Judecator ajungi dupa 40 de ani, dupa vreo 20 ani de experienta si toata mastretele si calificarile luate, ca nu-i o pozitie la care sa ajungi cu usurinta.
Nu este obligatoriu masterul. Dupa facultatea de drept faci 2 ani la INM, care este o scoala de pregaatire pentru judecatori si procurori, apoi 2 ani ca judecator stagiar, examenul de judecator definitiv si esti numit ca judecator la o judecatorie.
Detalii vezi pe site-ul oficial al INM.
Ca sa "terminat" Dreptul, trebuie sa il fi si inceput.
Din cate mai tin eu minte, la admitere se da si limba romana. La care tu mai ai lacune. (Ai scris de doua ori "institut" si...de doua ori n-ai nimerit)
Tastatura e de vină chiar am vrut să corectez, dar nu am știut cum. În fine lumea e rea stai liniștit /liniștită că stau foarte bine la capitolul limba română. Dacă nu știi să dai un răspuns ocoleste întrebarea.
Ce noroc de tastaturile cu autocorrect! Ofera scuza perfecta!
Fara master. Trei ani INM.ul. Examen magistratura, procurori, judecatori. Cei care au o vechime in justitie si nu sunt magistrati, au dreptul la examen de doua ori pe an, si incadrare la magistratura fara INM.
"Întrebarea mea este ce este acest institutut si cat durează?"
Este un institut de corupție și durează toată viața. Pentru că nu există un reprezentant al legii care să nu fi fost implicat în fapte de corupție.
Sfatul meu este să-ți alegi o meserie nobilă și nu una care să îți strice caracterul.
Misto poveste, nu? Daca tu esti judecator, esti corect, si cei pe care ii cercetezi te acuza de coruptie, asta inseamna ca esti si corupt? Hai mai, sunt multi judecatori corupti, dar nu veni cu generalizari de-astea de doi bani...
Când este vorba de corupție la nivel înalt, nu poate fi corupt doar un singur judecător, ci mai mulți. Și pe lângă ei mai sunt și alții -multi mai mulți: procurori, avocați, etc.
Crezi că pentru o găinărie este recunoscută țara noastră în privința corupției la nivel european și chiar mai mult?
Uită-te la cazul lui Dincă. O mulțime de polițiști -daca nu chiar toți din zona aceea- cunosc despre ce este vorba.
Deci oamenii cu influență sau cu bani nu au ce căuta în justiție și în nici o funcție de conducere, pentru că sunt 99% șanse ca aceștia să fie implicați în fapte de corupție. De ce crezi că parlamentul României cerea imunitate la ilegalități? Ca cei mari să nu fie trași la răspundere pentru răul care îl fac. Este ca și cum ai avea dreptul să faci crime pe timp de război. Dar poporul a ieșit în stradă împotriva acestei legi care se dorea a fi dată.
Majoritatea din conducerea statului sunt infractori. Și noi cunoaștem doar 10% din aceștia. Restul stau și chefuiesc pe banii statului; adică ai fiecărui om din țară. Și nu se mulțumesc doar cu atât, ci doresc să pună taxe și impozite și pe banii pe care românii îi trimit în țară. Cine le ține partea este dușmanul poporului român.
Infractorii sunt aia cunoscuti. Eu se intampla sa cunosc si persoane destul de bine plasate care sunt 100% de incredere, corecti, si stiu si cazuri in care DNA a fost folosit ca instrument de presiune (asta cu ceva ani in urma, nu e recent).
Alexsb20 întreabă: