| Catheryne a întrebat:

Am si eu o intrebare si as vrea sa-mi raspunde-ti din experienta sau din ce stiti. Ce este cel mai important atunci cand te inscrii la facultate: mediile din clasele 9-12, nota de la bacalaureat sau cunostintele tale? De exemplu eu sunt la un liceu ceva mai slabut deocamdata(nu foarte slab, dar totusi...) unde am medii mari deoarece invat ft bine, dar totusi vreau sa ma transfer la un liceu foarte bun si nu stiu sigur daca fac bine pentru ca probabil acolo vor fi pretentiile mult mai mari si poate nu voi avea medii la fel de mari(desi eu o sa ma chinui sa invat cat mai bine si acolo). Oricum imi doresc sa fac o facultate foarte buna si de ce nu sa merg la studii in strainatate pe credit guvernamental. Totusi nu stiu ce sa fac sa ma transfer sau nu si ce este mai important pentru inscrierea la facultate avand in vedere tot ce v-am enumerat mai sus. Va multumesc anticipat si astept cat mai multe raspunsuri si pareri. happy

Răspuns Câştigător
| TorenT a răspuns:

Salut Cassandra! Si eu am fost in aceeasi dilema ca si tine. Din cat am cercetat eu, nu conteaza foarte mult mediile sau nota de la BAC pentru universitatile mari(cam 20%). Ceea ce le intereseaza pe ele este ce fel de persoana esti tu, iar asta si-o pot da seama prin eseurile care le trimiti, scrisorile de recomandare, etc. De asemenea, voluntariatul, activitatile extrascolare sunt cotate enrom de bine. In principiu, ce te preocupa pe tine in afara scolii. Daca esti o persoana buna si inveti bine, ai un scop anume si esti interesata atat de problemele tale cat si a celor din jur ai mari sanse sa fii acceptata la o universitate de renume. Succes!

5 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Depinde și în ce an ești!
Eu am prins alt sistem de învățământ!
Nu conta nota de la bac, că se dădea admitere la facultate concurs adevărat, iar de notele din liceu, nu te întreba nici dracu!
Cei care ajungeau printre primii la faza pe țară la olimpiadă aveau nu mai știu ce facilitate!

„ Oricum imi doresc sa fac o facultate foarte buna si de ce nu sa merg la studii in strainatate pe credit guvernamental. "= = vise, cu bani de la guvern merg copii de șmecheri!
Acum sunt facultăți care țin cont la intrare, de media de la liceu și de cea de la bac!

| MMihai a răspuns:

În condițiile actuale aș rămâne la liceul la care ești acum!
Trebuie să înveți foarte mult la materii cum ar fi : matematică, fizică, chimie, calculatoare, biologie, engleză, a doua limbă străină, economie, și cam atât!
Vei da la bac o disciplină cu totul inutilă numită limba română, și deci și la materia aia va trebui, să ei o notă mare!
Ei tot schimbă examenele și condițiile de examinare!
Tu poți învăța foarte bine și la un liceu f prost unde se primesc ușor note foarte mari!

| Nastia a răspuns:

Deci.daca la facultatea la care o sa te duci se intra pe baza de dosar se va face urmatorul calcul:media mediilor de la sfarsit de an pe clasele 9-12 adunata cu media de la bac adunata cu media pe cei 4 ani la materia de profil, materia ce are legatura cu profilul facultatii la care vrei sa dai, tot ce ai adunat aici imparti la 3.Nu conteaza ce sti tu, cunostintele tale ca nu ti le poate masura nimeni si nu ii intereseaza cum ai facut sa ai mediile alea.ar fi bine sa spui si in ce oras inveti si ce clasa esti.Eu iti spun asa:daca ai intrat la liceu cu media sub 8 nu stiu cat o sa te acomodezi la un liceu de elita, sau daca te accepta.Din cate am inteles, ca sa te transferi la o alta clasa trebuie sa ai ultima medie mai mare sau cel putin egala cu cea mai mica medie din clasa aia.la un liceu mai bun se cer mut mai multe decat la unul slabut.adica inveti pe rupte,faci fise,comentarii,rezumate,recenzii,lucrari de laborator,proiecte, referate, etc.nu e ca la liceele mai slabute la care oricine ia 5-ul.la un liceu f bun ca sa iei 5-ul trebuie sa stii jumatate din materie,notele din teze nu se maresc,nu mai chiulesti, ai uniforma, iti faci temele mereu si inveti mereu.Cu alte cuvinte esti de garda mereu.nu se stie cand va controleaza.se dau lucrari neanuntate si alte lucruri.NU vreau sa te speri vreau doar sa stii ca daca ai tai nu te pot sustine financiar sa faci pregatiri(in caz ca ti se pare prea greu)mai bine nu te muta.nu e de joaca.notele mari se iau greu la un liceu f bun. Daca te bazezi f mult pe fortele tale si esti sigura ca poti sa pierzi noptile invatand, facand ppt-uri si citind romane de peste 300 de pg atunci, spor la invatat si acomodare usoara.winking
inca ceva:gandeste-te din timp la ce facultate vrei sa dai pentru ca daca nu te pregatesti f bine pentru admitere s-ar putea sa nu iei. daca te duci la facultate la un profil de care nu ai auzit si nu ai facut acea materie in liceu s-ar putea sa nu o mai termini.axeaza-te pe ceva de care ai habar si care sa-ti placa, nu mai zic sa stii acea materie.cu facultatea nu-i de joaca.anii trec repede si nu-ti permiti sa incepi a 10-a facultate la 30 de ani.Adica fa una si buna, termin-o cu bine. daca te bazezi pe creierul tau fa 2.cu atat mai bine. abia iti gasesti servici mai usor, ai din ce alege.bafta orice ai face.

| bluebios a răspuns:

Conteaza media de la BAC si media de la examenul de admitere acolo unde se da asa ceva. Despre cunostiitele cu care trebuie sa vii este discutabila treaba depinde foarte mult de facultate, in principiu daca te pui cu burta pe carte dupa ce intri, un ai probleme in a recuprea eventuale goluri pe care le ai din liceu.

| Laurentzziu a răspuns:

Pentru inscrierea la facultate conteaza mai mult nota de la bacalaureat.Eu te-as sfatui ce ai inceput sa si termini, adica treaba cu transferu o sa-ti fie foarte greu sa te adaptezi(profesori noi, elevi, mod de predat, etc.) si te-ar putea afecta la note.Este parerea mea, bafta.