anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt atrasa de limbile straine, in special engleza si franceza, iar in viitor vreau sa urmez Facultatea de Limbi Moderne (en-fr).
As dori ca cei care studiaza deja la aceasta facultate sa-mi dea detalii cu privire la organizarea cursurilor, orar, modul de predare(gramatica, vocabular etc.), examene, eventual un job in timpul facultatii(daca programul permite ) si posibilitatile profesionale.
As fi recunoscatoare celor carora isi vor sacrifica timpul sa-mi raspunda cat mai detaliat si ca recompensa le ofer fundita si un sincer multumesc! O zi placuta!

2 răspunsuri:
| TheAce a răspuns:

Mai sincer, daca vrei un LMA bun NU o fa in Romania.Asta ar fi sfatul nr 1. LMA-ul in Anglia sau Statele Unite e extraordinar, in Romania e submediocru. Job-uri iti poti lua aici cate vrei in timpul facultatii, oricum prezenta la ore nu-i tocmai obligatorie ( ai de furca in sesiune ca la cam toate facultatile si cam atat. Ca si orar e mult mai lejer la faculta decat la liceu dp meu de vedere.). Nu ai multe examene pe sesiune ( 7-9 depinde de facultate si oras). Problema e ca nu prea inveti literatura de calitate ( e o facultate care din pacate in loc sa te pregateasca sa fii scriitor/ scenarist etc ca si in Vest te invata sa fi un amarat de profesor). Vei avea in primul an multe ore de lexicologie si latina ( absolut stupid dp meu de vedere, tipic romanesc). Sa alegi iar engleza franceza mi se pare stupid. Pt ca o limba o inveti oricum la nivel incepator. Mai bine alegi un profil gen engleza-rusa sau franceza-chineza etc. Asta te-ar putea ajuta pe viitor. E stupid sa faci a 2a limba de ex engleza cata vreme la LMA daca o faci ca limba secunda incepi de la ''mother-father''. Cursurile sunt in general de la 10 pana pe la 6 dar poti sa mergi doar la seminarii ( daca ai prezenta 0% la cursuri si 50% la seminarii e perfect!)

| nutuxcristian a răspuns:

Eu ti-as recomanda domeniul aviatiei daca spui ca te pricepi la limbile straine (engleza-franceza), stewardesa