| Feri5 a întrebat:

Am și eu o întrebare. Sunt în clasa a IX-a pe științe ale naturii, iar pe viitor aș dori să dau la medicină. Problema mea este o deficiență de auz, corectată cu aparate auditive cu care aud cât de cât cu măști, pentru că eu mai mult citesc de pe buze, unde aud aproape perfect. Am acasă un stetoscop adevărat și sigur pot auzi aproape perfect bătăile inimii... Vreau să-mi spuneți clar dacă voi face față la medicină. Aș vrea la cardiologie, dar știu că mai este mult până atunci, însă aș dori să știu dacă voi face față, pentru că dacă nu, să mă transfer la mate-info și să fac o facultate în domeniu. Vă rog din suflet să-mi răspundeți la această întrebare. Ofer funda și voturi celui mai detaliat și clar răspuns! Vă mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Hmmm...nu stiu daca poti primi un raspuns sigur. Exista vreo sansa ca in timp auzul tau sa se degradeze? Probabil pana vei ajunge student/pana vei termina sunt sanse sa se renunte la masti, dar ideea e ca un medic e responsabil de viata omului. Cardiologul nu doar asculta la stetoscop, face EKG si doar ib urma altor analize (inclusiv de sange), plus simptomele spuse de pacient stabileste diagnosticul. Deci nu e ca si cand te bazezi strict pe auzul tau. Pe de alta parte, in facultatea de medicina generala o sa aveti mult de lucru cu stetoscopul si e aiurea si la cursuri, ca sunt multi studenti intr-o sala mare si sunt ai profi care vorbesc incet. Te sfatuiesc sa mergi la consult la medicul care se ocupa de problema si sa-si spui ce vrei sa faci. E in masura sa-ti spuna daca in timp se va agrava situatia sinu vei face fata, si mai ales ca el a terminat aceeasi scoala si stie cum e. Pe langa astea, in spitale e mai tot timpul zgomot si agitatie, vei face garzi...incearca sa iei legatura cu o cunostinta care e la medicina si cu care sa te sfatuiesti, poate au colegii tai de clasa prieteni sau rude.

| Feri5 explică (pentru WhiteLife):

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Inițial, am întrebat de medicul de familie dacă se poate sa fac medicina de urgentă, iar acesta mi-a zis ca pot cu condiția ca aparatele mele sa fie reglate foarte bine. Consider ca Cardiologia e mai ușoară decât medicina de urgenta care este foarte grea... Deci ce zici?

| WhiteLife a răspuns (pentru Feri5):

Cu drag si multumesc si eu. Nu sunt studenta la medicina, dar si mie mi se pare mai usoara cardiologia. Insa ideea e ca dupa ce termini medicina generala o sa ai rezidentiatul, acolo e un examen cu toti studentii din tara, iar cei cu note mari isi pot alege specializarea si orasul in care s-o faca, cei care iau note mai mici raman fara variante si se duc unde au mai ramas locuri. Asa ca sunt si sanse sa nu mai fie libere la cardio, sau sa fie intr-un oras foarte indepartat de tine (nu stiu exact daca sunt sau nu printre cele mai dorite, dar zic ca idee), trebuie sa te gandesti si la varianta asta. Te poti orienta si spre alte specializari, cum e oftalmologia, de exemplu, sau spre domenii similare, cum ar fi nutritia, radiologia etc. Si nu te stresa cu liceul, daca iti schimbi profilul si te trezesti intr-a 12-a ca medicina nu e de tine, nu e sfarsitul lumii. De la mate info si stiintele naturii poti merge mai departe la ce facultate vrei.

5 răspunsuri:
| Eireann a răspuns:

Stiu ca vine cam tarziu dar eu cat am fost in facultate cred ca la fiecare 2 luni imi schimbam specialitatea ideala. Anul 1 voiam neurologie, apoi urgente, apoi ATI. In afara de pediatrie, neonatologie si endocrinologie cred ca le-am vrut pe toate. Am optat pentru dermatologie dar din pacate nu mi-a placut deloc si am schimbat pe diabet si boli metabolice. E prea devreme sa alegi ce vrei. Dar nu lasa o disabilitate sa iti stea in drum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O spun cu parere de rau dar nu cred ca vei putea ajunge unde ti-ai dorit. Gandeste-te doar ca daca nu auzi destul de bine cu stetoscopul cate greseli ai putea sa faci pe spatele pacientilor. Cred ca cel mai ok ar fi sa te orientezi spre altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-ai putea orienta spre bioinginerie medicală.