anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt intr-o dilemahee hee.
Mie imi place foarte mult chimia si biologia si as vrea sa dau la anul la Chimie-Biologie (am trecut clasa a 8-a). Parintii mei ar vrea sa dau la Pedagogic iar dupa aceea la Drept.Intr-un fel, si eu as vrea sa dau la Drept dar nu pot sa ma hotarasc.crying.
Care este parerea voastra? Este mai convenabil sau dau la Pedagogic iar dupa aceea la Drept decat sa dau la Chimie - Biologie? big grin

Răspuns Câştigător
| Bella_2124 a răspuns:

Eu zic să faci ceea ce îţi doreşti tu! când înveţi ceea ce îţi place, îţi este mult mai uşor. nu te lua după preferinţele părinţilor. ei au viaţa lor, şi fiecare îşi construieşte propriul viitor. nu au de ce să se bage ei peste deciziile tale! fii fermă, nu le permite să intervină în viaţa ta în legătură cu hotărâri de genu, pe care, fără îndoială tu trebuie să le iei. eu acum am trecut la liceu, şi am dat la ce profil am vrut, nu mi-au impus ei altceva, deşi poate nu erau întru`totul de acord. în concluzie, decizia trebuie să fie a ta. cu sfaturile lor, sau fără ele, ultimul cuvânt trebuie spus de tine! şi chiar dacă vei face un liceu de Ştiinţe ale naturii, nu te împiedică nimeni să dai la drept, sau da? cunosc persoane care au făcut Filologie la liceu, şi facultate Finanţe-Bănci. deci, nu văd care ar fi problema la tine?! în + pe parcursul liceului poţi să-ţi schimbi preferinţele şi să optezi pentru o altă facultate, nu poţi şti niciodată dinainte. de aceea nu merită să te chinui 4 ani de liceu cu obiecte care nu îţi plac aşa de mult. oricum, decizia e a ta. eu doar sper să iei hotărârea potrivită, care să nu-ţi strice, mai mult sau mai puţin, viitorul. multă baftă şi înţelepciune în alegerea profilului. :*:* ][ poate dai Şi o funda?batting eyelashes.:*

11 răspunsuri:
| cornculapte a răspuns:

Tu ar trebui sa decizi asupra viitorului tau. La urma urmei, tie trebuie sa-ti placa ceea ce faci, pentru ca daca nu-ti va placea, va fi mult prea greu ca sa continui. Dupa parinti nu prea poti sa te iei. Discutam intr-una din zilele astea cu o prietena si ziceam ca parintii din toate timpurile visau copii medici, preoti, avocati sau dascali, pentru ca sunt meserii traditionale si ei nu prea cunosc altele. Daca toti ne-am lua dupa parintii nostri, nu ar exista alte meserii in lume.

| Zenithf a răspuns:

Nu merge la pedagogic. Cel mai bine ar fi sa faci matematica-fizica, acolo faci si chimie si biologie cum trebuie. Si fa dupa facultatea de farmacie, este o meserie "doamna", curata, respectata. In plus, matematica-fizica iti pastreaza cel mai mult optiunile pe viitor, multi care termina aceasta sectie pot sa dea si la o facultate de stinte umaniste, dar cei care fac filo sau pedagogie nu prea au multe optiuni dupa. Nu-i mai bine asa?

| clawss a răspuns:

Teoretic este de preferat sa dai la pedagogic daca vrei la Drept deoarece se bazeaza cam pe aceleasi materii, si totusi daca chiar iti place chimia si biologie te indrum spre acest profil, mai sunt 5 ani in fata si oricand iti poti schimba opinia deoarece aceste materii sunt chiar uluitoare (si eu le ador ), plus ca daca vei da la pedagogic si nu-ti va placea, va fi mult mai rau decat daca vei merge pe materile favorite si in acelasi timp te vei axa si pe materile care iti trebuie pentru facultatea de drept. Nu uita ca la profilul de Bio-Chimie se invata mai toate materiile in mod echilibrat!
In concluzie te sfatuiesc sa te duci la Bio-Chime, nu sunt multi cei care iubesc biologia si chimia!
Parerea mea este putin subiectiva pentru ca eu sunt primul an la medicina, iar sora mea ( trece in clasa a 9 ) este olimpica la chimie si biologie si eu stiu cata munca si pasiune a pus pentru a isi implini un vis, aceea de a face ce ii place si de a fi buna la acest lucru.
Sunt sigura ca parintii tai te vor intalege si te vor sprijini in alegerea ta!

| Sua a răspuns:

Daca zici ca-ti place chimia si biologia, eu zic sa mergi la bio-chimie, da na acum tu decizi

| sebastian1331 a răspuns:

Ce iti place tie mai mult... E viitorul tau, tu decizi!

| Iuliaana a răspuns:

Nu iti pot spune care este mai convenabil, important e ca trebuie sa iti placa ceea ce faci, dar trebuie sa te gandesti bine deoarece este viitorul tau si tu decizi pentru elwinking

| BOGDAN a răspuns:

Tu decizi nu parintii

| riana36blue a răspuns:

Nu trebuie sa dai unde zic parintii tai, e alegerea ta.Trebuie sa dai acolo unde-ti place tie cel mai mult. Eviitorul tau in joc, asa ca gandeste-te bine.

| Denisaa a răspuns:

Ar trebui sa alegi ce iti place tiehappy
Pana la urma cred ca si de la Bio-Chimie poti da la dreptlaughing(Cred)
Tu trebuie sa decizi deoarece este viitorul tauhappy

| danny_7173 a răspuns:

Ce crezi tu dar trebuie inacelasi timp sa alegi si o facultate care te ajuta la o meserie banoasa ca daca ar fi fost dupa mine sa aleg ce imi place ma faceam manelist ca aia castiga bine dar in fine parintii tai nu te-au indrumat deloc rau

| iulyxa a răspuns:

Buna! Eu anul acesta am trecut in clasa a IX-a si sunt la Pedagogic.La inceput eu imi doream sa merg la filologie, dar apoi am hotarat sa dau la pedagogie.Sa stii ca pentru fete si nu numai e un profil foarte bun si unde se studiaza toate materiile. Dar daca tu iti doresti sa faci altceva asta e decizia ta. Daca nu iti doresti absolut deloc sa mergi la acest profil nu e indicat sa o faci pentru ca nu poti face un lucru din obligatie...Decizia e a ta...

Pupici