| Mihaela2023 a întrebat:

Bună TPU! anul viitor voi merge in Germania, îmi puteți da mai multe informatii despre aceasta țara? cum este acolo? ce salarii sunt acolo? câți straini locuiesc şi din ce țări sunt veniți?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Din absolut toate țările sunt veniți.

| benybiro112 a răspuns:

Salut! Depinde unde vei merge in Germania. Eu recomand orasele mari unde ai ce vedea, ce face, banii mai multi.
iata cateva exemple: Munchen, Berlin, Koln, Dortmund, etc
cat despre salarii, ca necalificat, undeva la 1500-1800 net, iar ca si calificat, undeva la 2000-3500. Depinde de mult de job, cate ore faci, etc.
Eu ca sudor profesionist, acolo iau undeva la 2500-3500 net, la 8-9 ore pe zi. Nu e o lauda, doar iti aduc la cunostinta. Sunt altii care castiga si mai mult, dar cum am precizat si mai sus, depinde. Straini, sunt foarte multi, de la Olandezi, la Polonezi și foarte multi Români. Romani gasesti mereu undeva laughing

| MistarGoGu a răspuns:

1. Limba! Dacă cunoști BINE *( B2 sau C - avansat ) ai șanse la job bun!
2. Orașe mari = cheltuieli mari *( chirie)! - De evitat dacă nu ești medic sau manager de multinațională! Ca simplu muncitor îți blestemi zilele!
Cauta undeva în jurul unui oraș mare!
3. Un " ghiveci " cultural și etnic! Toate națiile posibile! Turcaleti și arabi la greu!

Eu unul Nici PLATIT NU as locui acolo! Urăsc vremea aia mohorata și morocănoșii de nemti *( majoritatea )!