Buna.Eu am trecut in clasa a 12 - a la profil de stiinte sociale. Tezele sunt urmatoarele : romana, engleza, geografie/istorie (la elegere) si materia de profil ( clasa a 9-a logica, a 10a psihologie, a 11-a economie, a 12 a filosofie). Dupa liceu poti urma o facultate de psihologie, sociologie, drept, academia de politie, management, ase, istorie, limbi straine, geografie ( aici poti ajunge sa lucrezi la agentii de turism, la protectia mediului, cadastru etc sau sa fii profesor de geografie). Dar poti urma si medicina daca inveti singur biologia si chimia. Practic, poti urma orice facultate vrei pentru care nu iti trebuie bac - ul la mate.La stiinte sociale faci doar 2 ore de mate /saptamana si nu dai bacalaureat.
Cred ca ar fi mai ok daca ai alege stiinte sociale, parerea mea; eu asta as alege daca as fi in locul tau.
Dupa stiinte sociale ai putea fi avocat, procuror, politist, jurnalist.
Dupa economic poti fi contabil, economist, inginer, director la ceva banca, secretar.
Oricum ambele sunt bune; decizia e a ta.
Pa :*
Eu trec clasa a X-a la științe sociale. E un profil destul de ok si lejer...dai teza la 4 materii: română, engleză, istorie și logică. Pe viitor poți urma Dreptul, Psihologie, Jurnalism, Literele, Ase, dacă ai atestate poți deveni translator, de asemenea în timpul facultății poți deveni asistent universitar, iar după câțiva ani de "practică" te poți avansa la profesor universitar.
Emiilea întreabă: