Pai... sa vedem, ai zis ca esti clasa a 9-a, nu? ei bine, parintii tai te-au sfatuit bine. Profilele reale pregatesc un elev/om mult mai intens decat profilele umane. Dezavantajul este ca pe parcursul celor 4 ani de liceu te cam chinui. Avantajele in schimb sunt urmatoarele: ai mult mai multe optiuni dupa ce termini liceul. (chiar era cineva mai devreme care intreba daca se poate duce la facultatea de informatica dupa ce a facut liceul teologic = fara mate sau info). Iti dai seama ca acestei persoane ii este ori imposibila aceasta facultate, ori ii va presupune un efort urias. Apoi, tinerii (copii si adolescentii in general) gandesc mult mai "dulce" realitatea, de aceea, la varste mici, cu totii ne dorim sa salvam lumea si sa facem ceva "soft" sa zicem asa. Ei bine, cand termini liceul, deja ai o atitudine mult mai pragmatica in ceea ce priveste cariera ta, iar cand termini facultatea, si mai si. Asa ca, parerea mea este sa te straduiesti sa termini acest liceu cu cele mai bune note posibile, pentru ca la facultate sa ai un numar cat mai mare de optiuni. Munceste acum pentru a te distra mai tarziu! Succes!
Poi poti sa dai la ce facultate vrei tu indiferent de profil. Daca esti in a9-a si nu intelegi nimic la materiile de profil, ce o sa faci intr-a 11-a cand o sa ai si mai multe.Nu te poti baza numai pe ajutorul parintilor pentru ca ei nu o sa poate face minuni cu tine daca nu ai afinitate pentru acest profil, stii cum e "dragoste cu forta nu se poate". Parerea mea este sa te transferi la sociale pentru ca acolo faci ft multe ore de stiinte sociale(logica, psihologie, economie si filosofie)si te va ajuta foarte mult la facultate.La mate-info faci doar cate o ora si na iti dai seama ca vei fi putin paralela si o sa te chinui si acolo pana o sa fii la zi.Asa ca mai bine transfera-te la un profil potrivit tie ca sa nu te chinui inca 8 ani, dar na ramane la aprecierea ta.Numai bine!
Pai, daca nu-ti place nicina din materii, n-ar fi trebuit sa-i asculti pe parintii tai.Ar fi trebuit sa le explici cum sta treaba.Nu cred ca ai vrea sa iti faca parintii bac-ul.De la filo poti merge la multe facultati... daca mergi la filo intensiv si iei meditatii de biologie, poti da la medicina, si sa lucrezi in strainate.Zic si eu, daca nu intelegi la mate-info, chiar daca te ajuta parintii, o sa iesi din liceu fara sa stii ceva.Iar apoi vei regreta ca nu ai discutat cu parintii in legatura cu profilul.Dar faci cum vrei.Iar daca ai discutat in privinta asta, inseamna ca nu te-ai facut destul de inteleasa.
Pai daca nu iti plac aceste materii nu ar fi o idee buna sa dai la o facultate legate de ele.pentru ca nu te pot ajuta parintii pana la nesfarsit, si nu poti ceva ce nu iti place. poti sa dai si de la mate.info la alte facultati in care nu iti trebuie matematica chimia si fizica, poti sa faci meditatie la engleza si sa dai la o facultate de limbi straine, se castiga si multi bani succes
Sociologia n-are nici o treaba cu matematica, fizica