Facultatea o poti urma abia dupa ce termini liceul si obtii diploma de bacalaureat, nu exista alta posibilitate.
Nu poti intra la facultate decat dupa ce termini liceu si promovezi examenul de bacalaureat. Nu exista nici o facultate care sa te primeasca fara bacalaureat. Exista cateva scoli postliceale private care te primesc pe baza adeverintei ed absolvire a liceului, cu angajamentul ca in 3 ani vei promova bacalaureatul, dar nici ele nu te primesc daca nu ai absolvit liceul.
Din pacate, nu vei putea da la facultate deocamdata. Termina liceul, ia bacalaureatul si, in acelasi an te vei putea inscrie la facultate.
Nu exista ca un profil al unui liceu sa se desfiinteze si elevii sa mearga obligatoriu la profesionala.
Tu iti poti dori orice, dar la facultate nu poti merge decat aunci cand ai terminat un liceu si ai luat si bacul.
Bună!
NU se poate face cum vrei tu!
După ce termini anul 3 de Profesională, dacă ai Certificat de absolvire şi Certificat de calificare profesională nivel 2, poţi să continui studiile ( la cerere ) în ciclul superior al liceului ( clasele 11-12, la zi ).
Dacă vei merge la seral ( sau la învăţământ fără frecvenţă ), atunci vei mai face încă 3 ani de liceu ( clasele 11-13 )!
Abia DUPĂ ce vei absolvi liceul şi vei avea Diplomă de BAC ( deci, vei promova şi BAC-ul ), vei putea să te înscrii la o facultate...
"Art. 3. (1) După finalizarea învăţământului obligatoriu, absolvenţii îşi pot continua studiile, în conformitate cu prevederile legale.
(2) Absolvenţii clasei a X-a, ciclul inferior al liceului, pot continua studiile, la cerere, în ciclul superior al liceului.
(3) Absolvenţii clasei a X-a, şcoala de arte şi meserii, cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesională, nivel 1, pot continua studiile, la cerere, în anul de completare.
(4) Absolvenţii anului de completare, cu certificat de absolvire şi cu certificat de calificare profesională, nivel 2, pot continua studiile, la cerere, în ciclul superior al liceului.
Art. 4. (1) Continuarea studiilor se poate face la aceeaşi filieră, profil/domeniu, specializare / calificare profesională, sau prin schimbarea filierei, profilului / domeniului, specializării / calificării profesionale.
(2) Absolvenţii învăţământului obligatoriu şi cei ai anului de completare pot solicita continuarea studiilor în aceeaşi unitate de învăţământ sau în alta.
Art. 5. (1) Pentru continuarea studiilor în aceeaşi filieră, profil/domeniu, specializare / calificare profesională, admiterea absolvenţilor învăţământului obligatoriu, respectiv ai anului de completare, se face fără examen, prin înscriere la unitatea şcolară la care aceştia doresc să îşi continue studiile, în limita locurilor disponibile şi, după caz, cu aplicarea criteriilor de departajare, prevăzute în prezenta metodologie.
(2) Candidaţii care doresc continuarea studiilor în altă filieră, profil/domeniu sau specializare/calificare profesională, trebuie să susţină şi să promoveze examene de diferenţe. Examenele de diferenţe se susţin la:
- disciplinele pe care candidaţii nu le-au studiat în clasele a IX-a şi a X-a şi, după caz, în anul de completare;
- disciplinele pe care candidaţii le-au studiat, dar ale căror alocări orare, pentru trunchiul comun, respectiv pentru curriculum diferenţiat, sunt diferite faţă de cele de la specializarea/calificarea profesională la care se solicită înscrierea.
(3) Nu se susţin examene de diferenţe la disciplinele din curriculumul la decizia şcolii.
(4) Organizarea şi desfăşurarea examenelor de diferenţe se face în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.
(5) Disciplinele/modulele pentru care se susţin examene de diferenţe se stabilesc de către consiliul de curriculum din unitatea de învăţământ care organizează examene de diferenţe. Programele pentru examenele de diferenţe sunt stabilite de către catedrele de specialitate ale unităţii şcolare respective, în conformitate cu planurile cadru, programele şcolare şi cu standardele de pregătire profesională şi se aprobă de către consiliul de curriculum." - SURSA = Anexa I la O.M.Ed.C. nr. 5021/23.09.2005 de la linkul oficial :
www.edu.ro/index.php?module=uploads&func=download&fileId=2189
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.isjsalaj.ro/......3_2014.pdf
Toate cele bune!