Salut,
Pentru scolarizarea specifica, unul dintre operatorii autorizati este Scoala Superioara de Aviatie Civila. Mai întâi, se efectueaza cursurile teoretice. Inregistrarea la cursurile Scolii Superioare de Aviatie Civila (SSAvC) presupune: un examen medical, test de engleza - scris si oral - si examen la geografia Romaniei si a Europei.
Mai departe, trebuie spus ca nota minima de admitere este 7. Insa, cursurile SSAvC sunt intensive si dureaza 35 de zile. Pe de alta parte, cel putin o data pe saptamana se dau teste de verificare, la care trebuie sa iei tot peste nota 7.
Dupa terminarea cursurilor, urmeaza examene la sapte materii: legislatia aeronautica, medicina si prim-ajutor, meteorologie, coordonare pasageri si teoria zborului, geografie, cunoasterea aeronavei...
Dupa absolvirea examenelor, urmeaza cursurile practice pe un simulator de Boeing 737. Mai apoi, la intoarcerea in tara, urmeaza 20 ore de cunoastere pe aeronave de tip Boeing 737 si CRM (Crew Resource Management) si 20 de ore de zbor – partea practica.
Ultimul pas, care este poate si cel mai important, este reprezentat de examenul de licenta, la Autoritatea Aeronautica Civila Romana.
Trebuie retinut faptul ca ai nevoie de o licenta de zbor pentru fiecare tip de avion ca in caz de nevoie sa poti fii de real ajutor.
Nu contează liceul - trebuie să ai bac-ul, să știi engleza perfect, la fel și ceva geografie.
Dar cel mai important este să iei examenul medical special.
În prezent, în România sunt trei școli pentru însoțitori de bord:
http://www.carpatairtraining.ro/ro-ro/cursuri/insotitoridebord.aspx
http://www.aviationacademy.ro/eng/?page_id=27
http://flylevel.aero/cabin-crew-en/
Baftă!
(cică ar mai fi unii la Cluj, dar e ceva prea nou ca să pot spune sigur ceva despre ei).
Classy întreabă:
Jager întreabă:
Alexandra0005 întreabă:
iuliastoica întreabă: