Este foarte dificil ca in clasa a 12-a, in ultimul an, sa te pregatesti si pentru BAC si pentru facultate. Am avut si eu colegi care au luat note mari la BAC, insa nu au reusit sa intre unde si-au dorit, adica la politie, Politehnica sau la medicina. Nu este nicio problema ca nu ai intrat, este, oarecum, de inteles. Daca spui ca este visul tau sa faci facultatea de drept, atunci sfatul meu este sa-l lasi dracu de management si sa te pregatesti temeinic pentru admiterea de la anul. Nu este o rusine sa stai acasa un an, sunt multi care folosesc "tactica" asta pentru a avea sanse mai mari la facultate. Pur si simplu vorbeste cu parintii tai si spune-le ca nu management-ul e ceea ce iti doresti. Ar trebui sa te inteleaga. Nu fa ceva ce nu-ti place. Daca, prin absurd, termini facultatea asta si te angajezi undeva s-ar putea sa ai regrete toata viata ca n-ai absolvit Dreptul.
Decat sa-ti pierzi timpul cu asa-zisele tale 'confesiuni", ti-ar fi fost mai de folos sa urmaresti ANUNTURILE din pagina de admitere a facultatii de drept. Ai fi aflat ca, pentru locurile neconfirmate de candidatii admisi, candidatii respinsi pot cere REDISTRIBUIRE:http://law.ubbcluj.ro/
Ai dat deja funda dar nu ma intereseaza funditele pe acest site!
Nu mai faceti prostia MEA, fiindca exact tampenia asta am facut-o eu in 2003 cand am dat admiterea la facultate. In loc sa stau acasa un an si sa ma pregatesc temeinic pentru admiterea la o academia militara asa cum imi doream m-am repezit sa dau examen la o alta facultate pentru a nu " pierde timpul ca e pretios ".
Nu ai ce sa faci cu managementul acela, e plina tara de economisti! Daca vrei sa urmezi o cariera in drept sau in orice altceva stai acasa un an si fa meditatii, fa sport daca e admitere la vreo scoala militara, mareste-ti sansele de a intra acolo cu o nota buna chiar daca pierzi ceva timp.
Chiar iti multumesc pentru raspuns. Intr-adevar si in viziunea mea timpul este foarte pretios, de aceea ma stresez. Ai mei au aflat de facultatea de drept din oradea, insa nu stiu nimic despre facultatea respectiva, daca ofera o pregatire destul de buna, astfel nu m-as lega de ceva ce nu stiu, nu cunosc si nu am idee daca o sa fie bine.
Gandeste-te bine ce vrei sa faci fiindca de aceasta alegere depinde restul vietii tale. Nu ezita sa iti impui parerea in fata parintilor, nu merge orbeste pe alegerea lor exceptand aspectul material... daca tu vrei facultate la Bucuresti si ei nu-si permit sa te intretina acolo ii inteleg!
Dar nu fa greseala de a da undeva doar fiindca asa zic parintii. Deci mare atentie la alegere si nu ezita sa amani admiterea daca ai o idee de cariera fixata in cap.
Nu este vorba de situatia materiala. Initial am dat admitere la Cluj Babes-Bolyai care este o facultate renumita si unde nu as fi avut aceasta incertitudine asupra gradului de pregatire pe care il ofera. Insa, ulterior au aflat despre facultatea de drept din Oradea, eu l-am sunat pe profesorul meu de logica si l-am intrebat in legatura cu facultatea. El a fost sceptic, nu a stiut sa-mi ofere un raspuns concret, a spus ca nu se compara cu facultatea din Cluj insa, in ultima perioada s-a mai imbunatatit. Iar, eu nu vreau sa-mi irosesc timpul pe o facultate care nu ofera un grad ridicat de scolarizare.
In Oradea sunt mai putine locuri si admiterea se face pe baza de dosar.
Numai tu poti alege, eu ti-am spus ca mai exista si varianta amanarii!
Nu e dracul asa negru nici daca faci facultatea de drept la Oradea, admiterea la INM e cu examen nu in functie de ce scoala ai terminat. Deci teama ta ca nu iei acel examen daca nu faci o anume facultate nu e justificata.
Ai putea sa mergi anul asta la management, insa sa nu te stresezi prea tare si incerci si la anul la Drept, daca tot e visul tau. Multa bafta! :*
Buna ziua,
Sunt cu siguranta mult mai in varsta decat parintii tai dar parca ieri se pregateau pentru facultate cei trei copii ai mei. Si ei alesesera (singuri) ceea ce doresc sa faca in viata. Fetele medicina iar baiatul automatica (calculatoare). Pe vremea aia (acum 16-18 ani), se intra destul de greu la ambele facultati si fetele au ratat admiterea. Baiatul a intrat dar, ca rezerva, sustinuse si examenul de admitere la matematica, facultate pe care l-am sfatuit sa NU o urmeze daca nu-l pasioneaza meseria de profesor. Fetele au stat acasa, fiecare, un an si apoi au intrat cu brio, completand lipsurile pe care le-au constatat cu ocazia rateurilor. Esecurile nu le-au fost reprosate iar incurajarile primite le-au creat dispozitia de a munci pentru a face ce-si doresc in viata.
Iarta-mi lunga poveste, pe care sper ca ai avut rabdare sa o citesti si cred ca sfatul meu se subantelege: un an pierdut acum e un pret mic pentru a putea face apoi, o viata intreaga, ceea ce-ti place. Stiu ca orice esec e dureros dar aduce si un spor de ambitie.
In alte orașe, nu contează decât media de la bac, nu dai si alte probleme, gen BRASOV. Can try Brasov