Un liceu unde au profil uman. Intra la stiinte sociale sau filologie.
Se dau examene la romana, istorie si limba engleza.
La romana te rupe cu stilistica si gramatica, literatura nu e deloc.
E destul de dificil sa intri la Politie dar nu imposibil, daca inveti poti intra nu doar cu pile.
Bafta si pune si te mediteaza la romana, eventual intr-a 12-a.
Desi, sfatul meu, pastreaza clasa a 12-a pentru. bac,pregateste-te pentru. bac,apoi ramai un an acasa,an in care te pregatesti pentru. academie.
E materie stufoasa si iti cere timp, asa daca imbini invatatul pentru. bc cu cel pentru. academie, exista sanse sa nu excelezi in nici o parte.
Intra pe site-ul academiei, cel dat mai sus si lamureste-te tu mai bine, in ceea ce priveste testarea.
Bafta!
La academia de politie se cere:
-istorie
-romana(gramatica...
-engleza
-educatie fizica(alergarea de rezistenta si de viteza)
intra aici:
http://www.academiadepolitie.ro/
Si eu tot la academie vreau sa dau. Abia acum am trecut a 9a si da,trebuie sa te duci la filo,e cel mai bun profil pentru asa ceva,parerea mea,dar si la stiinte e ok daca esti o persoana mai comoda ca sa zic asa Si da,trebuie sa stii foarta multa romana,istorie si engleza Si sa nu uiti de proba fizica, e proba eliminatorie, mie de aia mi-e frica mai mult dar cu mult antrenament consider ca se poate trece proba respectiva. Aa, si trebuie sa ai si inaltimea corespunzatoare, baieti minim 1.70 fete :1.65 minim,, ma rog am vazut politiste si mai "pitice" dar cu siguranta au avut pile, daca ai rude cu un grad mare in politie intrii fara probleme.
Succes :*
sorinaa0 întreabă: