Esti la facultatea de informatica si te intrebi ce sa faci in timpul tau liber?
Pai sa programezi. Nu vrei sa te angajezi sa cauti un internship ceva de vara atunci pune mana si fa niste proiecte, ca sunt pentru cineva sau pur si simplu pentru tine, vor conta foarte mult la cv ul tau si la experienta.
Inițial o să îți spun recomandarea mea și apoi o întrebare.
Dacă îți place psihologia îți recomand cărțile lui Joseph Murphy despre puterea extraordinară a subconștientului și vindecări pe baza lui.
Eu fiind un fan an psihologiei și un pic al medicinei am studiat creierul uman într-o vară și am învățat lucruri foarte interesante. îți recomand.
Referitor la informatică, în liceu profesorul tău de informatică era exigent, ai învățat informatica în liceu sau online, ajutor etc?
Nu, profesorul din liceu nu era exigent, nu ne stresa cu materia. Pe a 11a și pe a 12a făceam variante de subiect, dar aș putea spune că la modul mai lejer. Am făcut doar în limbajul Pascal, dar aș zice că mai degrabă am învățat doar noțiunile de bază. La facultate, în primul semestru profesorul cu care am făcut în c/c++ ne-a zis că putem uita complet de Pascal. Am 2 colegi în an care au făcut c/c++ în liceu și acum observ că lor le e mult mai ușor decât nouă celorlalți. Nu pot spune nici că-s începător dar nici expert. M-am chinuit în vacanța de iarnă să pricep programele făcute în laborator. Apoi în semestrul al doilea mi-am intrat în mână. Țin minte că în primul semestru i-am zis unui coleg de facultate că urăsc informatica de moarte iar acum pot zice că am găsit un echilibru între informatică și viața personală încât prima să nu o mai afecteze chiar așa de mult pe cea de-a doua. Ba mai mult vreau să descopăr analogii între psihologie și informatică, dacă există.
Legat de psihologie mi se pare orice chestie interesantă iar dacă nu am, spre exemplu, azi răbdare/chef să parcurg un articol voi reveni asupra lui în cele din urmă.