Scuze, acum am vazut ca vroiai si explicatii.
Avocatul este cel care apara. Trebuie sa vorbesti mult si sa stii codurile(civil, penal depinde unde vrei sa aplici mai departe).
Procurorul este intr-un fel 'avocatul acuzarii'. Mai pe limba noastra, face tot posibilul ca vinovatul sa primeasca o pedeapsa mai mare. Exista procurori 'de teren' care investigheaza si mai face si descinderi, procurorii pledanti sunt aia pe care vorbesc in instanta, dupa cum am spus, incearca sa convinga jduecatorul ca vinovatul trebuie sa primeasca o pedeapsa mai mare.
Judecatorul este cel care decide. El este toata chesia procesului. Pe el trebuie sa il convinga avocatul sau procurorul ca vinovatul este sau nu vinovat.
Notarul are mai mult o munca de birou. Semneaza niste acte, pune niste stampile, dar ia bani multi. In schimb, au o responsabilitate destul de mare pe umeri(daca semneaza un act de vanzare-cumparare ilegal, ei sunt de vina etc.).
Executorul pune in executie sentinta executorie data de judecator. Mai pe scurt, este persoana imputernicita de lege ca dea afara un om dintr-un apartament a carui rata nu a platit-o etc.
Un jurist trebuie sa aiba fiecare societate mare. Atunci cand este o problema de ordin juridic in firma, el o rezolva.
Mediatorul este un fel de avocat dar la scara mai mica. Impaca oamenii, pentru a nu mai intenta proces. Se aplica doar in cazuri mai usoare.
Grefierul face apelul dosarelor(citeste numarul dosarelor etc) si scrie declaratii pe calculator(care vor fi semnate de cel care a declarat, ulterior).
Va rog, sa ma ajutati cu o informatie. Credeti ca as putea sa profesez ca educattoare si sa fac si facultatea la zi?
Ofiintă întreabă: