anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt cls a 8-a. si vreau sa merg mai departe la un liceu de mate-info. imi place fff mult matematica, si calculatoarele. dar nu sunt sigura daca imi va placea pentru ca nu stiu ce se preda. daca imi poate sp cineva cine a terminat acest liceu. daca este dificil, si ce se preda.
funda big grin

Răspuns Câştigător
| さいゆき a răspuns:

Eu sunt in clasa a 11-a la mate-info intensi informatica.
pai cel mai greu iti va fi la mate (faci multa matematica si destul de complicata) si informatica.

la informatica faci un limbaj de programare (C/C++ sau Pascal depinde de ce alege profesorul) pana in lasa a 11-a si in a 12-a faci programare web (HTML, php si baze de date).
Daca esti la mate-info intensiv info atunci vei avea de dat un atestat in a 12-a (nu e obligatoriu insa e recomandat)
in a 9-a si a 10-a mai faci o materie numita TIC (tehnologia informaiei si a comunicatiilor) aici faci ce faceai pana acum, word, excel, chestii din astea.

In rest materiile sunt obisnuite.
Cea ce e nou e acea materie numita TIC.
Daca mai ai intrebari poti sa mi le pui ^^

2 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Daca iti place fff mult matematica si calculatorele, nu are fff mare importanta ce se mai preda la un liceu specializat. Programa de invatamant a unui liceu specializat pune fff mare importanta pe materiile dedicate specializarii si mai putin accent pe restul materiilor care se fac la un liceu de cultura generala. Oricum, indiferent ca vrei sa te dedici informaticii, o limba straina-doua nu cred ca nu ti-ar fi necesare. Sau niste notiuni, macar, acolo, niste date generale din istorie, fizica, literatura sau geografie de ex. Nu strica nimanui sa aiba un bagaj de cunostinte cat mai variate. Dimpotriva. Nu renunta la chemarea si pasiunea pe care o ai doar pentru faptul ca nu stii ce se preda la un liceu de informatica. Pentru ca se predau, in principal, materii legate de informatica. Si daca ai luat hotararea sa urmezi un astfel de liceu ca urmare a pasiunii sunt sigur ca vei reusi si nu iti va fi nici greu. Bafta!

| Anca_8230 a răspuns:

La informatica e ftftftftft greuuu mai ales intensiv nu mai lucrezi pe calculator ca in generala ci faci algoritmi de te doare mintea cu matematica mai merge daca iti place cu adevarat du-te acolo profii is mai severi na au pretentii mai ales la mate info... dar o sa te obisnuiesti...