Eu sunt "filoloaga" Am ales acest profil chiar daca aveam medie sa intru la orice liceu din orasul meu cu profil mate-info, dar imi plac prea mult romana si engleza, si materiile astea "umane".
Tezele pe care la dai aici sunt : romana, engleza, latina, istorie/geografie. Poate o sa ti se para mai grea latina, da` eu zic ca e usoara, plus ca majoritatea lectilor sunt in romana, faci doar putina gramatica. Dintr`a 11 nu mai faci mate, fizica, chimie, biologie, ci faci o materie care le imbina pe astea : "Stiinte" .
Multi spun ca e un profil mult mai usor decat cel real. Sincer, are avantaje si dezavantaje. Cei de la mate-info se plang de prea multa matematica, fizica, chimie si spun ca la noi e usor. Dar nu iau in considerare ca in timp ce ei invata cateva formule noi citim romane, facem eseuri, tocim comentarii .
Cat despre facultate stai linistita ca nu o sa te faci profesoara [ numai daca iti doresti tu]. Poti opta pentru facultati de Filozofie, Psihologie, Sociologie, Drept, Limbi straine, Litere, Jurnalism, Stiinte Politice, Comunicare si relatii publice, etc. :*
Nicolae Iorga sau Neculce sunt alegerile tale. In legatura cu profilul liceului iti alegi tu care iti place mai mult. Dupa bac poti sa faci ce facultate doresti tu... In viata este si chestia de noroc!