Întrebare recomandată | Annnnnnnnnaaaaaaaaaaaaa a întrebat:

Trec in clasa a 8-a si imi doresc sa fac liceul militar.As vrea sa merg la Campulung, dar lamuriti-ma putin.Trebuie sa am media pe clasele 5-8 peste 9 ca sa pot intra?
Si dupa ce termin liceul militar,ca sa pot intra la academia de politie de la Bucuresti,imi trebuie medie peste 9, 50?

Multumesc!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru liceul militar si apoi pentru academie nu media conteaza ci reusita la examenul de admitere, la ambele se da admitere, inclusiv probe fizice si test psihologic (la academie). Uita-te pe site-urile lor oficiale, la Admiterea 2013.

| zdrangoi a răspuns:

In primul rand trebuie sa indeplinesti anumite criterii :
http://www.mapn.ro/recrutare/elevi.php
In ceea ce priveste media, cu cat este mai mare, cu atat sansele sa fii admis cresc.

| marinaa9 a răspuns:

Ba din contra! notele conteaza foarte mult! se da un examen grila la romana si unul grila la mate, daca nu iei peste 6.50 nu intri, dupa trebuie sa treci proba fizica: 10 flotari, saritura in lungime, alergare 1000metri si dupa urmeaza proba pshihologica la care multi pica, ultima media cu care s-a intrat anul trecut la fete a fost 9, 20 sau ceva de genul

| marktheshark a răspuns:

Nu iti trebuie o medie atat de mare ca sa poti intra la liceul militar

| ccm1amy a răspuns:

Daca treci de probele de la sfarsit de an pe care le da liceul, nu ai nici o problema. Insa, intr-adevar trebuie sa ai media anuala peste 9. Evaluarea nationala nici nu PREA conteaza daca ai fost admisa la liceu la examenele lor.