| AnaMariaJRock a întrebat:

Daca as dori sa intru la o facultate de limbi straine la limbi moderne japoneza-engleza trebuie neaparat sa stiu japoneza? Ce pondere are examenul de bacalaureat? Ce examene trebuie sa dau? Si care este media pe care trebuie sa o am ca sa intru la fara taxa?

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

In Ro. fiinteaza multe facultati de litere fiecare apartinand unei alte universitati aflate in Cluj, Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi, Craiova etc.
In vitutea principiului autonomiei universitare, fiecare facultate isi stabileste reguli proprii (de functionare, de organizare, de admitere etc.)
Asadar, cauta informatiile pe site-ul facultatii de litere din acel centru centrul universitar la care vei dori sa candidezi.

| AnaMariaJRock explică (pentru alessia5158):

Am cautat pe site-ul universitatii din Bucuresti, dar nu scria daca trebuie sa stiu japoneza.

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Tu esti sigura ca vrei sa cunosti limba japoneza?

Vezi ca aia sunt cam porci cu femeile. In plus sunt foarte nesimtiti de asemenea cu ele.

Cultura aceea este foarte diferita. Cand aia te bat pe spate prieteneste, dau cu toata puterea. La propriu vorbesc.

Poate vrei sa reevaluezi locul in care o sa lucrezi in viitor...

| AnaMariaJRock explică (pentru cristimihailov):

Sunt sigura ca vreau sa dau la japoneza deoarece imi place limba si nu este neaparat nevoie sa ma duc sa lucrez in japonia, pot oricand sa lucrez ca traducator, sau daca reusesc sa invat foarte bine chiar ca profesor. happy

Am o intrebare, de ce ai aceasta parere nefavorabila fata de japonezi?

| cristimihailov a răspuns:

Pentru ca am locuit vreo 3 ani in Japonia. Tara este intr-adevar de vis. Cu femeile si traditiile insa... e mult mai greu.

Cred ca te vei multumi sa stai in Romania. In japonia e greu ca femeie europeanca.