| mary_1175 a întrebat:

Buna TPU.am si eu o intrebare
ieri un coleg de al mamei a murit exact in sectiea unde lucreaza din cauza stresului porvocat acolo.si as vrea sa stiu unde trebuie sa reclamam? ITM a fost anuntati...

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In asemenea cazuri se anunta ITM si Parchetul, care sunt competenti sa efectueze cercetari si daca se va considera ca este un accident de munca se vor lua masurile legale. Numai bine!

| alessia5158 a răspuns:

Daca a fost anuntat ITM-ul este suficient caci acestia vor face o ancheta, vor cere declaratii despre cum s-a petrecut nefericitul eveniment, cauzele acestuia etc. Iata atributiile inspectiei muncii: "Inspectia Muncii - are ca principal scop urmarirea indeplinirii obligatiilor legale de catre angajatori in domeniul relatiilor de munca, precum si a celor referitoare la conditiile de munca, apararea vietii, integritatii corporale si sanatatii salariatiilor si a altor participanti la procesul de munca, in desfasurarea activitatii."( sursa :http://www.inspectmun.ro/)

| Minnie a răspuns:

Daca a fost anunta ITM atat se face. Ei vor cerceta daca a fost accident de munca soldat cu deces, sau provocat de o boala profesionala sau de distress la locul de munca si vor actiona in consecinta