Nu te lua dupa evelyna03. Profesorii au salariu naspa. Pai daca esti pasionat atunci invata macar 3 limbi straine. Cel mai bine ar fi sa stii 5. Engleza si franceza/germana se fac in scoala. Mai poti invata spaniola si italina,pentru ca seamana cu limba noastra,si o sa ti se para ciudat,dar chineza este o limba pe care daca o sti poti ajunge mai bine decat daca stii engleza! Mie imi place japoneza si m-am apucat de ea in ideea ca m-as muta in Japonia. Chineza nu-mi place,chiar daca e o limba pe care putini o stiu si e chiar foarte cautata.
Stiind limbi straine poti alege intre mai multe facultati,in functie de meseria care iti place. Poti alege Facultatea de limbi straine si sa te faci traducator. Eventual cu ocazia asta te poti muta intr-o alta tara. Traducerile sunt foarte bine platite. In plus sunt oameni din strainatate care au nevoie de traducatori particulari. Poti da si meditatii in timpul facultatii sau chiar si dupa.
Tot cu limbiile straine mai poti lucra in turism. Pentru asta trebuie sa dai la Facultatea de turism. Apoi lucrezi pentru o agentie,ca ghid. Nu stiu exact,dar cred ca mai sunt si alte posturi in turism care tin de cat de multe limbi straine cunosti.
Nu stiu cum e masculinul de la stewardesa. Stewardes sa zicem Poti face si asta. Toata lumea stie ca esti platit al naibii de bine. Adica de la foarte bine in sus,zbori in toata lumea, dar trebuie sa dai la Aviatie si sa treci de centrifuga. Dezavantajul e ca te tine departe de casa.
Nu uita ca mereu esti platit bine cand sti limbi straine. In primul rand cand sti o limba straina poti pleca din tara. Si poti avea ce meserie vrei tu, pentru ca traiul este mult mai bun in anumite tari straine. Deci eu zic sa cauti mai intai tarile cele mai dezvoltate si cu cel mai bun trai. Eu stiu de America, Germania, Franta si Canada. Dar tu poti cauta si altele. Apoi invata limba care se vorbeste in tara respectiva si abia la urma gandeste-te ce ti-ar placea tie sa faci in viata.
Pai depinde ce facultate iti alegi tu. Sectiile difera in functie de facultate.
E bine sa stii 3 limbi pentru ca in anumite posturi care tin exclusiv de cate limbi cunosti, ti se cere adesea un minim de limbi. In general 2-3. Dar cu cat sti mai multe, cu atat mai bine.
Nu. Repartizarea in facultati se face pe baza de concurs intre dosare. Cand tu dai la facultate depui un dosar si in functie de medie intri sau nu intri. Dar am citit pe net de curand ca nu stiu cine vrea sa reintroduca admiterea la facultate din 2014. La toate facultatile.
Profesor cred ca glumesti mori de foame daca nu faci meditatii cu salariul din Romania.Si nu vreau professor sa devin.Da de traducatori ce stii castiga bine?
anonim_4396 întreabă: