Nu ți-as recomanda să dai la pedagogic, acolo se formează educatoarele și învățătoarele (vezi art. 8, legea 3750/2019).
Dacă vrei să devii profesoară de română, du-te la profil uman, specializarea filologie. De acolo dai bacul la română, istorie și altă materie la alegere (psihologie, logică, filosofie). După ce dai bacul, te înscrii la facultatea de litere, cu specilizare pedagogică.
Mă bucur mult că mai sunt tineri care vor să se facă profesori, tineri cu vocație, care iubesc copiii și să predea. Dacă ai nelămuriri, nu fi stâjenită să-mi scrii!
O să îmi trebuiască obligatoriu o limbă străină la facultatea de litere?
Dacă alegi ca specializare limba și literatura română, nu cred. Doar că trebuie să te înscrii la cursul de formare psihopedagogic dacă vrei să predai.
În orice caz, să știi o limbă străină nu strică deloc! Vorbești engleza?
Nu prea vorbesc engleza..asta este problema cea mare
Știu engleza dar nu o știu bine deloc.
Ai vrea s-o practici cu cineva? Știu engleză destul de bine, adică la nivel B2.
Pe lângă asta, cunosc și un pic de germană și spaniolă. Franceză nu cunosc, deși mi-ar plăcea.
O sa ma mai gândesc. Mulțumesc mult!
Ești precaută - îmi place!
Ia-ți tot timpul din lume, nu te presez. Și stai calmă, nu sunt vreun dubios de treizeci de ani care vrea să stea cu fetițe pe internet. De fapt, chiar avem o vârstă apropiată.
Ok, mulțumesc frumos!
Ai snap? Ca sa vorbim acolo în caz ca vreau sa învăț engleza
Nu, dar putem vorbi aici, pe TPU. Intră la profilul meu și dă-mi mesaj!
Pai pedagogicul dintr-a VIII-a până într-a XII-a, dar apoi. dintr-a XII-a nu trebuie și filologie?
P.S. Profesorii castiga bani in vacanta de vara pentru ca atunci isi iau concediul legal.
~Mă pot duce la pedagogic până într-a XII-a... Iar dintr-a XII-a să dau la filologie~
e foarte corect ce spui!
Bună! Poți face și Lic. pedagogic sau un liceu cu profil Filologie, apoi te-aș sfătui să alegi lângă lb. română și o lb. străină fiindcă ai mai multe posibilități să găsești de lucru. Numai bine!
Dar trebuie neapărat și o limbă străină? Adică e obligatoriu?
Nu este obligatorie, dar este un atu! Nu găsești de lucru ca și profă de RO, poți găsi pe celălalt profil, apoi limbile străine se caută mult (traduceri). Numai bine!
Am înțeles! Mulțumesc
E bine sa fii profesor. Cu regret, sunt mult prea putini cei dedicati. Restul, anume aceia care fac greva. Pentru a deveni profesoara de romana trebuie sa urmezi Litere. Ori filo, ori pedagogic - conteaza admiterea la facultate
Și la facultate admiterea cu cât se ia?
Dacă vrei sa te faci prof de la romana, trebuie sa faci facultatea de litere. Nu contează ce liceu/profil faci.
Dacă faci liceul pedagogic pe profil pedagogic poți după liceu sa profesezi ca educator/invatatoare.
Asa ca fa ce profil/specializare de liceu îți place pentru ca nu asta te specializează ca profesor ci facultatea! Ia bacul, asta e important!