Cred că dirigintele sau profesorii din școală cu care te înțelegi cel mai bine te-ar putea ajuta cel mai bine. Un profesor care a petrecut cu tine ore întregi, știe foarte bine care ți-s competențele și ce profil ți s-ar potrivi cel mai bine.
Din ce am observat, e foarte relativ când un copil de clasele V-VIII zice că îi place o materie și nu îi place alta. S-ar putea că a nimerit profesor bun doar la una dintre ele. Chiar la elevi care termină liceul am întâlnit momente de genul: oh, dacă învățam asta la materia respectivă atunci aș fi înțeles, mi-ar fi plăcut.
Recomand: Mate-info. Și nu fugi de ce nu-ți place sau ți se pare greu. E parte din educație să înveți să te descurci și cu treburi din astea.
Cred că întrebarea la care dacă ai găsi răspuns te-ar ajuta mult e: cu ce aș putea fi de folos celor din jurul meu? Care loc de muncă ar fi cel în care aș fi cel mai util și m-aș simți în largul meu? Dacă găsești o destinație, va deveni aproape evident care e traseul educațional optim spre acolo.
Succes!
Mai bine da pe stiinte ale naturi acolo e chimie frumoasa si sunt si multe fete