| Cassandraaa a întrebat:

Va rog sa nu ma criticati fiindca am nevoie disperata de un sfat. Ma aflu intr-o situatie destul de dificila si nu stiu cui o pot impartasi. In primul rand as vrea sa va prezint problema mea. Am 17 ani 1.73m si 78 kg si oricat as incerca sa slabesc nu reusesc fiindca am probleme cu retentia de apa si dereglari hormonale(de exemplu 3 zile am mancat doar cate 2 mere pe zi si am baut multa apa si nu am dat jos u gram, iar in general mananc foarte putin niciodata dupa ora 3 dupa-masa si asta doar ca sa ma mentin). Ideea este ca nu am fost intotdeauna asa de grasa: acum vreo 4 ani am tinut o dieta cu ajutorul careia am reusit sa slabesc 20 de kg (am ajuns la 57 de kg) dar in urma unei depresii le-am pus la loc si acum am 78 de kg, doar ca acum mai am si pielea lasata(mai ales pe brate), celulita si vergeturi, probleme cu care inainte nu m-am confruntat decat dupa ce m-am ingrasat. Sincer imi este rusine sa ies pe strada, m-am izolat de toata lumea si nu imi mai place sa mai merg niciunde. Problema mea este ca acum urmeaza sa incep clasa a 11-a la un alt liceu, un liceu mult mai bun decat cel la care am fost pana in prezent. Parintii mei au depus actele de transfer deoarece stiu ca acesta a fost visul meu. Adevarul este ca de asta am intrat si in depresie cand am inceput clasa a 9-a deoarece eu fiind obisnuita cu performanta am ajuns intr-un liceu extrem de slabut in care nu se facea scoala deloc. Acum insa cand sunt pusa in fata faptului implinit nici nu mai stiu ce sa fac. Sa raman la liceul actual doar pentru ca mi-e teama ca noii mei colegi m-ar respinge din cauza aspectului meu fizic sau sa-mi urmez visul si sa-mi pese de ce va urma? Va rog sa-mi dati un sfat!

5 răspunsuri:
| ElenaSA a răspuns:

E visul tau de a merge la un liceu bun.De ce sa-l spulberi doar ca unii gandesc altfel.Si daca erai slaba ar fi zis ca de ce esti slaba.Nu poti multumi pe toata lumea.Iar acolo la liceul nou sigur gasesti tu persoane cu care sa vorbesti.Esti mare de acum si ai atatea de discutat! Bafta!

| vangaelis a răspuns:

Fii tare, mai. Eu cu tot cu handicap locomotoriu am facut liceul normal si, am fost foarte sociabil, poate ca erau 2-3 guri rele dar nu acopereau faptul ca eram sociabil si plin de viata. Era si varsta, aveam si eu complexele mele. tu la 1, 73 si 78 de kg stai inca bine. Tu ce ai nevoie de fapt este stima de sine pe care o castigi in timp. Cat despre restul, putina miscare, o dieta echilibrata. Din moment ce spui ca ai acele dereglari hormonale nu iti recomand diete severe de slabit sau alte minuni. Mergi la endocrinolog, sa vezi exact despre ce este si apoi mergi la nutritionist. Sigur nu ai diabet? ca asa imi pare.
Sa stii ca daca intr-o cariera esti un bun profesiuonist, restul nu conteaza. E doar de fatada.winking

| 010101012 a răspuns:

Eu spun sa iti urmezi visul si sa nu iti pese de ce va urma. Daca tu esti fericita, nimic nu mai conteaza.Indiferent de parerea colegilor tai, tu trebuie sa stai ferma pe pozitii si sa nu-ti pese ce cred.
In legatura cu aspectul tau fizic, iti spun ca daca stai in casa nu rezolvi nimic, ci agravezi situatia.Cu o simpla dieta nu vei rezolva nimic daca nu faci si putina miscare.
Iar in legatura cu emotiile tale, trebuie sa inveti sa nu-ti mai pese atat de mut de parerile oamenilor din jurul tau si sa fi mai puternica.

| pilifalexandru a răspuns:

Buna!
Am foaarte multe amice care sunt destul de grase si au multi prieteni, eu cred ca cine te judeca dupa aspectul fizic nu se poate numi prieten si iti face o favoare prin faptul ca te respinge.
Pentru slabit iti recomand un regim bazat pe fructe, legume si sucuri laturale pe o perioada de cateva saptamani. Oricum totul pleaca de la psihic, trebuie mai intai sa treci peste complex.

| FIFA14 a răspuns:

1.Nu ma intereseaza parerea celorlalți.
2.gura lumii nu o poti opri nici daca arati ca un fotomodel.
3.Tu trebuie sa te accepti si sa te iubesti.
4.Persoanele care te judeca dupa aspect nu merita atentia ta.