| Amaliasorina a întrebat:

Bună! Știe cineva la câți ani ieși arhitect sunt clasa a8a și aș vrea să continui la liceu de arhitectură și am văzut că facultatea durează 6 ani asta înseamna că pe la 24-25 de ani voi ieși arhitect. După ce termini facultatea nu mai trebuie sa faci nimic devi direct arhitect?
Mai am o întrebare dacă știe cineva eu la facultate sunt plătită pentru practica care o fac sau sunt pusă sa fac proiecte oamenilor pentru bani că nu știu sunt abia clasa a 8a.
Dau funda la răspunsul corect!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Nu esti platita pentru (practica si pentru) proiectele din facultate!
dar daca inveti bine, o sa te poti angaja inca din anul 2, la vreo firma de profil, fie de arhitectura, fie de design interior.

Am avut o colega care s-a angajat in acest mod, la o firma de design, si a ramas multi ani acolo (nu am terminat arhitectura, e vorba de inginerie industriala).

Totul e sa ai simt artistic, sa te pricepi la desen artistic si sa stapanesti bine programele de desen: Graphisoft Archicad si Autocad 2D (LT).
Daca stii Autocad, e foarte usor sa inveti Revit Architecture de exemplu, precum si alte softuri de la compania Autodesk.

| NLS a răspuns (pentru NLS):

PS: nu iti fa probleme, programele acelea nu sunt extraordinar de grele, le vei putea invata la momentul potrivit.

Deocamdata fa-ti griji pentru matematica.
Pentru arhitectura trebuie sa ai geometria la degetul mic.
Atat cea 2D, cat si cea 3D.
Si sa te pricepi bine la desen.
Cat mai bine.

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic că nu te plătește nimeni in practica și logic că nu vei face proiecte pentru nimeni in practica.