te vezi profesand pe viata si daca esti dispus sa inveti pe rupte, sacrificandu-te 10 ani pentru profesia de medic.
Asta e cand te duci de ambitie undeva unde se castiga bine si nu unde ai tu inclinatii.
Fara misto, medicina nu e de tine. Daca vei reusi sa o termini nu vei fi un medic bun.
Daca mutarea de acasa te-a influentat acum, ce vei face cand te vei muta pentru un loc de munca? Sau vei prefera sa fii somer, intretinut de parinti, doar ca sa nu pleci de acasa.