| denisaromina25 a întrebat:

Eu mi-as dori sa devin scriitoare și actrița.
Mă gândesc să scriu o carte deoarece am o idee minunata.
Daca voi reuși,iar cartea mea se va vinde, ce șanse as avea sa ii placa vreunui regizor străin? Pot face facultatea de teatru dar va fi necesara si cea de litere?
Cum as putea face ca viitoarea mea carte sa devina un film, de succes, dar regizata de un regizor străin?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Te felicit și te încurajez 100%. Să scrii este o meserie care se învață citind mult și scriind mult. Prin USA sunt și cursuri pentru asta. Eu am început să scriu prin 1970 și am publicat pentru prima dată în 2015. Acum sunt situri penrtru tinere talente ca poezie.ro. Sunt situri unde poți să faci un blog al tău să publici imediat ceea ce ai scris. să faci reclamă pe social media pe net, să vezi reacția publicului. Sunt bune și facultățile pe care le-ai enumerat, dar cea mai importantă este pasiunea, să îți placă ceea ce faci. Să nu lași să treacă o zi fără să scrii 1000 de cuvinte, fâră să citești 100 de pagini dintr-un roman clasic și din unul modern. Când, acum, în acest moment.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Recapitulăm:
- vrei să fii scriitoare - dar nu ești
- vrei să scrii o carte - dar n-ai scris-o
- vrei se se vândă - dar n-ai scris-o (remember)
- vrei să placă unui rezizor - n-are ce să-i placă (e nescrisă)

mă mir că nu vei să știi și cu ce culoare de pix să dai autografe pe aceeași carte (nescrisă, desigur)
-------------------------
până la lansarea filmului, atenție la acordul in gen, număr, caz:
https://www.tpu.ro/......i-de-acum/

"Părinții...vrea să strâng banii până la 18 ani de acum"

| romeo78 a răspuns:

În România aveți șanse nule de a tipări o carte și de găsi un regizor român străin care să vrea transpunerea pe sticlă a cărții!
Iar, faptul că există de peste 6 luni această boală, declararea de pandemie, pur și simplu, nici o editură nu mai tipărește autori necunoscuți, doar eventuale reeditări. Pentru că în prezent, se roagă ca măcar ce au pe stoc, în librării, magazine să se vinde! Dacă nu ați observat, în ultimele 3 luni, nici măcar revistele nu au mai apărut, nici ziarele, decât o dată pe săptămână, eventual, mai rar, zilnic.
Totul s-a mutat pe online.
La anul, dacă se mai liniștesc lucrurile, aveți o sumă de bani, puteți suna la mai multe edituri și să întrebați dacă contribuiți financiar, vă pot tipări cartea?
Iar, referitor la un scenariu și o regizare după carte, cel puțin în următorii 3-4 ani nici gând ca cineva să vă asculte măcar cererea!
Dacă vă documentați, aflați că sunt filme la Hollywood, în alte studiori de producție, blocate până în anul viitor.
Deci, gândiți-vă la altceva, iar aceste dorințe le lăsați pentru un viitor îndepărtat.
Scrieți cartea pe laptop, mașina de scris, lăsați-o la sertar pentru un viitor mai bun!

| Panamax a răspuns:

Totul este posibil, nu te lua dupa invidiosii care incearca sa te descurajeze.

| MateiStef a răspuns:

Ca sa ajunga la un regizor straint dupa parerea mea, nu iti ajunge doar o carte si in plus nu trebuie sa o vinzi doar in Romania.
Ca sa ai sanse sa o vada acel regizor trebuie sa ai si promovare.
Dar incearca, poate o sa scoti macar un film in Romania. Bafta.