| Pufy12 a întrebat:

Cum e la facultatea de medicina teoria? Adica este mult de studiu? De exemplu chimia este prezenta? Este extrem de complicata? Multi spun ca trebuie sa iti placa animalele si sa nu ai mila. Eu sunt o persoana foarte stapana pe sine si nu imi e teama scarba de nimic si imi e mai mare dragul sa ajut sa vindec si sa ingrijesc un animal. De asta si as vrea sa optez pentru o asemenea cariera doar ca imi este teama sa nu fac fata la partea teoretica la studiere. Va rog cine cunoaste acest domeniu foarte bine va implor sa ma ajutati

Răspuns Câştigător
| BackAgain a răspuns:

Sincer? Multa si grea. E prezenta chimia, dar depinde si de ce fel de chimie vorbim. Per general, nu mi se pare extrem de complicata... exceptand biochimia. Practic, o dereglare duce la alta, care duce la alta si tot asa, devine un lant. Biochimie e grea, dar e important pentru ca iti explica functionalitatea de la aminoacizi, acizi grasi si glucide la hormoni, metabolisme, muschii si sisteme intregi. Le ia logic, intai singure, apoi in corelatie cu restul. Odata ce intelegi biochimia, o sa-ti fie mult mai usor sa anticipezi ce o sa se intample daca apare dereglarea X fara sa mai stai ore in sir sa inveti la fiziologie/fiziopatologie. Evident ca totul porneste de la cel mai mic nivel, de la cele mai simple structuri si merge inlantuit, nu? Pe langa biochimie, de baza la medicina sunt anatomia, fiziologia si fiziopatologia, unde sunt foarte multe detalii. De exemplu, trebuie sa stii fiecare muschi sau nerv (nu ma refer doar la acele perechi) fix unde isi are originea, pe unde trece si unde ajunge. Daca iti place anatomia, fiziologia, fiziopatologia si biochimia as zice ca ti-ar placea medicina, cel putin in mare. Daca inveti constant si ca lumea (inteles, nu tocit!) si iti organizezi timpul cat de cat, poti sa faci fata si sa ai si viata sociala.

Presupun ca tu te gandesti la medicina veterinara, deci da, trebuie sa-ti placa animalele, dar iti trebuie si sange rece pentru ca o sa vezi multe suferind si tu trebuie sa fii capabil(a) sa le consulti si tratezi, ceea ce uneori implica si durere, fara sa ti se inmoaie genunchii. Intr-un fel, e ca si cu copiii.

Oricum, daca iti alegi facultatea/cariera din pasiune si ai motivatie (sa fim seriosi, indiferent de facultate, te termina examenele daca n-ai motivatie), o sa faci fata. Poata chiar n-o sa ti se para asa grea, in mare vorbind.

| Pufy12 explică (pentru BackAgain):

Multumesc frumos! Si da despre medicina veterinara este vorba am uitat sa specific big grin. Cu biochimia nu cred ca va fi o problema imi place sa aflu lucruri de genul acesta ce au legatura cu animalele. Eu cu chimia nu ma descurc deloc adica ma refer la chimia din liceu cu toate formulele si calculele si denumirile acelea greu de pronuntat. Si asta vreau sa stiu daca in facultatea de medicina veterinara este chimie de genul asta pentru ca daca este nu am sa pot face fata. sad

| BackAgain a răspuns (pentru Pufy12):

Toate formulele de calcul de care am auzit eu sa se foloseasca la medicina sunt pentru masa molara, nr de moli, concentratii si randament, dar nu foarte mult si doar in primii 1-2 ani. La veterinara nu sunt prea sigura, dar ma gandesc ca nu-i mare diferenta fata de umana, in afara de cateva exceptii evidente. Baza e cam aceeasi. Cu denumiri vei avea de-a face, multe si unele sunt numai bune de spanzuratoarea (sau de exercitii de dictie). Nu prea poti scapa de ele... trebuie sa stii ce medicamente dai, nu?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Medicina este una dintre cele mai grele facultati posibile, facand 6 ani de teorie si inca 4 ani de stagiatura (practica) ca sa poti iesii medic! Deci, 10 ani de studiat intens!
Chimia este obiect de baza in medicina si se studiaza la un nivel destul de avansat!