| InfinityIsTheLimit a întrebat:

sunt foarte indecisa..mai am cateva luni si trebuie sa decid ce sa fac cu viata mea..incotro o iau? ma gandeam la ceva cursuri de comestica, dar mi se pare ca am invatat atatia ani degeaba daca nu merg la o facultate.Ca facultate m.am gandit la psihologie, asistenta medicala generala si balneokinetoterapie..As vrea ceva care sa "imi asigure" un loc de munca imediat dupa facultate..ma gandeam ca de asistente este nevoie in orice spital.dar ma atrage si kinetoterapia. ceva pareri? e inscris cineva la aceste facultati care poate sa imi spuna mai multe?

4 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Ca asistenta medicala intr-un spital sa intra foarte greu. Am o prietena asistenta medicala care a dorit sa intre in spitalul judetean din Constanta si i s-a cerut o spaga de aproape 3000 euro! Asta pentru ca nu a avut pe cineva sa o recomande si s-a lovit de spagi si a renuntat.
Cu toate ca nu musai intr-un spital poti lucra, ci intr-o alta institutie unde iti poti face bine meseria, precum intr-un centru de plasamanet, un cabinet privat, scoli/gradinite etc...

Poti face Facultatea de Moase si Asistenta Medicala daca te atrage atat de mult medicina si de a fi alaturi de pacient.

Ca psiholog nu prea ai un drum acatarii in viata, sunt multi care au terminat si au optat pentru altceva in viata, cu toate ca si salariul e mic.
Daca ai sansa de a pleca in straintate ca asistent medical, ti-ai facut viitorul.
Aceeasi prietena a aplicat pentru un spital privat din UK acum cativa ani si reusise de a lucra alaturi de restul asistentelo in clinica. Din alte motive personale a trebuit sa renunte drumul catre acolo, cu toate ca salariul era mare in comparatie cu cel din Romania.

Bafta multa!

| InfinityIsTheLimit explică (pentru MihaelaDart):

Sa zicem ca nu ma atrage chiar fff mult medicina dar imi place suficient de mult ca sa ma gandesc si la posibilitatea de a urma aceasta facultate.Sanse sa plec in strainatate am..eu invat in Italia dar vin la facultate in Ro iar ai mei raman aici..eu ma gandeam sa plec undeva gen Germania sau Elvetia..singura problema pentru mine ar fi ca sunt mai sensibila..nu stiu daca as rezista sa vad toti oamenii aia nenorociti, dar in acelasi timp as vrea sa ii ajut..stiu ca din punct de vedere moral as fi o buna asistenta pentru ca am un suflet mare dar profesional? nu sunt foarte tare de inger dar nici foarte slaba. oare m-as putea obisnui? Si psihologia..cred ca o sa ramana o pasiune de-a mea si atat happy o sa ma documentez singura acasahee hee

| CrazzzyA a răspuns:

Hm, pai la facultate de psihologie stiu ca e foarte greu. La asistenta medicala ai destul de mult de invatat, dar mai nou poti face si nu stiu ce cursuri pentru a fi asistenta medicala. Iar kinetoterapia pare interesant, dar trebuie sa te pricepi si la sport din cate stiu.
Nu stiu daca vreuna din aceste facultati iti va asigura un loc de munca imediat dupa facultate, dar na...
Daca te atrage oricare din facultatile astea, e ok, macar ai o idee ce ti-ar placea sa faci. Nu stiu de ce ti s-ar parea ca ai invatat degeaba pana acum daca nu mergi la facultate, mi se pare o prostie. Multi au o cariera stralucita fara facultate si chiar cei mai bogati oameni din lume nu au facultate.
Cat despre cursul de cosmetica, pare ok, mai ales daca crezi ca te pricepi.
Oricum, imagineaza-te peste 3-5 ani. Ce ti-ar placea sa fii atunci? Poate vei lua mai usor o decizie.
Bafta! happy

| InfinityIsTheLimit explică (pentru CrazzzyA):

Hmm..la sport ma pricep..imi place sa fac activitate fizica(am facut volley vreo 6 ani) iar acum ma mai duc sa alerg uneori de una singurahee hee chiar nu ar fi o problema pentru mine happy ma gandeam la kinetoterapie ca am vazut ca poti lucra si in spa si in spitale. poti deschide cabinet..in sali de fitness ..peste vreo 5 ani..ma imaginez pe la un cabinet ceva happy iar peste vreo 10 la propriul cabinet happy as mai face niste cursuri de masaj pe langa facultate..nu stiu. tind sa ma aproprii tot de cosmetica/estetica si banuiesc ca facultatea asta m-ar ajuta oricum nu ar fi 3 ani pierduti cum am patit cu liceul.iar faza cu facultatea stiu.e o idee tampita de-a mea.dar mereu mi-am imaginat ca invat bine ca sa termin cu bine ca sa intru la facultate happy