Nu inteleg de unde ai scos ca sora medicala face 10 ani de scoala, atat face un medic. Asta oficial, pentru ca neoficial in oricare dintre meserii ai de invatat tot timpul. Deci ca sora medicala ai cea mai scurta perioada oficiala de studiu, respectiv 3 ani de facultate. Ca avocat in veci nu o sa ai 2000 de euro ca absolvent, si nici pe departe. Atat ai dupa multi ani de practica, daca chiar esti foarte bun, depinzand si de specializarea pe care o sa ti-o alegi. Ai de invatat la greu sa fii admisa in barou, dupa facultate si cativa ani de profesare. Ca si contabil ai un parcurs lung sa ajungi sa fii un contabil foarte bun, cu examene de atestare ca si epert contabil sau contabil autorizat. Si ca avocat, si contabil, trebuie sa te cam chinui sa-ti gasesti clienti, nimic nu e "pomana" doar pentru ca ai o facultate, gandeste-te cati au aceeasi facultate ca si tine Concluzia mea ar fi ca pana la urma meseria de asistent ar fi cumva cea mai sigura, dar si mai usor de obtinut si practicat. Chiar daca salariul este mai mic, este sigur, pe cand nici ca avocat, nici ca si contabil nu ai nicio garantie ca-ti gasesti sa te angajezi pe un salariu. Ca asistenta medicala poti profesa foarte usor in strainatate, pe cand ca avocat sau contabil e foarte complicat, pentru ca trebuie sa inveti si sa obtii certificare pe sistemele de drept/contabil din tarile respective. Deci daca tot iti este asa de mult pe suflet, mergi pe asistenta, macar o faci cu tot sufletul, si asta conteaza cel mai mult Succes!
Se spune ca, in viata e bine sa faci ceea ce iti place (referitor la meserie), si sunt perfect de acord!
Atinci cand practici o meserie cu placere, rezultatele sunt pe masura, in sensul ca in permanenta esti interesat sa devi mai bun, sa cunosti cat mai multe din domeniul respectiv, si sa faci lucrurile din ce in ce mai bine, pana cand valoarea ta ajunge indiscutabila.
PASIUNEA face diferenta intre un profesionist, si un muncitor "de duzina", oricate diplome ar avea (cel din urma) in palmares.
Alege domeniul medical daca-ti place.Nu mai face calcule de salarii. Ele difera si in functie de institutia la care lucrezi.
Daca alegi meseria potrivita intereselor tale vei obtine rezultate bune si vei munci cu placere.
Pe mai multe site-uri spuneau lucru-l acela, cum ca atat se invata pentru sora medicala, iar salariul la avocat il poti avea, numai daca prinzi norocu` sa te ia o firma(am uitat numele), iar faza cu contabil nu mi-ar fi deloc greu sa ma angajez sotul profesoarei mele este director la o firma si pot obtine niste recomandari frumoase pentru a ma angaja la firma lor ori fix la o firma aliata . Si da in mare parte ai dreptate si sunt de acord cu ceea ce mi-ai spus,, m-ai pus pe ganduri sincer . Multumesc pentru raspuns
Tu clar vrei sa spui medic nu sora medicala sau doctora, ce c****t este asta?, daca faci facultatea de medicina, iti recomand in Tg Mures,, facultate buna, unde se pune accent pe practica, poti pleca usor afara, chiar si in timpul facultatii sau rezitentiatului, incearca sa pleci in Spania sau franta...ambele tari platesc bine medicii, mai ales Spania, facultatea de medicina din Tg Mures este recunoscuta in Europa.
Dreptul, e o facultate buna, iesi un om bine platit, dar e si cu cantec din ce am mai auzit si eu, nu stiu prea multe, dar nu ti-o recomand, dupa cum scrii, dupa cum te exprimi...nu mi-o lua in nume de rau, dar adevaratii avocati, procurori, judecatori sunt adesea oamenii pe care ii vezi ca au flerul asta de mici.
Contabil, este cel mai slab nivel de munca pe care il poate avea un absolvent al facultatii de stinte economice, cel mai puternic rang fiind de mananger general. Poti sa fi contabil si cu liceu, dar eu ti-o zic pe fata mi se pare un loc de munca un pic mai mult decat lesinat, poate fi facut si de o lesinata care nu stie cate urechi are in cap dar stie matematica de cls 9-12... urmeaza o facultate si ia denumirea de contabil ca punct de plecare catre varf nu ca viitor post.
Parerea mea :d